Graphilla.com :: Преглед на тема - третото око

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

третото око

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Графики и илюстрации
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yazz

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 12:48 pm    Заглавие: третото око Отговорете с цитат

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Add

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 1:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам какво те е хвърлило в темата за "трето око", но това е метафора за интуитивност и в по-малка степен в буквалната поява на око;)))
Правилно е включена жена, но е в повече количеството атрефакти (очи)
yazz

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 1:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Има такова предаване по канал 2001 за гадателки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
yazz

МнениеПуснато на: Вто Окт 04, 2005 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Иначе съм на ясно какво е трето око
Върнете се в началото
ndesign

Местожителство: DE

МнениеПуснато на: Сря Окт 05, 2005 3:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако гледам по-безкритично на творбите ти,
бих ги въприел просто като разтройство на възприятията ти за цвят, но предид претенцията, която носят, ги намирам за еталонен кич.

И ако някой не е съгласен с констатацията ми, то
убеден съм, това не е просто проява на добрнонамереност (относно автора), а отковения повик на посредствеността.

--------------------------------------------------------------------------------
Изпълнен с добри намерения...
--------------------------------------------------------------------------------
yazz

МнениеПуснато на: Сря Окт 05, 2005 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ndesign написа:
но предид претенцията, която носят, ги намирам за еталонен кич.

Въпреки ироничния ти тон, това по - горе ме радва.

ndesign написа:
И ако някой не е съгласен с констатацията ми, то
убеден съм, това не е просто проява на добрнонамереност (относно автора), а отковения повик на посредствеността.

А това ти е защитата на критиката, или лошо възпитание???
Върнете се в началото
wicky

МнениеПуснато на: Сря Окт 05, 2005 9:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ndesign - не съм много съгласна с теб...
Това си е направо течение в изкуството (кич-а) и ако се направи както трябва има доста силно въздействие! А мисля че тя добре се справя. На мен лично също не ми е по вкуса, но това далеч не означава, че не е хубаво ;) Всъщност някои от картините ми харесват много и на мен :)
Върнете се в началото
yazz

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 12:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky, 10x) !
Върнете се в началото
ndesign

Местожителство: DE

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези творби ми харесват (без червеното с мадамите):
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=9886
Откъм визия, дизайн, типографията, копче не може да ти каже човек :)))

Визирам само: "Третото око", "Интериор"(Особено него) и темата "Insight 09", т.е. последните ти неща.

Wicky, знам, че има такова течение в изкуството и че yazz направо чудесно се справя в това, но...
sunnyfrog

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 10:50 am    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Sorry ama spored mene neshtata na Yazz, nyamat ama nishto obshto s kicha. Tova che choveka kato cyalo raboti s po golyam broi cvetove i to v po chistiya im vit neznachi che e kich. I mislay che prekrasno umeeda balansira forma i cvyat. V drug sluchai pulnata simetriya me drazni v negovite neshta sedi tochno namyasto.
Yazz proektite ti sa mnogo dobri kato cyalo. Moje e nyakoi da sa po slabi ot drugite, no kato oshto lichno na mene adski mi dopadat.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
yazz

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 11:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

10x)
Определението за стила ми като кич е донякъде вярно, или поне кичът винаги ме е инспирирал в работата ми, става ми приятно, че този факт се долавя. Илюстрациите ми не са към проза а към публицистични материали, което предполага не натурно и буквално рисуване по текста, търся собствена история за всяка една илюстрация. С тази натруфеност от повтарящи се елементи и уж несъвместими цветове показвам моя поглед по темата и е нормално той да не съвпада с други погледи.
Относно "третото око", ето откъс от текста към който е илюстрацията, с цел темата да се обърне към картинката а не към моите възприятия към цветовете. :)
"автор Милен Замфиров

Психология на парапсихологията

"Да вземеш едни панталони с права кройка..."
"Мила, при тебе ми излиза малко оръжейно масло...” - странното откровение е на поредната врачка от телевизионния екран, която предупреждава зрителка, че срещу нея "има вендета”.
Повече от пет години подобни гледачки превземат “кабеларките” и срещу 50 импулса на минута вещаят съдбата ни по звездите, по луната или по каквото пожелаете. Борят се със стрес и родови проклятия, правят магия по древен тракийски метод, предлагат упражнения, за да развиете астралното си тяло, практикуват окултна терапия, уреждат срещи с отвъдното, премахват отрицателна енергия... Други само с психичната си свръхмощ пренасочват реки, спират урагани.
Е, дали някой се представя със звучни определения като “оператор по ултрасензорика”, “мултимедиаторка и феноменология”, или пък предлага “паганистична магия” и “парапсихология” - това си е въпрос на пазарна икономика. Всеки търси място под слънцето, за да изкара някой лев и да закърпи положението. А нали всеки сам си носи кръста и който иска да вярва - негова си работа.
Но в един момент сериозно се замислих върху ширещата се пара- , мето- и прочие психология. Това се случи, когато ..."

Извинявам се за дългия пост.
Върнете се в началото
wicky

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето това е онзи момент, който не е нужен - автора да си разказва мотивите за творбата...
Който разбрал разбрал - другите да си милят каквото искат! Една творба не се нуждае от обяснения и разяснения. Не е нужно да го правиш изобщо;)
А за канала с гадателките :))) това беше ясно още от заглавието и картинката!
Върнете се в началото
Add

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 1:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky написа:
Ето това е онзи момент, който не е нужен - автора да си разказва мотивите за творбата...
Който разбрал разбрал - другите да си милят каквото искат! Една творба не се нуждае от обяснения и разяснения. Не е нужно да го правиш изобщо;)
А за канала с гадателките :))) това беше ясно още от заглавието и картинката!

донякъде е така, не всичко и навсякъде може подробно да бъде описано като обяснение за причинте една творба да съществува...и тогава - тогава се появяват разните биографи, които се утрепват да разяснят на уважаемата публика, защо едно произведение се е появило в този етап от живота на автора, какво го е инспирирало и т.н.
е, автобиографичните справки са интересни, а народното творчесто, което е безименното, натурално и необяснено, получава тълкуването на масата народ;)))
аз обичам да ми обясняват, примерно, нещо като личен комплимент към автора е .....)
scrape

Местожителство: graveyard

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 2:06 am    Заглавие: Re: ... Отговорете с цитат

sunnyfrog написа:
Sorry ama spored mene neshtata na Yazz, nyamat ama nishto obshto s kicha. Tova che choveka kato cyalo raboti s po golyam broi cvetove i to v po chistiya im vit neznachi che e kich. I mislay che prekrasno umeeda balansira forma i cvyat. V drug sluchai pulnata simetriya me drazni v negovite neshta sedi tochno namyasto.
Yazz proektite ti sa mnogo dobri kato cyalo. Moje e nyakoi da sa po slabi ot drugite, no kato oshto lichno na mene adski mi dopadat.

psuliutnu sum suglasen s sunnyfrog ... yazz produljavai da ni radvash s tvorbite si az lichno s neturpenie ochakvam sledvashtata :)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Графики и илюстрации Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети