Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 2:21 pm Заглавие: |
|
|
firefox написа: | ValBo написа: | Аз пак да питам
От изследователска страст ли ползвате подобни браузери?
Интересно ми е какво повече ви дават - освен проблемите;-) |
вярно е, че съм пристрастна, но нека кажа все пак: не съществуват проблеми с firefox* :)
---
* - освен когато уинбоуза се омаже с инстанциирането
иначе за това какво дават вповече?
- security
- standarts compliant CSS
- бързо рендване на страницата (при фф елементите се визуализират в момента, в който се свалят, докато при ие се сваля цялото съдържание на страницата, парсва се и се визуализира накуп)
- tabbed browsing - това, който не го е опитал не знае още що е истинско браузване :)
- плъгини, плъгини, плъгини!... (Web Developer, Stored Sessions, Measure It, ColorZilla, Image Zoom, HTML validator, etc. )
накратко - пълен контрол върху experience-a на разглеждането на страници, custom-изация и комфорт при същия или по-добър performance на машината (скорост и заделена памет)
"it's the way of the future!" :P |
ми аз кат иам пълен набор секюрити, табед браузинг, контрол на начина на визуализиране на контента, плъгини, плъгини, плъгини... и съм на ИЕ? значи ли тва, че скоро не си отварял/а друг браузър освен ФФ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 2:31 pm Заглавие: |
|
|
Бе то и аз си го имам и пак съм ЕИ с надстройка
Да не говорим за новата 7-ца дето си ги има вградени _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 1:13 am Заглавие: |
|
|
Аз само да поясня, че search-а, за който говорех, е онзи, дето се показва с ctrl+f, да ти търси дума на самата заредена страница. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 11:14 am Заглавие: |
|
|
така като ви слушам (ВалБо и Аватарче), спорът е на път да стане религиозен, което някак не ме радва :)
както и да е, все пак ако ще си "мерим плъгините", не мисля, че ИЕ има някакъв шанс. Качеството на сървиса при мозилите е трупано и доказвано във времето, докато при ИЕ мотивацията е "дай да не изоставаме", което някак не ме впечатлява*.
И е много хубаво, че в ИЕ7 CSS-а ще е по стандартите**, ще има табове и вероятно плъгините, ще са интегрална част от замисъла му.
Както е в добрите браузъри още сега. :)
за секюрити не ми се говори :) Може да е имиджов проблем, а не реален, но ИЕ е компрометиран жестоко.
в края на краищата стигаме до "на вкус и цвет", а обективните разлики (скорост, памет, етц.) ЗА НАС биха били пренебрежими (иначе нямаже да са конкурентни продукти :)) ), така че - whateva rows your boat ;)
---
* - бтв. MS ли осигурява плъгините? би трябвало, защото софтуера на ИЕ-то е затворен и надграждането от 3-и лица би било възпрепятствано?..
** - много ми е интересно дали ще си сменят box-model-а M$ за да се стандартизират или ще я карат като досега; и в двата случая нещо генерално се зарязва - или имаш грешен измервателен метод, който до голяма степен обезмисля останалата CSS compliance, или пък зарязваш по-ранните версии тотално в блатото _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 3:03 pm Заглавие: |
|
|
firefox написа: | така като ви слушам (ВалБо и Аватарче), спорът е на път да стане религиозен, което някак не ме радва :)
|
всъщност още от първия ти постинг по темата спора Е религиозен, тай че надолу не си дадох и труд да чета... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 3:30 pm Заглавие: |
|
|
Аз леко не мога да си обясня защо user Firefox се пеняви тук по този начин... Мисионерка ли си нещо, искаш да вкараш всички в правата вяра? Или аргументите ти имат за цел да успокоят самата теб, че си направила правилния избор?
Нека да ти подскажа - на кой му пука?!?
Които какъвто browser му харесва, такъв ще ползва. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 6:44 pm Заглавие: |
|
|
По-добре пропагандата да си върви! Дали от религиозна гледна точка или от друга...за по-доброто на света и разработването на веба.
* пък те картинките са си еднакви във всичките бравсери..[= |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 6:47 pm Заглавие: |
|
|
common mistake
но не мисля да си сменям ника, само защото на някой му хрумнало да си кръсти браузъра така.
не виждам защо първия ми постинг да е нещо лошо?
най-малкото е онтопик. _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2006 6:48 pm Заглавие: |
|
|
BSC System написа: | * пък те картинките са си еднакви във всичките бравсери..[= |
с изглючение на транспарент png-та ;) _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2006 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | - В адрес бар-а няма нужда да пиша и www, а само името на сайта е достатъчно.
|
в IE, ctrl+Enter добавя http://www. и .com към адреса |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 11:59 pm Заглавие: |
|
|
Не ми се ще да пускам нова тема затова направо тук ще се оплача. :)
Редовно ми пада нета. Прекалено редовно дори.
И днес ми падна, по време на разговор по скайп.
Оправи се за 30 секудни както винаги, но след като влезнах пак в скайп абонатите ми ги нямаше /полувината/. Реших да излезна и пак да влезна (златното МS правило :)), но не. Пак същата история, че даже по-зле: Имам вече само два абоната :( А са ми важни тези контакти, трябва да си ги върна...
Говорих с един приятел, каза че и на него му се е случвало, но не се е оправил, наново се е регистирал. Това мен като опция не ме устройва изобщо. Никак даже...
Някой знае ли какво се прави след такава клизма? :( _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 12:16 am Заглавие: |
|
|
Ами на мен ми се случи нещо подобно със същата програма. При мен обаче контактите ми изчезнаха, след като влязох през друг юзър. Явно има доста голям бъг. _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 12:19 am Заглавие: |
|
|
gopher's написа: | Ами на мен ми се случи нещо подобно със същата програма. При мен обаче контактите ми изчезнаха, след като влязох през друг юзър(на уиндоуса). Явно има доста голям бъг. |
п.с. сори за двойния пост обаче щеше да се получи объркване _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 5:29 am Заглавие: |
|
|
Aбсолютно е от уиндолса.
Пуснах му ъпдейт + рестарт след това и всички контакти ми се възвърнаха...
Колко елемнтарен беше престоя ми в интернет преди..... Сега е някъв цирк с тъпи фокуси! _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 10:54 am Заглавие: |
|
|
Ами аз в моя случай не намерих решение на проблема и затова си направих нова регистрация, а за ъпдейт не съм се сещал дори :( Както и да е. На мен важните контакти са ми в icq :) _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 6:57 am Заглавие: |
|
|
Дими написа: | Aбсолютно е от уиндолса.
Пуснах му ъпдейт + рестарт след това и всички контакти ми се възвърнаха...
Колко елемнтарен беше престоя ми в интернет преди..... Сега е някъв цирк с тъпи фокуси! |
хехе - това ми хареса:)
Дими, направи си една папка с контактите + фаворитите отделно и ще ти е мирна главата _________________ Keep It Simple
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|