Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
prime

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 3:04 pm Заглавие: въпросче за фотошоп |
|
|
здравейте всички
извинявайте че поствам тук ... имам един малък проблем
как най-лесно мога да махна това жълто в случея и да остане чисто на бял фон..
както е тук отдолу >>>>>> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 3:08 pm Заглавие: |
|
|
Тифец му е мамата на това... хващаш пен-а и пътечкосваш... това като го гледам се опатечва за 1 минута макс 2... после ако ти трябва сянката си я пусни отново. _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
prime

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 3:20 pm Заглавие: |
|
|
нешто не можах да те разбера,
обясни ми по-точно... пък и после сянката не става добре ..
нещо маски ? или ... някакъв друг начин по-бърз ми трябва |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 3:26 pm Заглавие: |
|
|
S moite skromni umeniq po Photo Shop-a 6e te posuvetvam: improvizirai, I mnogo plugins ti trqbvat, i mislq 4e nqma da ima6 problem.) _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
prime

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 3:29 pm Заглавие: |
|
|
е проблема ми е че имам подобни снимки много и трябва да ги изчистя и ... затова питах за нещо по-бързо, че да не се занимавам цял живот.. пък иначе ясно че ако си пойграя 10 минути можи би ще стане ... ако може да даде някои по-конкретно някакво предложение...мерси предварително |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Абсолютно никви плъгини не ти трябват. Това е ужасно елементарна операция, трябва ти прецизна селекция, която се постига с подчертания по нагоре туул. Нарича се тифецване.
На получената пътека се задава feather oт 0.5, прави се селекция, инвертва се и voila. _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oho

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Взимаш ласото, най-добре Polygonal Lasso Tool, zoom-ваш яко и почваш да цъкаш малко по малко, така че да го обиколиш. Като си готов Select -> Inverse и Del или Ctrl+J за да ти отиде изрязаното в нов слой. _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
and what a man can't do. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 3:32 pm Заглавие: |
|
|
След инверта натискаш бутона ДЕЛ, забравих да поясня ;-)) _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gouranga

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 5:36 pm Заглавие: |
|
|
А можеш и да зуумнеш малко и на куикмаск с някъв пен... _________________ www.rawknroll.net - the 'pass-me-that-bottle' webzine |
|
Върнете се в началото |
|
 |
prime

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 6:17 pm Заглавие: |
|
|
мерси на всички за помоща ...
много ми помогнахте :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 6:34 pm Заглавие: |
|
|
Това ми напомня, че съм имал страшно много проблеми със селект туул-а, защото както си селектвам нещо голямо 6-7 минути и някой посерко като ми напише нещо на icq-то от сорта "hi...bye" и като се прецака селекцията направо побеснявам :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 8:45 pm Заглавие: |
|
|
това е едно наистина добро представяне ...малко в стил www.dir.bg :-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 11:08 pm Заглавие: |
|
|
Бе има един инструмент принципно. Вика му се "Extract" ( във Fileres), той е за такива случаи. Естественно требе да се почете как се използва, не може от раз. Иначе ласото е класика, мамка му:) _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 11:10 pm Заглавие: |
|
|
*Filters.
между другото с него можеш да махнеш жълтия фон без да изтриваш сянката, но требе да си се почете :)) _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 11:12 pm Заглавие: |
|
|
Има едно стро правило - RTFM му викат
за тия дето не знаят английски - "вземи си седни на задника и прочети поне една книжка, преди да почнеш за задаваш тъпи въпроси по форумите" _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 11:27 pm Заглавие: |
|
|
Екстракт е много точно казано. Я отдели тоя хипарлив негър, с коса като ниска переста облачност от груповата картинка. Мдаа.
За горната операцийка си требе един прост пен туул, с малко феатхер радиус, за вкус. Общо отнема от 30 до 60 сек. Според мързела ;-))))
ПС за тва го обичам, че позволява импровизация.
:-))) _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 12:54 am Заглавие: |
|
|
след всички обяснения на колегите (които са абсолютно правилни), бих ти предложил още един супер бърз вариант, който става само при определени случаи, но пък стане ли, е бърз и безотказен:
#1- преглеждаш каналите и съвсем случайно намираш един, в който липсва фона (в случая Red )... клонираш го ( Red copy ) и викаш Levels таблицата (ctrl+ L).... мърдаш отдолу чавчиците докато основното изображение стане достатъчно контрастно, а остатъчните петна от фона изчезнат напълно.... минаваш към операция 2
#2- фащаш четката (Brush Tool) и с черна (black) боица попълваш паразитните бели остатъци вътре в изображението.... това всичкото го правиш в копирания червен канал ( Red copy Channels).... минаваш към операция 3
#3- държейки натиснат бутона контрол (ctrl) кликаш по новонаправения Red copy Channels и превключваш на Layers менюто... там с радост установяваш, че имаш перфектна селекция около онова изображение дето ти трябва ..... комбинацията ctrl+ J ти върши същата работа като copy/ paste само дето е с 1 движение по- малко.... както личи от представената диаграма, вече имаш отделен layer с вече отделеното от фона (beckground) споменато по- горе тифецвано изображение (тука се повтарям, ама е по технически причини)....
#4- затичваш се към магазина и ми взимаш една бутилка Jack Daniels и намираш начин да ми я дадеш за да се отблагодариш за 30-те минути дето загубих заради тебе , вместо да дигам experience във WoW _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kompot

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 5:14 am Заглавие: |
|
|
И извън темата: Тва какво е Ахатче за полиране ли, мно странна форма:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 6:58 am Заглавие: |
|
|
Iskam da vmukna edno blagodarya v tazi tema :) zashtoto tolkova godini si improviziram na tema tifecvane i vinagi me e glojdela misulta, che horata, na koito im tryabva tova umenie za da sa adekvatni v profesiata, koyato uprajnyavat, go pravyat po nyakakuv mnogo hitroumen i efektiven nachin, estestveno - razlichen ot moya (koito eventualno kuchetata go yali, zashtoto e pogreshen).
Sled kato i az veche ne znam kakvo pishe v predhodnoto izrechenie, shte zayavya, che sum si bookmarknal tozi thread, for future reference.
Blagodarya za spodelenia opit.
Pojelavam prekrasen start na denya na vsichki, koito imat nujda ot takuv :)))) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|