Graphilla.com :: Преглед на тема - X-clusive --> design.websystems.bg <-- your opinions..
 

Graphilla.com Форуми

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

X-clusive --> design.websystems.bg <-- your opinions..
Иди на страница Предишна  1, 2
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
zhvihti



Регистриран на: 29 Ное 2002
Мнения: 184
Местожителство: Амстердам

МнениеПуснато на: Чет Яну 23, 2003 6:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Като за начало никъде не забелязах "skip intro" бутон, а не са много хората които при всяко влизане в сайта ще чакат да им се зареди тоя мегабайт и половина (по груба преценка). Аз лично съм на модем и ми отне поне 15 минути.

Това с тръбата и връхлитащите топки бая съкаво ми се видя. Иначе шареният фон с многото елементи доста ми харесва. След като минат тия 3Д форми пет минути не зацепих, че се е появило нещо ново - менюто. Стори ми се че изчезващия знак пак е някакъв вид прелоад. Това ще да е заради многото елементи, където просто всичко се омешва. Шрифтовете вече бяха коментирани. Само ще добавя, че на фона на общо взето издържаният в един цветови нюанс фон, белия текст ми се видя доста ужасен. Може би ако е светло оранжев ще е по-добре. Пише се Inquiry, а не Enquiry. Музиката е добра. Абе верно много голям тоя флаш. От тумб-нейлите в портофолиото верно нищо не се различава.

Сега за http://design.websystems.bg/html/design.html. Последната картинка ми бяга минимум 40 пиксела надолу по вертикала. Кода ти е направо ужасен и затова не видях дали разчиташ на некакъв фон, и понеже Експлодера ти го показва окей до пиксел си решил че си си свършел работата. Май така ще да е. Аз съм с Опера 7 бета. Иначе като дизайн не е лошо. На фона на електронния стил този готичски шрифт, както беше вече споменато, не седи добре. И тоя фон вдясно дето се повтаря през има-няма 10 пиксела ми е много цикъл.

След доволното чакане на флаша не ми остана време да разгледам другите ти работи. Може би ще стане утре вечер след двата здрави изпита и щи ти дам мнение.

Дано не си останал с погрешни впечатления. Кефи ме и флаша (фона най-вече, човечетата в началото най-малко) и другата страница с картинките, но мисля че има още какво да се желае.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
websystems



Регистриран на: 23 Яну 2003
Мнения: 15
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Яну 23, 2003 8:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Kato za na4alo nikoga ne sym iskal da slagam buton "skip intro"... za kakwo sym go prawil towa intro hmm? heh ian4e raboti pod lynx perfektno :) drugoto ... 6tom si rekyl..twoe mnenie si e :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
morgoth
Dark Lord


Регистриран на: 06 Ное 2002
Мнения: 2242

МнениеПуснато на: Чет Яну 23, 2003 9:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"skip intro" се прави за хора, които са виждали вече 1000 пъти интрото и искат да да влязат да видят точно конкретно нещо с конкретна цел (например да си поръчат сайт).
Днес като исках да скрийншот'на онова 3Д трябваше за н-ти път да гледам 40-часовото интро (така го чувствам вече) и мисля това да ми беше последното ходене на сайта...
Това са много основни неща бтв.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
compound ™
even better


Регистриран на: 08 Ное 2002
Мнения: 356
Местожителство: work

МнениеПуснато на: Чет Яну 23, 2003 10:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Oshte ot zaglavieto (X-clusive) lichi che shte si vogorim mai sas stenite. Vnimatelno razgledah tova neshto (ne bih go narekal site) i si mislia che, dosta po-dobre shte mine za game interface. Shte sum kratuk i shte kaja che se e poluchila edna mnogokomponentna kasha na koiato mai-mai i glavniq gotvach veche ne znae sustavkite. Opit da pokajete vsichko koeto mojete na edno mqsto. Nqma da e zle da stanete, da drupnete neproglednite perdeta i prokradnalata se svetlina da osveti kalendara na koito s iznenada shte ustanovite che pishe - "23 January 2003". Ot dulgoto vzirane ste izgubili sposobnost za samokritika. Znam che zvuchi kato zaiajdane, no nadali shteshe da vi e ot polza otgovor tip - "Eeeeeeeeeeee bratooooo kak go naprai tva ueee! Ubi ribataaaa!". osven ako ne postvate v tozi forum za da pocheshete samochuvstvieto zad uhoto. So long ,)

___________________

I'll be waiting patiently
Till you see the signs
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Borg



Регистриран на: 07 Ное 2002
Мнения: 51
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Яну 27, 2003 11:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Миии ... яко претрупано. Повечето хора се объркват като видят такова нещо - мигащо, светкащо мърдащо с 1000 елемента на едно място - не се знае на къде да гледаш. Това че аз се кефя на такива неща (претрупани), а както виждам и ти, си е нещо съвсем отделно. Интрото е много дълго, както и второто интро (това с корабчето - на мен ми седи като интро 2.0), и както казаха по-горе нема бутонче за спиране - караш ме да гледам нещо, което не желая, а и не ми харесва особено (като идея е добро, ама ...). шрифтовете - достатъчно се изписа за тях. И много бавно ти се зарежда. Не мисля че някой ще чака 15 мин. да му се зареди филмчето, после да загуби още към 4-5 минути да изгледа всичко, да чака да му се зареди портфолиото, което не се вижда много добре (даже почти нищо не се различава), после да чака и то да се плейне за да стигне до инфото, което го интересува. малко си прекалили с филмите ... , но това не го прави грозно - нефункционално, но красиво (лично мнение).

Вторият сайт е малко по-добре от към прегледност, ама там ми се струва че само си отбил номера - да има и HTML вариант.
_________________
"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TIN-TIN



Регистриран на: 06 Ное 2002
Мнения: 276
Местожителство: Bogota

МнениеПуснато на: Пон Яну 27, 2003 11:31 am    Заглавие: taka..... Отговорете с цитат

nachi... tai kato mislia che dostatachno neshta se kazoha po vaprosnata tema i dizain .... a i mnogo ot tiah zapochnaha da se povtariat i potretiat smiatam da ia lock-na i da se sasredotochim varhu nesho drugo ...

k?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
TIN-TIN



Регистриран на: 06 Ное 2002
Мнения: 276
Местожителство: Bogota

МнениеПуснато на: Пон Яну 27, 2003 3:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ae iavno ...... imalo oshte kakvo da se izkomentira....!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
gradinko



Регистриран на: 02 Яну 2003
Мнения: 60

МнениеПуснато на: Пон Яну 27, 2003 4:46 pm    Заглавие: за http://design.websystems.bg/html/design.htm Отговорете с цитат

много по-добре.

готическият шрифт си пасва точно с дракончетата долу и изобщо с мрачните аналогови ефекти, малко на гигер бие. това, което не пасва, е навигацията горе - аз бих оставил само имената на бутоните, един под друг, вляво от картинките, може пак в тоя шрифт. избледняването на най-лявата част от навигацията надолу е суперкуцо! логото ви е грозновато, не се опитвай да го връзваш като омърсяваш нелош дизайн с техномерудии, по добре да не се забелязва 4ааак толкова.

толкова тъмен, готическия шрифт в заглавието можеш да направиш и по-едър, ще изпъква повече детайлната красота на заглавките и няма да дразни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
d-phrag



Регистриран на: 26 Мар 2003
Мнения: 71
Местожителство: Sofia - Plovdiv

МнениеПуснато на: Сря Мар 26, 2003 7:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Za saita - trace contour filtera ne e na moda otdavna...i PS 7 ima da lech poveche vyzmoznosti ot tva da smenish 1-2 blending modes na 10-12 layera.

Introto e....bezsmisleno, ako pitash men. Osven tova - kolko intro-ta ima v saita...shtoto pak vyrvjat razni animacii i chak togava loading navigation. Ot druga strana - ako tova trjabva da prodava neshto, bilo to talant, umenia ili zalenie za rabota - ne mislia che tochno tozi e nachina
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov