Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
chilko

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2004 7:20 pm Заглавие: Дъга 5 |
|
|
от 26
;]] _________________ the truth is out there |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2004 9:22 pm Заглавие: |
|
|
/offtopic/
momcheta i momicheta koito tvorite i suzdavate tova liubimo ot predi na mnogo ot nas spisanie.... zashto ne opitate da narisuvate nesto razli4no i po-uvlekatelno ot tezi manga i anime tipaji i istorii... znam 4e se konsumirat masovo ot mladejta... no se gubi avtorskoto v tvoreniata vi...
znam 4e se vlagat mnogo usilia i vreme v suzdavaneto na podobni risunki
no maniernoto im manga izobraziavane ste vi nakara da zagubite vsi4ko koeto ste nau4ili do tuk v gimnaziite ili po 4astnite uroci...
sory za bezsmislenia topic ...prosto mislia 4e s tozi na4in na risuvane niama da razviete nisto pove4e ot mra4no cyber-punk vizdane za sveta:)
taka i ste go prehvurlite na vsi4ki mladeji i devoiki koito go 4etat...
sory pak i uspeh sus sledvashtia broi:)
izviniavam se ako sum obidil niakoi prosto izraziavam lirno mnenie, taka susto i respekt kum tova koeto pravite zastoto vupreki vsi4ko e smelo!:)
USPEH _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2004 9:49 pm Заглавие: |
|
|
vijdam, 4e tozi spor skoro nqma da prestane;)
...mnogo mi haresa tova, 4e doskoro vsi4ki misleha, 4e v spisanieto po4ti nqma komiksi, koito da se haresvat na masovata publika, a sega se okaza, 4e komiksite sa tvyrde komersialni !
e samo tova iskah da otbeleja... ina4e sym si kazala mnenieto ve4e:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Сря Мар 24, 2004 10:02 pm Заглавие: |
|
|
sory... niamam v predvid vsi4ki:)
respekt... _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
c

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 8:44 pm Заглавие: |
|
|
na men spezialno mangata mi haresva
az mislia 4e tova e stil
i ne se gubi avtorstvoto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:56 pm Заглавие: |
|
|
c написа: | na men spezialno mangata mi haresva
az mislia 4e tova e stil
i ne se gubi avtorstvoto |
особено и когато е нарисувана добре! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Snaker Toxic Snake
|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 12:18 pm Заглавие: |
|
|
LuPi написа: | /offtopic/
momcheta i momicheta koito tvorite i suzdavate tova liubimo ot predi na mnogo ot nas spisanie.... zashto ne opitate da narisuvate nesto razli4no i po-uvlekatelno ot tezi manga i anime tipaji i istorii... znam 4e se konsumirat masovo ot mladejta... no se gubi avtorskoto v tvoreniata vi...
znam 4e se vlagat mnogo usilia i vreme v suzdavaneto na podobni risunki
no maniernoto im manga izobraziavane ste vi nakara da zagubite vsi4ko koeto ste nau4ili do tuk v gimnaziite ili po 4astnite uroci...
sory za bezsmislenia topic ...prosto mislia 4e s tozi na4in na risuvane niama da razviete nisto pove4e ot mra4no cyber-punk vizdane za sveta:)
taka i ste go prehvurlite na vsi4ki mladeji i devoiki koito go 4etat...
sory pak i uspeh sus sledvashtia broi :)
izviniavam se ako sum obidil niakoi prosto izraziavam lirno mnenie, taka susto i respekt kum tova koeto pravite zastoto vupreki vsi4ko e smelo!:)
USPEH |
ми следващия път като се замислиш преди да напишеш квото и да било ... ше установиш че ако един илюстратор или комиксатор както и да се водат, рисува в некакво течение той е вкарал достатъчно авторско за да е уникално ...
това е като са да те изпукаме назад в времето на кубизма и ти ръиш ли да са изплющиш на 10 човека кубисти - Пичове ае малко порисувайте други хави авторски ... кви са тия комерсиални шитове.(тука за комерсиалното никой да не се хваща щото не съм сигурен че всяка манга е комерсиална или пък DC-Marvel и т.н. стилове) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mr_j

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 12:22 pm Заглавие: |
|
|
не ви ли писна вече, дъвкане, предъвкване... айде стига :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inNO

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 1:27 pm Заглавие: |
|
|
Бе за идеята за ДЪГА супер. Обаче кажете ми вие хорица дето я създавате как да дам тва списанийце на дъщеря си да го чете с ония кървави сцени. Дето даже немат и смисъл .... Поне аз бая го търсих... Това е покъртително... И хич не ми приказвайте че е комерсиално и това ви носи продажби. Що не им сложите вътре и пакетче хашиш като шампоаните хед енд шолдърс. Тва о6те по комерсиално а... Пък и още аудитория ще спе4елите. Нямам думи изумен съм... Поне ги слагайте тия ужасно деградирали кървавщини по средата за да купувам списанието и да ги късам преди да ги дам на детето. Иначе успех идеята е велика. Само не така - така ще съсипете и малкото останали спомени в мене от СТАРАТА / с големи букви / ДЪГА. _________________ HANGAR 18. Area 51 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 5:07 pm Заглавие: |
|
|
inNO написа: | ... тия ужасно деградирали кървавщини по средата за да купувам списанието и да ги късам преди да ги дам на детето... |
Понеже със всеки брой на Дъга се появява и по една такава тема, /което не е лошо - реклама си е/ та всеки път аз казвам едно и също нещо : "изберете си аудитория", гледам как това не става и го повтарям пак.
Този път вече е фатално... детски викторинки, игри за оцветяване и прочие откровено детски неща граничат със "ужасно деградирали кървавщини". Макар че не бих употребил израза "деградирали", истината е една - вие просто нямате идея за каква аудитория работите. Не е възможно някой да къса страници преди да даде списание на чадото си, просто няма да стане! Модела "две в едно" /списание за деца и възрастни/ няма да проработи тук - вие вече губите детската си клиентела устремно, а там имате изключително сериозна конкуренция! Ако изгубите заради пъзелчета и "оцветяванки" и тези като нас, за които "кървавщините" са нещо нормално... ще го закъсате. Освен ако някой богат тип не издава това списание за свое удоволствие... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
amateur

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 11:37 am Заглавие: |
|
|
Koricata izglejda dobre, no ne sum vijdal noviq broi ot vutre.Ako nqkoi moje da skanira edna-dve puk i pove4ko strani4ki 6te sum mu blagodaren.
Kolkoto do detskite ne6tica (puzel4eta muzel4eta) v dugata naistina na men ne mi se vurzvat ne6to.V smisul 4e bqha narisuvani mnogo...hm..nelicepriqtno.Pone za men.Tova e vpe4atlenieto mi ot edinstveniq broi koito si bqh kupil.Dano sledva6tite da sa bili po dobri.
Puk i v starata DUGA tova za tezi igra4ki zaka4ki spored men e bilo nalagano ot durjavnoto izdatelstvo (moje i da gre6a).Moeto li4no mnenie e 4e ako 6te ima takiva "zabavni strani4ki" to trqbva da sa naistina ZABAVNI.Dnes malkite deca nqmat ni6to ob6to sus starite dugar4eta....
Kakto i da e.Temata e mnogo 6iroka.Tova e moito mnenie.Nikoi ne iskam da obidq.
Uspeh! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inNO

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 11:51 am Заглавие: |
|
|
Бе съгласен съм ма... Първо хич не ме вълнува дали държавата го е налагала навремето истината е че ДЪГА бе ЧОКО и БОКО без томек, без ДАРКО и куп други нещица е като ДИСНИЛЕНД БЕЗ МИКИ МАУС И ДОНАЛД ДЪК. На 5 годишните деца хич не им пука за държавата. Хич не им пука за комерсиалното. Хич не разбират от тва как си държал Интуса докат си рисувал неква манга. Те обаче се плашат от кръв. Део Демон и агент Мърдъл са убиици за мозъчните им клетки. Следващия брой кво фолзвездата КАТИ-КЕТ или САШКА. Що за повредена история Део е...л ефира на Кеворк. То бива липса на идеи то... И ЕЛО старото беше мнооооо по добре... макар и контолирано от държавата.
Бе с две думи FULL TRAGEDY.
Тва е само мое мнение разбира се. _________________ HANGAR 18. Area 51 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tech_noir

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 12:02 pm Заглавие: |
|
|
Daaaam, i az mislja che targeta e iztarvan totalno. Nomera s dvete dini pod edna mi6nica. A i v dvata targeta specializiranata konkurencia e dosta po-silna. Sorry. Na vremerto i az sam izrastnal s tova spisanie i revnostno si go sabirah, ama novata versia.... ne mi go vdiga i na mene. Moje i da sam pragloezen ot neshta kato Battle Angel Alita, ama mi se struva che segashnoto e dosta po-slabichko i ot njakogashnoto. I precaleno mnogo contrasti naistina. Za nasilieto i az mislja che e adski samocelno, brutalno i grozno i ne stava za deca, az za poporastnali takiva puk istoriite sa prekaleno plitki.
Da se obadja i za kachestvoto na pechat (pili po-skoro predpechat). Mnogo zle vutre we. Jasno 4e razni hora nosjat njkakav material,, risuvan s akvarel na skicnik primerno, ama sam siguren che moje i po-dobre da se pipne vav Photoshopa. _________________ freak |
|
Върнете се в началото |
|
 |
amateur

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 12:11 pm Заглавие: |
|
|
kum inNo:
Za koi deca to4no govori6 4e se pla6at ot kruv?
Verno ti si roditel i e normalno da se pritesnqva6 za du6teri4kata ti (da e jiva i zdrava), no mom4encata ot mnogo malki visqt po zalite, a tam opredelno ima pove4e kruv.Ne kazvam 4e tova e hubavo za tqh, naprotiv. No ne mislq 4e 5 godi6ni deca 6te gledat tova spisanie.Moje bi 7-8 godi6ni da, ama za 5 godi6ni naistina ne e mnogo podhodq6to.
Su6to taka i po televiziqta, i to po sred bql den, i to po nacionalnata televiziq ponqkoga davat filmi s kurvi6ta.Ne go odobrqvam tova ne6to, no spored men dugata ne e za 5 godi6ni de4ica.To4no zatova v predniq post spomenah 4e ne6to ne mi se vurzvat teq "zabavni igri4ki".
Tova su6to e samo moe mnenie. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 12:54 pm Заглавие: |
|
|
(sledwa6toto da se priema na maitap samo :)))
aham :) towa s malkite de4ica e mnogo slojen wupros... na roditelite im se struwa 4e sa du6i4ki no ot sobstwen opit moga da wi kaja... drebnite sa edni malki gadni kopelenca :).
Spomnqm si kogato malkiq mi bratow4et se wmania4i po Black&White... prebiwa6e gorkoto si 4udowi6te pri wsqka wuzmojnost.... moqta krehka du6ewnost ne gi izdurja6e tiq gledki.. moeto 4udowi6te si go gledah kato pisano qice... i nakraq zapo4na da rita krawi prez cqlata karta i da qde hora... ama kakwo da se prawi , teenagerite ponqkoga prawqt takiwa ne6ta ;)))) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chilko

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 8:38 pm Заглавие: |
|
|
само не ми казвайте че в старата дъга нямаше насилие... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 9:22 pm Заглавие: |
|
|
inNO написа: | Бе съгласен съм ма... Първо хич не ме вълнува дали държавата го е налагала навремето истината е че ДЪГА бе ЧОКО и БОКО без томек, без ДАРКО и куп други нещица е като ДИСНИЛЕНД БЕЗ МИКИ МАУС И ДОНАЛД ДЪК. |
Вярно е, че Дъга е предимно за децата... а те не познават Чоко и Боко и Дарко! Ние ги познаваме, но те май са твърде... малки за да ги помнят, а и всеки герой е такъв за своето време - и Мики Маус е съпроводен от нови Красавици и Зверове и Аладиновци (и някои по-възрастни поклащат глави с неодобрение и си казват - ц - ц - къв е тоя Аладин сега дето се пързаля и лети като Супермен ... или пък къв е този остров на съкровищата с роботи и киборги? ) Ако ЕЛО изглеждаха по старомо щеше да стане като с Междузвездните войни или все едно да гледаме на ново Седморката на Блейк и да казваме - ей деца, страшно е нали!?! Та така - пак ще се повторя - Дъга е българско списание с комикси! Новото поколение харесва по-нови неща... (а аз ще продължавам да обичам Дарко и Хитър Петър;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inNO

|
Пуснато на: Нед Апр 18, 2004 10:22 am Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Вярно е, че Дъга е предимно за децата... а те не познават Чоко и Боко и Дарко! |
Ок съгласен съм тей кат гледам аз не съм се изразил правилно и критиката е уместна. Имам предвид че на ДЪГА за да е такава и трябват истински герои за да ги помнят децата както ние след помня ли може би 15 години още помним чоко и боко. А то както е ръгнало децата не могат запомни никои герои - те всички в края на краткото разказче биват размазвани на пода. Дрън дрън мозък и черва навън. Кат оня герой че не му помня името дет го напраиха да прилича на пистил. Ми то ко шей така в другия пост на rroorroorr има мноо по идейни неща :). То както е ръгнало във всеки следващ брой трее се публикуват некролозите на загиналите в предишния. кекек. Бе пак да кажа идеята за новата ДЪГА е велика. Просто дайте малко зор. И някак си не мога да приема тва за оправдание - децата не помнят чоко и боко.... ми те и дъга не помнят!!! _________________ HANGAR 18. Area 51 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пон Апр 19, 2004 9:58 am Заглавие: |
|
|
Идеята е - като се появи някой комикс, като Дарко на пример... да има къде да се покаже;) за това е Дъгата! Хубавото е че има място където дечицата могат да видят и нещо по-различно от Мики Маус! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chilko

|
Пуснато на: Сря Юни 09, 2004 8:17 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |