Graphilla.com :: Преглед на тема - Нямам идея, честно

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нямам идея, честно
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
alexem

МнениеПуснато на: Пет Май 20, 2005 9:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пич много зле, много зле. По-добре се хвани за друга професия. Се едно гледам работата на 4 годишно хлабе. Което тепърва е хванало молива.

Така свърших си работата днес. А и оплюх некъф пич. Значи немам грижи. :D

Сега сериозно. По дизайните общо взето ти, казаха проблемите.

Това което мен най-много ме тревожи е тематиката на един от сайтовете а именно www.bg-buy.com
Ако си гледал анимацията Spiderman. Има една блестяща мисъл казана от чичото на героя.
С голямата сила, идва и голяма отговорност.
Освен че ние творим изкуство, освен че печелим кинти от тая работа. Има и друг аспект МОРАЛЕН. Човек трябва да помисли какво причинява със постъпките си. Верно сме в такова положение, че требе събираме стотинките си за хляб, но човек трябва да си изгради принципи. Все пак сме Българи, и ние образуваме България. Хубаво кофти политици кофти заплати... Ама като не помагаме поне да не вредим.
Нека да анализираме какво казваш със този сайт. На пръв поглед правиш реклама на българия. Споменваш култура, природа...
Това е хубаво. Това е патриотично. Това е много-грешно заключение.
Каква е целта на този сайт.
Да продава имоти от българия на чужденци
Какво лошо има в това?
Еми сега като влезем в европейския съюз ние все едно влизаме в една по голяма държава. Където границите отпадат и определящо става не народностния аспект а паричния.
Та нека ти дам пример. Ние немаме кинти. Турция има. Турци купуват българската земя. Влизат в евро съюза. Границите отпадат. Ние немаме кинти. Те притежават земята ни. Те имат кинти. Ние сме принудени да им работим без пари. Шото който има кинти той определя правилата. Започва ли да ти прилича на един славен период от българската история. Осъзнаваш ли ти каква роля изпълняваш в този процес. Аре помисли по въпроса.
-------
Няма нужда да споменавам, как един друг ентнос се размножава докато ние намаляваме.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Chef

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 3:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

alexem написа:
Пич много зле, много зле. По-добре се хвани за друга професия. Се едно гледам работата на 4 годишно хлабе. Което тепърва е хванало молива.

Така свърших си работата днес. А и оплюх некъф пич. Значи немам грижи. :D

Сега сериозно. По дизайните общо взето ти, казаха проблемите.

Това което мен най-много ме тревожи е тематиката на един от сайтовете а именно www.bg-buy.com
Ако си гледал анимацията Spiderman. Има една блестяща мисъл казана от чичото на героя.
С голямата сила, идва и голяма отговорност.
Освен че ние творим изкуство, освен че печелим кинти от тая работа. Има и друг аспект МОРАЛЕН. Човек трябва да помисли какво причинява със постъпките си. Верно сме в такова положение, че требе събираме стотинките си за хляб, но човек трябва да си изгради принципи. Все пак сме Българи, и ние образуваме България. Хубаво кофти политици кофти заплати... Ама като не помагаме поне да не вредим.
Нека да анализираме какво казваш със този сайт. На пръв поглед правиш реклама на българия. Споменваш култура, природа...
Това е хубаво. Това е патриотично. Това е много-грешно заключение.
Каква е целта на този сайт.
Да продава имоти от българия на чужденци
Какво лошо има в това?
Еми сега като влезем в европейския съюз ние все едно влизаме в една по голяма държава. Където границите отпадат и определящо става не народностния аспект а паричния.
Та нека ти дам пример. Ние немаме кинти. Турция има. Турци купуват българската земя. Влизат в евро съюза. Границите отпадат. Ние немаме кинти. Те притежават земята ни. Те имат кинти. Ние сме принудени да им работим без пари. Шото който има кинти той определя правилата. Започва ли да ти прилича на един славен период от българската история. Осъзнаваш ли ти каква роля изпълняваш в този процес. Аре помисли по въпроса.
-------
Няма нужда да споменавам, как един друг ентнос се размножава докато ние намаляваме.

ако беше наблизо щях да те наакам..мой
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 12:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Веднъж да съм съгласен с Паста...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 1:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Abe Aleksem ti mai ne6to ne si redoben a? Q vzemi se stegni....
FPrint

Местожителство: San Francisco

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Предлагам жълт картон след още една подобна изява! Моля ви се!
Върнете се в началото
alexem

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре замислете се. В Англия има специални кредити за купуване на имот в България. Вестник таймс рекламират българия, като земя с евтини имоти, евтин живот и природни красоти.
Разбира се ние требе да се гордеем с това че са ни писали в таймс. Толкова много ни уважават. Те са големия брат и ние милеем само да ни потупат по рамото и да ни кажат браво.
Ето сега даваме си и базите, браво!
Ето продаваме си и земите, Браво!
Толкова е мизерия че се продават и жените, Браво!
Ше влезем в Европейския съюз, Браво!
Ше си затворим АЕЦ-а, докато в Румъния строят нов, Браво!
Приватизираха маса предприятия, милиони хора останаха без работа, Браво!
Чалгата заля хората, Браво!
Момичета на по 14-16 години гледат по телевизията че е cool да си носят минижупи и да спат с възрастни мъже, Браво!
По телевизията играят маскарад, рекламират Царя и Бойко Борисов, като личности а не какво са направили за България, Браво!
Старци ровят по кофите за храна, докато старци от Англия се оплакват че можели да ходят на почивка само 2 пъти в годината, Браво!

Абе продавайте се ако щете, пишете се Европейци, Немци, Гърци, Турци, Марсианци. Но България оставете. Защото всички сме в кюпа. И нема да се измъкнем докато се оставяме некакви продажници да водят държавата. Аре акайте серете пикайте и квото там ви харесва. Но не забравяйте едно.
Човек и добре да живее, умира. И друг след него се ражда.

“Dream no small dreams for they have no power to move the heart of men”
- Johann Wolfgang von Geothe
Върнете се в началото
ConcreteDonkey

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

alexem , моите уважения :), от това по-оффтопик просто няма накъде :). не че в този форум това не е традиция , но тези ти два поста някак надскачат досегашното ниво качествено. Мир нали :).
NOX

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 3:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

priqteliu, qvno e, 4e dizainer dokato stanesh 6te ti e baq zor...
predpolagam, 4e moralnite principi sa te vyzpirali
po-harno 6te e da si skovesh edna tribuna i da propovqdvash nacionalizmi,rasizmi, antizapadn vliqniq i kakvoto si iskash o6te, a foruma za vizualni izkustva da ostavish namira
ne e tuk mqstoto

vseki ima kakvo d akaje po taq tema za oksimorona, v koito jiveem, no ne go pravi TUK...qvno ima pri4ina

uspeh s namiraneto na podhodq6to sivo
Divaise

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 4:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

emi pi4 ae zemi se oprai a ne ma *be koi zima zemqta mi *be me kolko mi plashtat za neq. Sega prodavam enda kashta za 150 000 Euro kakto edna druga koqto beshe prodadena skoro na anglichani na bulgarin taq kashta shte q prodadesh za 50 000 euro :) e sq az sam golqm patriot obache trqq da se ocelqva nali pak i anglichanite nqma da se mestqt tuka da jiveqt a 99% ot tqh gi polzvat za vili spoko
Divaise

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 4:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sori za oftopica :) ne razbiram ot web no sa dobri rabotite spored moite skromni vazgledi
alexem

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 8:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не моралните принципи ме възпряха да направя компютърна игра. Шото там човека нема избор. За да е печеливша играта требе да се зарибят колкото се може повече хора и да се накарат да я играят за колкото се може повече време.
А тук поне човек има избор. Със уеб страниците може да се помогне на много хора, а и нищо не пречи да се прави и за български фирми като ТехноПласт, които си вършат работата.
Това, което искам да кажа е че човек трябва да има етичен и морален кодекс, каквото и да работи.
Никого не обвинявам за което е сторил. Няма перфектни хора. Даже като гледам кво е положението и как не се е променило през годините сме далече от такива. Да положението е било същото, политиците са гледали от къде духа вятъра( кинтите), а са замазвали очите на народа, докато те са крадяли. Ама откъде, винаги се е получавало така, че се е качвал нов режим на власт и винаги той се е противопоставял на предищния. И децата на предишните "лидери" бивали подгонени от закона. А на власт не са се изкачвали жертвите на предишния на предищния режим. Там са се изкачвали едни други лидери, които са вършели същото като предищните. Та докато търсим отде духа вятъра, нема да се оправим.
Това, което различава човека от животното, е възможноста да мисли. А това което различава възрастния от детето е да поема последствията от своите грешки
Загубих 7 години от животът си в игране на компютърни игри. А накрая щях да съм един от ония които ми го причиниха. Все още обичам да правя компютърни игри, но като хоби.
Не казвам че решението е лесно, даже аз водих такава люта битка със себе си. Защото в онзи момент, когато с екипа ми разработвахме играта, аз бях напуснал университета и работата си на PHP Програмист, за да се справя с проект-а. И до сега не мога да си намеря работа, но се чувствам добре. Е има моменти за които съжелявам, но като си помисля на колко хора бих навредил, се усмихвам и продължавам.
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 8:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

alexem написа:
Не моралните принципи ме възпряха да направя компютърна игра. Шото там човека нема избор. За да е печеливша играта требе да се зарибят колкото се може повече хора и да се накарат да я играят за колкото се може повече време.
А тук поне човек има избор. Със уеб страниците може да се помогне на много хора, а и нищо не пречи да се прави и за български фирми като ТехноПласт, които си вършат работата.
Това, което искам да кажа е че човек трябва да има етичен и морален кодекс, каквото и да работи.
Никого не обвинявам за което е сторил. Няма перфектни хора. Даже като гледам кво е положението и как не се е променило през годините сме далече от такива. Да положението е било същото, политиците са гледали от къде духа вятъра( кинтите), а са замазвали очите на народа, докато те са крадяли. Ама откъде, винаги се е получавало така, че се е качвал нов режим на власт и винаги той се е противопоставял на предищния. И децата на предишните "лидери" бивали подгонени от закона. А на власт не са се изкачвали жертвите на предишния на предищния режим. Там са се изкачвали едни други лидери, които са вършели същото като предищните. Та докато търсим отде духа вятъра, нема да се оправим.
Това, което различава човека от животното, е възможноста да мисли. А това което различава възрастния от детето е да поема последствията от своите грешки
Загубих 7 години от животът си в игране на компютърни игри. А накрая щях да съм един от ония които ми го причиниха. Все още обичам да правя компютърни игри, но като хоби.
Не казвам че решението е лесно, даже аз водих такава люта битка със себе си. Защото в онзи момент, когато с екипа ми разработвахме играта, аз бях напуснал университета и работата си на PHP Програмист, за да се справя с проект-а. И до сега не мога да си намеря работа, но се чувствам добре. Е има моменти за които съжелявам, но като си помисля на колко хора бих навредил, се усмихвам и продължавам.

И ние какво сме ти виновни, че късно ти едошъл ъкъла...според тебе.
Стига излияния, много моля. Ако не си разбрал какво е предназначението на форума още най-добре спри да пишеш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
alexem

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 9:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок бате сори, че съм ти обезпокоил уравновесеният егоистичен животец, с некоя друга истина. Сигурно е много кофти, шото осещаш как се обажда едно вътрешно аз всеки ден и те пита това ли трябва да правиш. А ти си затваряш очите, викаш си положението ни нема оправия. Сички крадат от българия, защо да не крада и аз.

Защо съм го писал тука ли. Защото видях човека какви сайтове е направил и му завидях и така му завидях че реших да си избия комплексите като го обвиня за предател.

Тази мисъл ми напомня как повечето тук, постъпват така като оплюват некой новак. Ето защо на запад във форумите хората са различни.
Шото им е спокойно на душата. Не се налага да живеят всеки ден с мисълта че техни роднини омират от глад. Че не се знае кога може да те ограбят, да те изпозастрелят.

Дали сте виновни. Не. Единствен съм виновен аз. И цял живот ще живея с тази мисъл. Но поне имах куража да взема правилното решение. Имате ли го и вие?
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 9:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Супер го каза...бате...
Обаче въпреки, твоята очевадна истина, моято очевидна истина е, че ти разми темата на човека.

А оплюването... ли? Няма какво да пиша обяснения, щом до сега не си видял кой плюе кой не и защо... не мога да ти помогна.

Сори ...бате.., ама не си улучил форума за твоите истини.
Върнете се в началото
Viktor M.

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 10:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Verno ne si ucelil foruma. Vizdam 4e mnogo tegobi ima6 na glavata si, ami poprikazvai s nqkoi priqtel, rodnina ili kakto pravqt na zapad s sqkoi psihoanalitik.) I kato ti olekne ela da komentirame iskustvoto, dizaina i t.n. bez politika i i komentarii za 6ibanoto ezednevie v koeto vsi4ki ziveem. Aide poslu6ai me mnogo pomaga.
NOX

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 11:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sega...dokolkto podrazbiram na tehnoplast saita go pravish za da pomognesh na bylgarska firma...gledaiki oba4e tova, deto si natvoril , smqtam, 4e pravish me4eshka usluga...6toto, vidish li, dori i da q pravish bezplatno ( za6toto sym po4ti ubeden, 4e v tova se systoi "pomo6ta"), s tozi dizain tip grafika za konzola Atari '78 taq firma nqma da se otkroi ot konkurenciqta polojitelno...
za tova nedei se bi u gyrdite za patriot i za moralist
pak kazvam, ne e tuka mqstoto - narodnoto sybranie i prezidentstvoto si imat mail - psui gi navolq...ili napravi partiq - stiskam palci ti da si 4oveka, deto 6te opravi bylgariq

Ostavi nas, bednite komersializirani i merkantilizirani rodootstypnici i kletvoprestypnici, da si govorim tuka za vizualni izkustva i da mrem v nevedenie za vseob6toto zlo, za6toto nie ne jiveem v Bylgariq i ne vijdame kakvo stava okolo nas
n1x0n

МнениеПуснато на: Нед Май 22, 2005 12:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ооо я стига с тия евтини драми!
Англичани и турци щяли да ни изкупят?! Процента имоти собственост на чужденци в БГ е по-нисък от този на която и да е западноевропейска държава! Никой там не се притеснява от този факт.

Но това е подробност на фона на ксенофобията, която лъха от плитките ти псевдоморални изказвания, alexem! Решил си че си с нещо по-добър от средностатистическия турчин, руснак или англичанин ли? На кво отгоре? Хора като хора, какво като са чужденци? Баси криворазбрания патриотизъм! И ти ще ми говориш за морални принципи, отговорности и мислене?!

п.п.
Пък лафа как на запад си живеели спокойно - просто ще ме разплаче! Дано имаш шанса да отидеш и видиш за какво става въпрос с очите си, че барем ти просветне малко.
alexem

МнениеПуснато на: Нед Май 22, 2005 11:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази тема не съм я пускал аз. Няма повече какво да кажа.
Желанието ми беше да подскажа нуждата от професионална етика. Но явно това е някаква нереализируема химера.
Върнете се в началото
Nixon

МнениеПуснато на: Нед Май 22, 2005 1:30 pm    Заглавие: ммм Отговорете с цитат

alexem написа:
Тази тема не съм я пускал аз. Няма повече какво да кажа.
Желанието ми беше да подскажа нуждата от професионална етика. Но явно това е някаква нереализируема химера.

ооо, моля ти се... България е толкова далече от това... а да ти кажа честно, няма го и в много от развитите държави, където си крадат: 1

1. Поръчки
2. Хора
3. Знания и умения.

Всичко е капитализъм мой човек, просто нашия още е мнооого назад.
alexem

МнениеПуснато на: Пон Май 23, 2005 7:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

-=-----
Професионалната етика и морал не са неща които могат да ти бъдат наложени отвън а са ценностна система как човек възприема светът около себе си. По точно кое смята правилно и кое грешно.
Казано иначе личен избор. Един професионалист не може да се оправдава със липсата на професионална етика при други хора и страни.
Както и един крадец не може да се оправдава с това че и други крадът, и предметът, който е откраднъл, би могъл да бъде откраднат от всеки друг крадец.
Разликата е че едното престъпление престъпва конституциалният закон, а другото моралния човешки закон.
-=-----
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети