Graphilla.com :: Преглед на тема - Help.........

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Help.........
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
requiem

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 8:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
АУРА за флуид е бърз, ама както се казва " ауу, па вий софиянцити с вашти глизутии... "
Тва си е един вид върха на айсберга в симулациите и затова требе се ползва само по предназначение.

Ами това се опитвах да кажа и аз, но може би с други изразни средства.
За това което исках да направя, АУРАта беше перфектна (то за всичко би била перфектна), но в конкретния случай търсих алтернатива, именно защото времето което ми дава АУРАта не ми върши работа.

Цитат:
Дори АфтерБърна когато го впрегнеш примерно в дим от цигара, който се пилее, издиша...

Амиии....... тук май........... според мен зависи от този зад PC-to. Че е фейк, фейк е.

Цитат:
Освен това силно вярвам в силата на композитинга и мисля че отговора се таи в използването на смесена техника, в зависимост от целта.

:-)))))) За това предлагам - правя си сцената в Макса правя едни пушеци с флуидите на Маята (нищо, че не сум работил с тях) и сите рендери у Фюджана. ;-))))))
Alex

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 8:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ne beha li naj-iaki w LW ;-)
requiem

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 8:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

:-))))))))))))))) LW forever
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аре пак....

пичови просто прочетете развитието на разговора. никъде в началото никой не е говорил за тулове и т.н. Защо сега така се бяга от онова, за което идеше реч - не знам.... Седи си там и си го пише....

Ставаше въпрос за това, че един човек тества да види кой колко разбира от плъгове. Той - не показваше технология и не критикуваше. Топика беше (за мен) супер скучен. Някви хора трябваше да познаят плъг някъв. ми хуу.

Аз се опитах да му обясня, че за да стане смислен този топик - е добре да даде примери и разяснения на редовия читател тук - защо е предопочел едно решение, а не друго. Това си мисля, че щеше да е полезно за читателите - да разберат, че хубавите неща са бавни и че имат алтернатива някаква. Да сложи анализите си в едни таблички - за да придобие целия ТЪП топик малко практичен смисъл. Да спре да бъде QUIZ и да стане поне малко полезен поне за някой тук.

След което изведнъж този човек ми се нахвърли да ми обяснява, че всеки си избира квото иска да ползва, да ми обяснява колко са зле нещатата и някви други несвързани работи, за които нито съм повдигал въпрос, нито съм коментирал, нито съм отричал нито нищо. Че съм програмист и за това не мое с мен да се разбере.

Та пичовви, ако въобще някой е чел тези безумици нагоре - за последен път ще се опитам да го кажа....

Мили ми requiem. Ако искаш този топик да стане поучителен, да придобие смисъл и т.н. - ако имаш желание и време - просто разкажи на хората тук защо си предпочел партикала, какви предимвства има той и защо не си иползвал нешо друго. И ако обичаш - недей го обръща на пазар. Защото пак аз ще изляза крив за неща, които вообще не съм дискутирал.

И ако това стане - то е за другите. Аз прекрасно знам силните и слабите страни и това кой кви права има да си избира софтуера. Просто прочете последователно какво съм писал и безумието, което започна след това. Това, което съм искал да кажа е точно това, което съм писал. Между редовете - няма никой.
Bio

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 5:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам смисъла на топика е да се направи проучване дали ако нещо се направи с АБърн ще стои достатъчно добре или критерия се е вдигнал. Именно за да се разбере дали си струва чакането при Аурата в някои случаи.
requiem

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 5:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиша за последно, обаче моляте чети и ти.
Сигурно "100 пъти" написах защо съм направил този пост, и защо съм избрал алтернативата pFlow+AfterBurn.
Моля, чети:
Цитат:
Това което се опитах да разбера е дали иначе толкова красивата AURA може да се замени с нещо, което не отнема часове само да видиш динамиката на пушека.
След часове тестове единственото решение което виждам е PFlow с AfterBurn, като съотношение качество време. Още повече всеки е наясно с възможностите на PFlow-a :)

Цитат:
С това, което съм постнал, се опитвахме заедно с колегите да видим дали визуално може да се достигне поне малко до красотата на AURA-та, но с други методи, чийто резултат може да се види reeltime. Не казах предварително с какво е правено за да няма пристрастия.

Цитат:
За това което исках да направя, АУРАта беше перфектна (то за всичко би била перфектна), но в конкретния случай търсих алтернатива, именно защото времето което ми дава АУРАта не ми върши работа.

Е, колко пъти да ти напиша за какво съм направил поста.
Щом ти е скучен този топик е чий го дириш тук.
Единствената причина да се отклонявам от темата на моменти е, че ме кефи как се впрягаш.
Alex

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 5:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мажишъне, аз пък нещо не виждам драмата. Ти си мислиш че некой ще те обвини в пристрастие - аз не мисля така. Секи що годе светнат знае кое кво е и колко лесно се пише такав код. Ако беше лесно немаше да има 2 флуидни симулации на пазара.

(форума) Дайте да ги разплетеме нещата до дупка тогава, тва е "тъпа" задачка закачка - за и против партикалите като такива и имат ли те почва у нас :)))
Alex

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 5:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не, мене верно ми е интересно тези кълбенца в Аурата могат ли да се направят с партикълс....

....... НЕ, не мисля .......
requiem

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Alex написа:
Не, мене верно ми е интересно тези кълбенца в Аурата могат ли да се направят с партикълс....

....... НЕ, не мисля .......

Малеееееее, то да можеше :-)))))
Bio

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 6:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз смЕтам че ако ми се наложи в мой проект, ще използвам Аурата със сигурност, в реклами... трудно засега.
Мога да систематизирам нещата така обаче:

1. Аура - бавна е, да.. но невероятна ! Би било супер ако можеше по някакъв начин да се калкулира в мрежа макар че доколкото знам такова нещо е невъзможно.

2. всички партикъл шитс: вършат работа, бързи са. Най-голям недостатък - Е не може, и задника да си скъса човек да докара ефект като на Аурата.

толко
requiem

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 6:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Спор няма. Нищо не може да се сравнява с флуидите на Аурата. А и определено имат почва и у нас и по света.
Alex

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 6:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мене па ми писна от системи за течности дето вместо вода или вино, в екрана на ПАЛ резолюция се вижда..... ХАЙВЕР.
Аре пичове (българи юнаци) дайте течности, сигурен съм че ще им скриете шайбата...
themagician

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

requiem написа:
Пиша за последно, обаче моляте чети и ти.
Сигурно "100 пъти" написах защо съм направил този пост, и защо съм избрал алтернативата pFlow+AfterBurn.
Моля, чети:
Цитат:
Това което се опитах да разбера е дали иначе толкова красивата AURA може да се замени с нещо, което не отнема часове само да видиш динамиката на пушека.
След часове тестове единственото решение което виждам е PFlow с AfterBurn, като съотношение качество време. Още повече всеки е наясно с възможностите на PFlow-a :)

Цитат:
С това, което съм постнал, се опитвахме заедно с колегите да видим дали визуално може да се достигне поне малко до красотата на AURA-та, но с други методи, чийто резултат може да се види reeltime. Не казах предварително с какво е правено за да няма пристрастия.

Цитат:

Е, колко пъти да ти напиша за какво съм направил поста.
Щом ти е скучен този топик е чий го дириш тук.
Единствената причина да се отклонявам от темата на моменти е, че ме кефи как се впрягаш.

а тва дет аз викатм е да покажеш как и защо сте стигнали то тея изводи.

нейсе.

не се впрягам - чудя се на живота що е толкова убав. просто не знаеш кат се впрягам как смърди....

сашо: за пристратието - ауе... мое на бира го обсадим. не е точно така ;-)

точно за гъбата - може да се напарви с повечко играчка с партикал. номерат е че ще е съобразено с таз гъба точно и в момента в който се наложи да излезеш от нея - ще гъбяса. ако пъй се напраи като хората - тя пак ще почива на сходна симулаьия и пак ще отидем у големите сметки

нещо дето мое да за интригува ората - ще има начин човек да си закача всякви външни простотии (вкл. партикал) към симулацията на аура-та. така че - да мое си полва други шейдерс ако рече, динамиките да влачат други предмети и и други системи и т.н. ама тва понатам.
Bethoven

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

themagician написа:
...да мое си полва други шейдерс ако рече, динамиките да влачат други предмети и и други системи и т.н. ама тва понатам...

Е да.. но пак ли ще трябва да се чака по 24 мин на 75 фрейм (няма да какзвам на каква машинка) калкулация на АУРА? Защото ако е така... пак кофти.

Искам да попитам нещо, от личин интерес, НЕ се заяждам, просто харесвам аурата.
Колко време е отнела симулацията на ето това:

http://216.194.66.106/AURA/movies/big-smoke.avi

А и да... всичко това НЕ започна като - PFlow&AfterBurn vs AURA - а започна като - AURA ще можели да се ползва в работа. Отговора май е ДА.... ууууусаааааааа. Въпроса е просто един път да изчакаш каклулацията, след това е просто АСТАЛА ВИСТА АФТЪР БЪРН. Другото е, че калкулираната вече симулация на AURA, може да се запише, така че да не се налага да се чака от ново.
Тук идвам на мисълта с която почнах поста, а именно (themagician да чете тука:) - Могат да се направят най-различни симулации, които да се подредят в различни библиотеки, които да се продават заедно, или отделно от AURA :) Така работата на AURA феновете :))) ще се подпомогне ама мноооого :)
requiem

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 10:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
нещо дето мое да за интригува ората - ще има начин човек да си закача всякви външни простотии (вкл. партикал) към симулацията на аура-та. така че - да мое си полва други шейдерс ако рече, динамиките да влачат други предмети и и други системи и т.н. ама тва понатам

Май си идваме на приказката. Всъщност това от една страна ме накара да търся алтернатива.
Формите които трябва пушека да "изрисува" не мога да постигна с АУРАТА. В това отношение PFlow-a е много силен.
Ако наистина АУРАТА се "закачи" за PFlow например (а, аз съм сигурен, че това ще стане) ще бъде незаменим софт. То тогава няма и значени колко време отнема симулацията.
Bethoven

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 10:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми че то може да се закачи бре :)
themagician

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 10:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

PFLOW може да се ползва в АУРА-та. нещо си пропуснал...

за контрола - след 1.0 ще има доста интересни тулове за контрол. Не-по-лоши от тез за партиклес.
themagician

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 10:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bethoven написа:
Колко време е отнела симулацията на ето това:

Наистина не помня. Поголямаат част от тестовете там са правени от Евтим. В процесат на работа са се получавали някви неща и сме ги сложили. Нито някой помни колко инито има запазени сцени.

За библиотеките някой бе споменал - да това ще го има найвероятно. Сцена + симулация + AVI човек да знае кво става вътре + пресет за настройките.
Bethoven

МнениеПуснато на: Вто Апр 05, 2005 12:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Е това исках да чуя! 10Х
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети