Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mim

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 3:12 pm Заглавие: Re: Хрониките на Нарния - голямо разочарование |
|
|
Nixon написа: | mim написа: | тъп сценарий без идея
тъпа реализация
лошо заснето
лошо постобработено
туйто - мойто мнение |
лошо мнение, мислех че си сериозен човек...
на мен филма ми хареса. Защото не търсех в него неща, които да не харесам. Не гледах само заснемането и ефектите. Не го гледах песимистично настроен. |
да поNтя:
обожавам филми с такава тематика - детски, приключенски, фантасмагории, откъдето и да го погледнеш и истински им се наслаждавам, когато има за какво
но този не е от тия, чийто спомен ще ме гъделичка приятно имено заради изброените неща _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 7:11 pm Заглавие: ммм |
|
|
мим, разбери ме правилно - може нещо във филма да не ти хареса дотолкова, че да го запомниш като един от любимите ти.
Но да казваш, че е заснет зле и ефектите са му зле, след като сама не си специалист (а и надали познаваш някой, който да е правил даже и близки до тези) това е доста... непрофесионално. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stanslavov

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 10:59 pm Заглавие: |
|
|
аз пък нито бях гледал негови реклами/нито трейлъри - просто го гледах и останах много доволен от сюжета ... за ефектите - най-доброто което съм гледал - не успях да различа кое е анимация и кое действителност - ако сте го гледали на пиратско копие - просто нищо не сте разбрали!!! _________________ АРХИТЕКТУРНА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ
www.projects3d.com/index1.html
on-line уроци 3dsmax, autocad, photoshop
www.bguroci.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 11:03 pm Заглавие: |
|
|
PERO! написа: | ми нали визуалните ефекти се използват точно да са придадат истинност на това което виждаш. иначе единия ше вика "ПА", а другия "Въх уби ма" |
:)))))))) Оскар!:D _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 11:12 pm Заглавие: |
|
|
Седнах да го гледам тоя филм с приятното усещане, че ще се насладя на хубавата приказка, ще изпия една - две бири, ще въздъхна, после ще напсувам шибания реален свят и ще си легна.
Легнах си посредата на филма. _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stanslavov

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2006 11:29 pm Заглавие: |
|
|
е па чак толкова пиене бива ли? :-) :-) и то в киното :-) _________________ АРХИТЕКТУРНА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ
www.projects3d.com/index1.html
on-line уроци 3dsmax, autocad, photoshop
www.bguroci.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 12:27 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Но да казваш, че е заснет зле и ефектите са му зле, след като сама не си специалист (а и надали познаваш някой, който да е правил даже и близки до тези) това е доста... непрофесионално. |
Mnogo pravilno !!! _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 12:55 am Заглавие: |
|
|
мхм, добре. Виолатора, който е специалист, се кефи на ефектите.
Тва, че аудиторията не ги намира впечатляващи се дължи на факта, че ТЕ НЕ РАЗБИРАТ... Старата ми 12 годишна китара звучи по - добре.
Впрочем точно на Мим да кажеш, че не разбира от снимане..малко блхмгхззз - ще се засмея добродушно. _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 6:45 am Заглавие: |
|
|
Pi4 tva ne go kazah az! Az samo podkrepjam mnenieto na Nixon.. _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 10:35 am Заглавие: |
|
|
Баси тъпия филм ... тръгнАх си посредата
@Гарван, дръж!!!! _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 10:44 am Заглавие: |
|
|
Abe o6te ne sam gledal filma, no ve4e se otkazah! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 12:20 pm Заглавие: |
|
|
i az da kaja :))
istoriata - hiper plosko razkazana .. niama znachenie koi e vinoven, avtora ili rejisiora .. prosto e ploska i pravolineina ..
ne me iznenada s nishto ... osven Diado Koleda - chii go direshe tam, taka i ne razbrah
snimaneto - da vzemem za primer razkovora mejdu Petyr i lyva .. e po-bezumna razkadrovka riadko sum sreshtal ...
imashe i dosta drugi podobni primeri ...
efektite - ami efektite sa si dobri .. vsichki jivotni biaha super ... Lyva razcepi, pticite - nastryhnah ... belite mechki sushto biaha mnogo dobre ... grifoni, mufloni .. vsichkata gad se biaha postarali da q napraviat dobre i sa uspeli ...
bitkata beshe malko rehava ... predstavete si ako Peter Jackson se beshe hvanal da go rejisira, kakvi voiski shteshe da napravi .. do kadeto ti stiga pogleda ...
imashe i tresni estestveno :) niakolko BBoxa ne im biaha ucelili svetlinata .. izglejdaha vse edno sum gi snimal v hola na lelia mi s fototapeta ...
a bobrite, kakto se izrazi edin moi kolega, taka i ne im uceliha cveta do kraia na filma :))
@Bio - otnosno ot de se vze taia pushtina Narnia? :)
ami tova, koeto gledame e vtorata kniga .. vyv purvata vsichko si e razkazano ... i se vyrti okolo onzi fener v nachaloto, koito poniknal (!?!?!?)
taka che shte chakame neshto kato Episode I-III
i taka .. da obobshtim:
"King Kong" i "Harry Poter" poveche mi haresaha (ne razvodniavaite temata, za Narnia govorim) :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 12:51 pm Заглавие: |
|
|
TheViolator написа: | Nixon написа: | Но да казваш, че е заснет зле и ефектите са му зле, след като сама не си специалист (а и надали познаваш някой, който да е правил даже и близки до тези) това е доста... непрофесионално. |
Mnogo pravilno !!! |
O, извинете че на нас, обикновените зрители ефектите ни изглеждат зле!
Викам малко по-лекинко да го давате с професионалния снобизъм, когато става въпрос за масов продукт. Щом на средния зрител не му харесва - значи нищо не е станало, ако ще да е много профи за вас. Това са правилата на бизнеса.
п.п.
Nixon ти да не си решил че си голям спец и про, нещо?! Реално погледнато и ти и Mim сте равноотдалечени от нивото на онези хора в 3D-то, така че тия твои изблици към "непрофесионалистите" звучат доста смешно. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2006 4:42 pm Заглавие: |
|
|
аз говорех точно от позицията на непрофесионалист
мен като зрител изобщо не ме вълнува колко пари, техника и човекочасове са хвърлени
още повече, че вече почти век се прави кино и знам, че може и с много малко да постигнеш много
като нямаш пари за 3д за общи планове - ми направи си макет, направи декор, а не някакво си смачкано замъче
че то в книжките на Андерсен имаше по-добри илюстрации
уф, хайде стига толкова _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AleXXX

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 5:53 am Заглавие: |
|
|
Са да ви обЯсня ;) Нарния е писана горе-доле по времето на Властелина на Толкин, а създателят е й го е познавал лично. Май и съученици в университета. Били заедно в няк'ъв клуб на . . . абе нещо като фентъзи-писателите, щото по него време такиви нямало. Те де факто били първите. Тя е писана основно с ЦЕЛ аудитория под 12 години. Сцената, в която убиват Аслан е описана като 'но те не видяха как стана, защото ги беше много страх и се бяха сгушили една в друга', а гоблините викат нещо като 'но няма да ви кажа точно какво са викали, щото майките ви и бащите ви ако видят никога няма да ви позволята да четете тази книга'. Така че - уважението към Нарния трябва да остане. Всички знаем, че Дисни забозяват. Аз се изкефих максимално на фантастичните създания, CG лъва ми обра точките. Аниматорите и художниците бяха свършили брилянта работа да пресъздадат богатата на фантазия ДЕТСКА ПРИКАЗКА Нарния, а режисьорът бе достатъчно некадърен да направи ВСИЧКИ главни герои абсолютно и напълно безполезни, смешни и, в общи линии, по-некадърни и от Фродо Бегинс. Чувал съм, че главния герой трябва да е леко смотан, за да си съпричастен с него, ма т'ва е прекалено. Сори за флуда, трябваше . . . _________________ Hello, 911 emergency? There's a handsome guy in my house! Oh, *huh*, wait a second, cancel that. It's only me... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dadi
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 9:19 am Заглавие: |
|
|
gledah filma. ne me zabavliava. no efektite sa mu dobri - pone dokolkoto az razbiram ot tova
obache prekarah 1 mesec v kompaniata na 2 deca - 10 i 11 g. (ne sa moite:) i te uspiaha da gledat filma pone 4-5 pati dosta goliam entusiazam. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|