Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 9:43 pm Заглавие: Програма за сричкопренос |
|
|
След четене на дебели книги за C# и .Net имам първият резултат.
Това е официалната първа версия на програмата за сричкопренос ClipHyp, която написах. Понеже нямa хелп, обяснявам набързо
Hyp - извършва сричкопренос на текст от клипборда
Clear Hyp - ясна й е функцията - изчиства простотиите, които програмата е сътворила след натискането на горния бутон :)
Small Caps - преобразува всичко букви от главни в редовни. Винаги съм се чудил на малоумието на всички програми за предпечат че могат да преобразува малките букви в главни но не и обратното. И като ти дойде накой малоумник със заглавия набрани с главни букви пада едно пренабиране.... Алгоритъма е що-годе интелигнтен - след !?. и ентер запазва буквата главна
Quotes - преобразува кавичките в текста в типографски (отварящи горни и затварящи долни). За да работи текста дрябва да е грамотно написан т.е преди отварящи се кавички да има интервал а преди затварящи да няма. По подразбиране настройката е за старите TTF шрифтове (Alt+0132, Alt+0147). За новите Unicode шрифтове трябва да се вклщчи отметката OTF
Spaces - има за задача да изчисти ненужните интервали в текста - двойните, в началото и края на абзаца. Освен това премахва неграмотно поставените интервали - преди .,;:") и поставя интервал след тези и някои други знаци ако няма такъв.
Prewiew - ами натисни и виж :)
Програмата е съвместима с Quark 5, 6, 6.5, PageMaker, Word и всяка друга, подържаща меко тире за сричкопренос (Alt+0031). Unicode съвместима.
Понякога има проблеми с програми, които не се справят с уникод. Скоро ще има опция да се оказва какъв е вида на текста в клипборда.
Не запазва стилове. Идеята й е прехвърляне и редакция много бързо на текстове от Word, да кажем, преди да се странират. Лично аз я ползвам почти всеки ден.
Програмата работи с текст от клипборда и получения резултат отново се качва там.
Ето и линк
http://www.panagonov.newmail.ru/Programs/ClipHyp.exe
На тези, на които програмата не тръгва - трябва да инсталирате .Net Framework за да работи. По принцип това е ъпдейт на Windows, но много от нас качват само критичните ъпдейти, а не всички. Безплатно може да се дръпне от този сайт.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=262d25e3-f589-4842-8157-034d1e7cf3a3&displaylang=en
Не е лоша идея да си го качите. Почти всички програмисти минават на .Net и ще ви трябва. Дори отскоро драйверите на ATI го искат. _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 10:01 pm Заглавие: |
|
|
Похвално!
Гордоста на БГ десигнеропрограмистите сте вие Панагонов... и с риск да ви обидя десигнер е силно казано! Но поне като програмист сте за поздравления, явно материята ви се отдава! :) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 10:04 pm Заглавие: |
|
|
Отдава ми се колкото и дизайна, но това е друга тема :) _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 10:07 pm Заглавие: |
|
|
Явно сте по-упорит и усърден в програмирането :) поне това показвате до момента! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 11:48 pm Заглавие: |
|
|
Тука движи - благодарско! Ако имаше и интегриран спелчекер .... нямаше да е зле :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 9:55 am Заглавие: |
|
|
Следващата ми цел е да направя спелчек на отделна програма, седящ резидентен в паметта и хващащ прекъсванията от клавиатурата. Така тя ще работи независимо в коя програма се пише - ще е универсална. Но да видим какви ресурси ще иска.... _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mr_j

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 3:09 pm Заглавие: |
|
|
Браво- браво! Само не те разбирам, къде ти е проблема със Small Caps, защото не се сещам за програма която да не се справя с този проблем автоматично, ама може и аз да не съм те разбрал правилно _________________ http://www.apple.com/macpro/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Пет Окт 28, 2005 3:25 pm Заглавие: |
|
|
Ома опция за макли-главни, но не и за редовни. _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|