Header

За Graphilla

Преди 10 години интернет беше още табу, но преди 7 форумите бяха вече наводнени от спам и безмислени теми. GRAPHILLA се яви като отговорът на група млади хора към несериозните дискусии из сайтовете за илюстрации, 3D-графика, фотография, лого дизайн, печат и уеб дизайн. Тези форуми са обединени в един портал, като достъпът за публикуване е даден само на автори, представили адекватно ниво умения и талант.

След безброй показани през годините проекти в интернет – GRAPHILLA излиза „на светло” на 6-ти март от 19.00 ч. в атриума на сграда №10 в Бизнес Парк София с печатна изложба от 120 работи на своите най-изявени автори. Макар и внушителна на пръв поглед цифра, 120 принта се оказаха недостатъчни за да съберат стойностните проекти, показани във форума. Затова по време на откриването ще бъде показана и мултимедийна презентация на работата на "графилци".

Целият уикенд от 6-ти до 8-ми март ще бъде съпътстван от лекции и прояви, водени от доказани автори в средите на печатен дизайн, лого и брандинг, фотография и 3Д графика. Лекциите ще се проведат в конферентната зала на сграда 10 в Бизнес Парк София, партерен етаж от доказани професиолналисти от Русия и България.

Изложбата на Graphilla, както и проявите от Graphilla Crative Week са отворени за всички професиолналисти и любители на визуалните изкуства и реклама! Входът за всички събития е безплатен.

Изложбата ще бъде показана също в Бургас от 24-ти април до 3-ти май, в галерията на дружеството на художниците от гр. Бургас.

-------------------------------------

Програма

ПЕТЪК
06-ТИ МАРТ, 2009

14:00   "Chance management - Брендинг по време на криза
лектор: Антон Читана, Русия

Антон Читана е дизайнер и независим бренд консултант с 10 годишен опит в областта на корпоративните комуникации и бренд консултирането.
Автор на бренд-технологията CUPS™, специалист по нулевият цикъл на брендинга — brief-to-launch solution, автор и водещ на тренинговата програма "1-2-3 Branding".

В миналото Антон е работил като Senior Conceptor в Interbrand Zintzmeyer & Lux и като Senior Designer в Landor Associates.

В портфолиото му има изпълнени проекти за Telia Sonera Group,Тройка Диалог, Интер РАО ЕЭС, Газпром, Samsung, Puma, J&Co, Sony Ericsson, Правителството на г. Москва, Олимпиадата в Сочи 2014 и др.

Семинарът на г-н Читана ще е с продължителност около 4 часа.

19:00   ОТКРИВАНЕ на изложбата на GRAPHILLA за 2009-та година – показване на платната и коктейл

 

СЪБОТА
07-МИ МАРТ, 2009

14:00   "Управление на цвета /color management/ за фотографи и илюстратори
лектор: Николай Абаджиев - N1x0n

Кратко въведение в цветните профили, цветните пространства и начините за безпроблемна работа с тях.

Николай Абаджиев - 37 год. с 15-годишен стаж в професионалната фотография и работата с Photoshop.
Заедно с Пламена Коева /Piks/ съосновател на Resize Studio, София. Води семинари за цифрова фотография и обработка на изображения.

15:30   "DreamColor – реализъм в изображението при настолни и преносими работни станции от Hewlett-Packard.

Демонстрация на новия специализиран за графика и предпечат монитор на Hewlett-Packard 2480zx, както и работни станции, създадени да отговорят на нуждите на професионалистите.

16:30   V-Ray - да разбулим митовете.
лектор: Петър Митев - themagician

Петър Митев е един от създателите на софтуерът за рендеринг на 3D графика V-ray и фирмата Chaos Group.

17:30   Брендинг и Нейминг
лектор: Михаил Губергриц, Русия

Михаил Губергриц е роден през 1976 в Москва. Завършил е ВАШГД (Висша академия за графичен дизайн). Работил е в брандинг агенциите "Design depot", "Brandaid" и "Interbrand Zintzmeyer & Lux" a, понастоящем заема поста креативен директор в компанията "BBDO Branding" - един от лидерите на руския пазар за брандинг услуги. Михаил е също така основател и ръководител на първото в Русия "Училище за нейминг" и партньор в Lexica naming — една от най-големите неймингови агенции в Русия.