Graphilla.com :: Преглед на тема - Hubo

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Hubo

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bethoven

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 7:40 pm    Заглавие: Hubo Отговорете с цитат

I az da postna tuk, che otdavna nishto ne sum i puskal, ta eto i sluchai.

Hicks

Местожителство: 708 A

МнениеПуснато на: Пон Фев 13, 2006 7:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

>>> нзм за какво е правено това слонче, обаче ушите му са ужасни.
Това не е баскетболна топка. Тениската според мен изобщо не трябва
да е на този отбор > по добре да беше на някой измислен слонски :>
...ако имаше малки бивни, може би щеше да е още по-интересно като
типаж... мисля аз.... и малко странно стоят дрехите с текстура, а самото
слонче без.
Candelero

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Oshte mojesh ;))
Topkata e greshna.
SINNER

Местожителство: къмпинг черноморец

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 8:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ne sa li ti kazvali shto slonovete ne igraiat basketbol ?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Divaise

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 8:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:)) malko otgovori :) ama ne za basket

защо слоновете Не играят футбол? * да си виждал кръгли бутонки защо слоновете Не играят кючеци? * защото Не могат да щракат С пръсти

za haraktercheto kefi me mene :) dnao da uspeesh s texturata na tqloto chakam update cya
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 11:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Eeeeee чесно казано не са ми казвали що слоновете не играят баскет :))

А иначе са по изявените критики. Всичко е верно, ама. Идеята ми е, за кукла/играчка с дрешки. Достатачно ми е това, че едно момиче ми каза - "м....м.... ммм ама това прилича на гумена играчка някаква" - т.е. целта ми е постигната :))

А относно другите неща, ако целях да бъде по-детаелен слона в лице, то той щеше да бъде такъв, същото важи и за текстурата на тялото. Поне за сега... си мисля че работата по слончо е приключена. E... разбира се съществува опцията, че ако слона спечели и хората кажат че искат още детайл по телцето... ще бъде направен, но иначе мисля да не го пипам.

А между другото, относно маратонките, да се знае че те са ултра-мега-специален модел от последната хипер-мипер-модна линия за слонски маратонки. Така, че това че краката са им кръкли, не е от значение :))
LuPi

Местожителство: eastern hemisphere

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 1:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Като говориме за критика.... аз съм прост енвайърментълист тъй да се каже и от керъктъри не отбирам много-много... но за анимация няма ли да са проблемни петиците по врата на слона? И по ръчичките - дланите? Лиспсата на какъв то и да е детайл по самата гадинка и предетайлизираните дрешки не говорят ли за разностилие и недовършена работа?
... няма да продължавам обещавам, хайде да се научиш да си правиш нещата първо и после да раздаваш "компетентни" съвети по други теми?!
Капиш?!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bethoven

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 5:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ХА! Хайде още един в торбата дето са всички дето ми казват че, не мога да си казвам мнениицето където искам.
Лупи, сори пич, ама не съм аз виновния за тва, че казвам нещо, което всеки спестява. Пишеш - ей, ама то е много готино - ама си викаш - аз тва бих оправил/направил по друг начин. Ееееми казвам си нещата които си мисля, кво, не може ли?

Пък щом искаш да говориме за компетентни мнения, де е твоя creature? Сам си казваш че не отбираш, ама пишеш да се заядеш, показваш нокти.

Ама айде да не говорим празни приказки.
Петициите по врата не са проблем. Това не е липса на луп.
Дланите съм ги направил така, защото идеята ми е, дланта да се свива по средата. Скин-ал съм модела, и мога да ти кажа че детаила там е достатачен.
Пръстите се свиват на два пъти, пак ще ти кажа че съм го проверил и е добре.

Са... ясно ми е че ти бъркам в здравето като си давам мнението, и просто не може да не се обадиш да ми натъркаш носа. Ама няма смисъл, аз съм голям инат. Така че.... "бай Вълчо" излишно се ХАБИШ, КАПИШ?!
LuPi

Местожителство: eastern hemisphere

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 11:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За петичките потърси и прочети защо са вредни в местата на деформация...
И да крийчър немам щото не забрявяй съм прост моделер и делам каменье и дървье!
Чудя се как да ти го кажа... ама айде вземи слез доло на земята за малко и си погледни пак моделчето и ми кажи искрено доволен ли си от това което си направил? И на тази база ли коментираш други работи на хора които са се постарали да измислят нещо наистина оригинално и са го изпълнили каде по грамотно...
Ае със здраве и мир... няма нужда от поредна кавга
Прав си нема се хабим повече, нема сми... аз си отивам при камъните и дърветата с тях се разбирам май по-добре...
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

потника и особено дънките и маратонките са се получили екстра!

На самото слонче едни клепачи няма да са му излишни. Играчка или не, така малко стряска. Едни малки бивни ми се струва, че някак ще допринесат за керактъра...ебати думата... сещате се.
Върнете се в началото
Bethoven

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 1:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Lupi shto me nasilvash sega a? Kamuni i durveta kazvash? Mi vulcite v gorata hodqt predimno... tam kamuni i durva kolkoto iskash.... sory

Ako imash neshto lichno, tova e drugo.
Bethoven

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ot vsichko procheteno i kazano, qvno e che 100% ot horata sa na edno mnenie, che tqloto na slona iska oshte. Dobre. Dano nqko put se hvana i opravq tezi problems :)
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bethoven написа:
...tqloto na slona iska oshte.....

главата и ръцете по-точно :) с други думи това което не е покрито с дрехи. Има потенциал да стане много симпатичен, а сега не е.
Върнете се в началото
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 3:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпреки че не съм хипи, все ми се искаше в форума да е мирно и тихо, и всички да се обичат и уважават. Затова е нужно само малко търпимост, баси, не е кой знае колко сложно. Единственото, което се иска от вас, е следващият път, преди да постнете, да преброите до десет - и още по-важно, през тва време да си помислите по въпроса дали не можете по някакъв начин да кажете каквото искате без да обидите или да предизвикате никого, че както и да е представена една критика, от нея пак може да се научи нещо, и най-важното - да се научите да уважавате страничния поглед, защото когато човек успее да направи това и да се пребори с егото си, той наистина започва да се развива и не спира сам прогреса си. Това не се отнася само за хората в тази тема - наистина напоследък има много заяждания, които са абсолютно излишни, и няма да се толерират, а говорейки за търпимост - вече нямам такава. Всяко следващо мнение, което е откровено заядливо ще бъде трито още преди да съм преброил до едно, така че, пращайте си ги на лични бележки. Както казах, не съм хипи, и ако искате, можете да си организирате дуел - няма проблем, стига да не е в форума. А ако е в форума, то само при условие че се дуелирате с 3Д модели, което всъщност не е лоша идея.

Стига офф-топици, относно модела: Човече, започнал си страхотно, според мен, за да стане това идеално имаш още доста работа - всички вече ти казаха основните неща, мисля че мога да допълня едно-две неща.
Аз бих добавил че при тези модели тип играчки човек трябва да си играе и със scale на детайлите, за да постигне това, към което ти се стремиш - вид на играчка, и на нещо малко - т.е. в момента шевът на дънките, надписите и самите кантове на потника - това са все неща които са в що годе реалистичен скейл на нормална човешка фигура в момента - опитай се да ги нахвърляш два-три пъти по големи в ПС и веднага ще видиш разликата. Много хора изпускат този момент, а това е едно от най-важните неща. Друго нещо, което не ми харесва, е издуването на коляното при изнесения крак...не знам до колко е заради риг и доколко заради моделинга, но определено не стои добре - все едно не са маратонки, а ботуши. Освен това - в момента липсата на текстура не ти дава ефекта, който искаш да постигнеш - бих ти препоръчал да акцентираш с чист цвят на някои места, за да остане простичко - отделно, аз лично не съм фен да се използват снимани текстури за такъв тип character, но това е субективно и според мен в момента тези снимани гънки на тениската ти дърпат модела с ниво надолу ( а и те са пак не в скейл с модела, освен ако не искаш огромен слон, където, в такъв случай, ще имаш много бъгове )...От предходните критики искам ти обърна внимание пак върху клепачите ( особено ) и бивните, ще го обогатят значително. Ушите също са само скицирани в момента...Тази работа има страхотен потенциал, ти си реши дали ще я развиеш или ще я зарежеш така, в момента изглежда полу-готова именно заради разликата - текстура на дрехите - равен цвят на тялото. Добре си започнал, и съм сигурен, че можеш още по-добре да я завършиш, не го оставяй на този етап.
Bethoven

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Waa... kritichen post za primer!

Takaa...

Sle pusna modela i bez dunki. Tam shte se vidi che maratonkite sa s golemi ezici. Purvonachalno mislih dunkite da za zad ezicite, no neshto ne mi haresa mnogo, i za tova slojih dunkite nad maratonkite. Ot cloth-a se poluchiha tezi ixduvki, koito kakto stana qsno, ne sa ot kolenata, a ot ezicite na maratonkite. (sory za latinicata)
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 5:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ясно, но на обикновения, не четящ Графила юзър, му е все едно дали там има езици на маратонки, или две кила родопски печурки, въпроса е как изглежда в крайния си вид, ти си направил компромис за да запазиш геометрия, която няма да се вижда дюд, няма сми. Бтв, тва дето пропуснах да спомена е самата текстура на дънките, можеш да я скейлнеш да се виждат повече влакната, също ще спечели.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети