Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ivkata

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 3:48 pm Заглавие: |
|
|
"muy bien" znachi " mnogo dobre ", prime!
Kefiat me teniskite :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
competition

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 3:55 pm Заглавие: |
|
|
ivkata написа: | "muy bien" znachi " mnogo dobre ", prime!
Kefiat me teniskite :) |
v tozi red na misli moje da stane i MIAU bien
za poslednata mi se struva neizpalnima v tozi i vid, osven da si ia narisuvash ra4no :) _________________ * |
|
Върнете се в началото |
|
 |
prime

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 3:57 pm Заглавие: |
|
|
ами да :)
не тези последните с котките са за по 2 минути :) ... не съм ги мислил за изпълнение ;))
yazz комерса .. комерса ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yazz

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 4:08 pm Заглавие: |
|
|
Taka si i pomislih! ;)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 4:36 pm Заглавие: |
|
|
Ei... Iskam takava teniska. Mnogo gotini model4eta. I az imam niakolko,
no ne sam proveriaval kade mogat se napraviat 6tampite. Niakoi
ako ima takava informacia 6te e ot polza. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivkata

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 4:44 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | v tozi red na misli moje da stane i MIAU bien |
;p
hme hme |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 5:07 pm Заглавие: |
|
|
втората напрао ми счупи главата :) ако да съм момченце |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wi-flip-ff

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 9:59 pm Заглавие: |
|
|
WooooW искам такава, ама много XD първия модел - в любимите ми цветове е. Сериозно. Всичките са много диви. XD _________________ http://pulnej.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
prime

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 12:10 am Заглавие: |
|
|
малко арт да го раздам ...
аа бтв тва ко може мине за някфо представяне .. i agree ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 10:31 am Заглавие: |
|
|
представяне за къде? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivkata

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 11:17 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | I az imam niakolko,
no ne sam proveriaval kade mogat se napraviat 6tampite. Niakoi
ako ima takava informacia 6te e ot polza. |
?
I az bih iskala da uznaia kqde mogat da se praviat takiva shtampi i shte sqm mn blagodarna ako niakoi kaje....mersi predvaritelno :)
prime, oshte vednqj dobri neshta!
Bih iskala da popitam i oshte neshto: ako se napravi onazi siniata rqchno, naistina, mai baia pari she struva... niakakva ideia za kolko mojesh da ia predlojish? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor M.

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 3:40 pm Заглавие: |
|
|
tova mi haresa mnogo;
.
.
.......
.
.
.
drugite ne mi dopadat, abe kato po4ne 4ovek da se fantazira moze hilqdi da naizmisli. _________________ www.mazhlekov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R_E_X

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2005 5:02 pm Заглавие: |
|
|
Съгласен съм с "Viktor M.", конкретно само тази ми хвана окото. Другите ми се виждат стандартни, може и тва да е целта, повече хора да ги купуват. Тези тениски с многото детайли, човек да се чуди къде да си спре окото докато минаваш покрай него :)
А отноно направата на тениски, има няколко варианта:
* Ситопечат - лошото при тях е, че не приемат за единични бройки (най-малкото не е изгодно, за да се подготви ситото)
* Термощампа
1. Щампа с фолио (позволява определени цветове(+светоотразителни и пр), но не и сливане помежду им)
2. Щампа с ...друг тип фолио :) (изображението с принтира на специална ... хартия и се щампова, позволява се и преливане между цветовете)
* Текстилна боя - най-евтиният вариант, един цвят струва около 5лв. и се рисува на ръка, най-лесно е с направена матрица от картон примерно и пр.
...доста изписах, човек ще си каже, че работя в тази сфера:) Някой, ако има въпроси бих му отговорил доколкото мога(въпроси на: az_rex@abv.bg). Тук има няколко тениски който съм си направил, само с видовете щамповане:
http://rexworks.hit.bg/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R_E_X

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 12:38 pm Заглавие: |
|
|
Забелязах, че има сравнително голям интерес (не в темата), и реших да попиша още малко, та дано съм полезен.
*Ситопечат - процеса при него е: подготвя се "ситото" (което играе роля на матрица) след което се "урдя ситото" (не можах да се сетя друг израз) на всяка тениска. Сито общо взето на доста материи може да се прави. Повечето рекламни чадъри, дрехи и пр. се правят на ситопечат (по мой наблюдения). Цената е различна, поради това, че има доста фирми. Подготовката на "ситото" е около 15лв., и отделно по около 10лв на всеки отпечатан материал. Ситопечата е подходящ за много бройки (над 10ина). Почти не избелява с времето, по вероятно е тениската да се съсипе отколкото отпечатъка :)
* Термощампа
1. Щампа с фолио - процеса при него е: изображението се прави във вектори, след което се реже на плотер от даденото фолио, залепва се и се удря термощампата(което залепва фолиото трайно за тениската, или др. материал), може да се слага на почти всичко, стига да издържи температурата на термощампата (около 100 градуса). Също е доста издържливо след това, стига щампата да е направена като хората :) Цената варира от 15лв. до 25лв., в зависимост от количеството фолио. Конкретно знам само една фирма да се занимава с този тип.
2. Щампа с ...друг тип фолио - прецеса при него е: както споменах по-горе, принтира се на лист(не обикновен, трансперант мисля (А3,А4 ...)), налага се на тениската и се урдя щампата. Единственото предимство на този вид е, че позволява преливане на цветове, но има много недостатъци:
-позволява щамповане само на светли материали
-избледнява сравнително бързо
-препоръчва се пране на ръка, при ниски градуси
(имам една такава тениска на ...близко година и цветовете бих казал, че са избледняли наполовина).
Още едно предимство е, че става най-бързо и лесно(идеалният начин за закъснял подарък или някакво мероприятие:) Цената варира според размера на изображението (А3 - 7лв., А4 - 5лв, може и по евтино, стига да се намерят материалите и подходящата ютия:)
* Текстилна боя - най-малко съм запознат с този метод (забелязах, че има други хора които се занимават от повече време с него, може те да споделят повече). Процеса при него е:
купувате си текстилна боя :),
купувате си четка(може и с пръсти:),
изразявате вашите творчески пориви върху отреденият текстил:),
гладите с ютия и е готов за консумация след изтиване.
Изключително траен, виждал съм тениски на по една година и изобщо не са си загубили силата на цвета. Препоръчително е за рисуването на тъмни материали, да се направи бяла основа, за засилване яркостта на другите цветове(червено, жълто и пр.). Цената зависи от това какви бой ще си купите(около 5лв. единият цвят). Към този раздел спадат и разни видове релефни типове бои(тип засъхнало лепило, силикон и пр:). Странни на вид, но могат да се постигнат интересни резултати, в зависимост от творческия порив.
*Един човек ми спомена, че е възможно и с видове дигитален печат, ако иска може да сподели.
Днес още повече изписах, надявам се да не съм писал напразно, надявам се да съм помогнал. Не съм дал конкретни адреси, защото никой не ми плаща за реклама на определените фирми. Аудиторията тук е доста голяма и рекламата би била доста голяма :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yazz

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 12:49 pm Заглавие: |
|
|
Znam, 4e v Plovdiv v kapana, blizo do rimskata taverna ima edin magazin za teniski, nesam siguren kak se kazva, moje i da e "kanape",zastoto sam 4uval, 4e horata, koito izdavat knijkata "kanape" imat ne6to ob6to s tozi magazin. Tam stampite sa avtorski i pravyat stampi po dizayn na klienta, uslovieto e da sa vektorni grafiki, cenata e bazova za daden broy cvetove, za vseki dopalnitelen cvyat se pla6ta dopalnitelno, ne e super skapo, a e i ka4estveno. Ako nyakoy ot Plovdiv e zapoznat, moje da dade dopalnitelno info. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ben

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 1:08 pm Заглавие: |
|
|
трансферно му казват
печата се върху фолио - на ролка е, ширината зависи от машината
-> тиф и епс и може да се реже и по произволен контур
фолиото е с хмм лепнеща подложка? и се лепи на преса
казват че издържат на пране до 50 градуса
виждал съм само върху шапки
за цената - зависи къде се печата - много приблизително 50-60 лв квадратния метър |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asterix

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
lls_studio

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 2:46 pm Заглавие: |
|
|
Магазин КАНАПЕ в Пловдив се намира на ул. Константин Стоилов 16. Магазина предлага флекс печат върху тениски по избор на клиентите. Аз имам няколко от миналата година и все още са като нови. Трикото е на Puma и аз лично съм много доволен. Все още работят върху сайта си www.kanape.cc Ето така изглежда магазина:
 _________________ .:.:.:.:.: hundreds of thousands :.:.:.:.:. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
asterix

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Това за Пловдив е хубаво, но аз съм в София...
Освен да се отбия до Пловдив на път за Бургас, където се намира въпросният рожденник, за който трябва да направя тениската.
Някой няма ли инфо за София? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
prime

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2005 4:18 pm Заглавие: |
|
|
брех на кво я обърнахме тука....
R_E_X специални благодарности ;)