Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 9:47 am Заглавие: CRT vs LCD |
|
|
Да речем че искам да си взема нов монитор. Голяяям.
Да ама нещо не мога да намеря нови модели големи CRT монитори. Най-интересното беше Sony FW900 24" от 2000та (50кг... уф), което може да се намери за под $1000. Има ли вариант за LCD, което да може да го пребори по цена/качество? Аpple Cinema Display отиваше над $3000 ако не се лъжа.
Това са просто фантазии за сега, но кой знае, в края на лятото може и да не са 8) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 9:50 am Заглавие: |
|
|
ъъ, задраскайте apple-то, то не става за пц |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 11:16 am Заглавие: |
|
|
И аз съм мечтал за Apple, но май не става PC. Пък и цената е доста висока.
Аз това Sony съм го виждал и си нямаш представа колко съм му търсил модела. :) Хиляди благодарности, че го каза. Честно казано, не е чак толкова голям този монитор... Екранната площ е доста просторна, но кутията назад дори ми се видя по-тънка от един 21" NEC да кажем. Отделен е въпроса, че ще ти се строши врата, докато видиш екрана от единия до другия край. :) Хубаво мониторче си е.
За LCD нямам наблюдения, но едно 22" LCD ще бъде като един 24" CRT, като екранна площ.
Успех в избора! И ако видиш някъде това Sony за около $800, свиркай. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mr_j

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 12:04 pm Заглавие: |
|
|
30 инчовото не, но би трябвало да няма проблем с по-малките размери _________________ http://www.apple.com/macpro/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Нед Май 01, 2005 6:03 pm Заглавие: |
|
|
sony-то в ebay само за такива пари, иначе не знам :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Май 02, 2005 1:10 am Заглавие: |
|
|
имам тука едно 24" FW900 и се чуда как да го продам. (72 KG !)
Ама си имам и 23,3 TFT Philips Brilliance 320W - Прекрасен монитор.
п.с.
Apple 30" си работи перфектно на PC. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2005 8:46 pm Заглавие: |
|
|
потвърждавам: ама наистина чудесно си бачка на ПЦ Ейпълския дисплей, както Био вече спомена. М даже повече от чудесно! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 2:07 am Заглавие: |
|
|
a цвета как е в сравнение с добър монитор? Някъде преди 2 години седях няколко часа пред един такъв apple и ми се струваше някак си убит в сравнения с моя 19" сони тринитрон. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 10:40 am Заглавие: |
|
|
хехе, говориш за старите Apple Cinema Display, ако имаш възможност виж някъде работещ 20" или 30" от новите, после ще ги сравняваме ако искаш и с ЛЦД-то на LACIE. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 10:40 am Заглавие: |
|
|
хм, аз пък се опитвам да мигрирам в обратната посока - за вкъщи искам нещо, което ще ми взема по-малко място, така че търся някакъв 19"+ TFT , но е трудно да разкарам сегашния си 22" Mitsubishi Diamondtron (от началото на годината - края на предишната е някъде, май още е в гаранция :) )
свиркай на ПМ при интерес :) _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 10:44 am Заглавие: |
|
|
е, ти къде живееш? ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 10:49 am Заглавие: |
|
|
Imperial не ти требе тръба, новите лцд-та са перфектни от към цветове и възможност за калибрация, не вредят на очите, не заемат място, по-икономични са от коя да е тръба. Давам ти приятелски съвет купи си 20" Apple от новите и ако съжеляваш обещавам че повече няма да пиша в тоя форум! :) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 11:41 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | ... ако съжеляваш обещавам че повече няма да пиша в тоя форум! :) |
Ех, имало господ - Купувай Императоре, купувай;-Р
Сериозно - аз все още не вярвам, че LCD-стават за нашия бранш
но все някой трябва да ги кува за да се развиват;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 12:06 pm Заглавие: |
|
|
implant e prav Apple e izbora az veche 1 godina chuknah s nego varshi perfektna rabota |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 1:14 pm Заглавие: |
|
|
Ами EIZO са решили проблема с предпечата на LCD. Решението се казва ColorEdge CG220. Покрива перфектно AdobeRGB цветно пространство, калибрира се като слънце, 14bit-ов цвят, само е зверски скъп за момента.
Повече инфо тук:
http://www.eizo.com/products/graphics/index.asp
Няколко от най-сериозните студия за ретуш в US са на LCD-та от почти година насам. Имайки предвид че са минали към LCD загърбвайки LaCie, Sony, Barco и т.н. явно че високия клас LCD-та се справя добре.
Има сериозен напредък в тази сфера и вярвам че скоро и на нас ще ни дойде времето.
п.п.
Страшно много хора хвалят Samsung Syncmaster 213T, бил много добър за цената си. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 1:17 pm Заглавие: |
|
|
направо пускайте тема за избор на нов модератор :-))))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
abbadon

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 2:59 pm Заглавие: |
|
|
е явно съм ви дотегнал в повече... еех, ами освен да се оттегля за известно време? м? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 3:14 pm Заглавие: |
|
|
implant написа: | е явно съм ви дотегнал в повече... еех, ами освен да се оттегля за известно време? м? |
Ако пратиш някоя чалга певица да те смени - може;-)
всичко е в сферата на майтапа да не се обиждаш?
Аз като един Тома Неверни да питам - що за животно е това 14 битов цвят
Коя степен на двойката е?!
Кога ще изкарат нещо дето да държи 32 битов, нещо което стандарт от 15 години почти
Айде да не си говорим с рекламни изречения.
За секретарки, веб дизайнери, 3Д-та и други дето чак толкова цвят не им трбва - да
Но за препрес - ще чакаме още _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Вто Май 03, 2005 3:22 pm Заглавие: |
|
|
Ицо ме подсети да питам
Как 14 битов цвят или 16,384тона покриват AdobeRGB?! _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|