Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bicubic
|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 9:59 pm Заглавие: доработка на бързата корица |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 10:03 pm Заглавие: |
|
|
@implant :
1. Заглавието докарва ли го на островен капитален шрифт от прбл.1000 година ?
2. Какъв шрифт да подбера за подзаглавието ? Мислех за съответния минускул но никъде не мойах да намеря такъв.
3. какъв шрифт е подходящ за набиране на епическа поезия ?
Предистория |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 11:07 pm Заглавие: |
|
|
Burzo go skrii, da ne go vidqt drugite ...:) sorry za shegata. Ama ... _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 11:15 pm Заглавие: |
|
|
mo• написа: | Burzo go skrii... |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 11:21 pm Заглавие: |
|
|
Шрифта не си го докарал... прекалено стерилен и компютърно генериран стои, трябва друг подход според мен тука. Имаш хубава графика с много кофти цветове. Защо не пробваш тази състарена визия на стар пергамент. Изчисти графиката от цветове направи ги по -избледнели и контура да е като от туш рисуван... същата техника я приложи и за заглавието на книгата. Ако трябва купи си една тубичка туш, вземи един писец и рисувай буква по буква... сканирай..и тн..
можеш да екпериментираш, какво по- добре дошло за дизайнер?
виж сега неща по тази тема:
не се съмнявам че тези неща си ги виждал, но според мен при тебе шареното е минало границата и вече говорим за кич.
айде поработи ако времето не те притиска, сигурен съм че ще се справиш. семплите които ти показвам са цветни..защото са за комикс издания, но при тях няма кич нали?
давай после да видим какво си сътворил. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 12:32 am Заглавие: |
|
|
Прав си имплант, от дърветата не видях гората. Ето нещо по-убито, но му липсва вид на корица... Шрифта впрочем копирайт ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 1:29 am Заглавие: |
|
|
Този илюстраторски pattern е много досаден и лично аз ставам разногледа. А и "староанглийски епос" не се чете/се чете трудно. _________________ ... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 1:39 am Заглавие: |
|
|
Не си ме разбрал, трябва да смениш цялата визия на ковъра, остави само графиката... махни тези тапети отзад, сложи един стар пергамент...ко требе прояден или скъсан, мухлясъл ако щеш... заглавката сам си я напиши на ръка... тази която е на показаните корици със сигурност е запазена! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 1:40 am Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 2:27 am Заглавие: |
|
|
:)
нещо в тази посока имам в предвид... за минутка ти спретнах да визуализирам.
дори съм ползвал последния ти опит :) обаче има няколко въпроса... заглавка на английски, после подзаглавие на кирилица???
обмисли ги тия неща предварително! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 2:56 am Заглавие: |
|
|
implant написа: | :)
нещо в тази посока имам в предвид... за минутка ти спретнах да визуализирам.
дори съм ползвал последния ти опит :) обаче има няколко въпроса... заглавка на английски, после подзаглавие на кирилица???
обмисли ги тия неща предварително! |
..mda...:))) _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 3:42 am Заглавие: |
|
|
Implanta ГО ПРАИИ
ние дорисуваме
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 3:52 am Заглавие: |
|
|
Те тва нещо-шрифт на горното заглавие- върху твърда корица с черен ръб. Отзад един англосаксонски шлем и анотация. Вътрешните страници са оформени като текста е в романска арка с пълнеци от плетеници (скана ще го постна по-късно). Оригинални английски илюстрации с изтекъл копирайт. Всеки текст започва с инициал от шрифта anglo-saxon.
Чака се преводач...
бтв. как работят тия ttf- файлове ? Показва само някаква картинка, не мога да използвам фонта... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 5:43 am Заглавие: |
|
|
ПОДЯВОЛИТЕ!!
ще нарисувам една буква "б" когато имам време м.м.с. 04.42 часа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 10:19 am Заглавие: |
|
|
Bicubic написа: |
бтв. как работят тия ttf- файлове ? Показва само някаква картинка, не мога да използвам фонта... |
питай Implant-a , той май ги чатка тиа неща, макара че не съм много сигурен .... :)) _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 10:28 am Заглавие: ттф |
|
|
Bicubic написа: |
Специално за фотошоп, трябва този ттф файл да го сложиш в фолдър: C:/ProgramFiles/Common files/Adobe/Fonts/Reqrd/Base (провери спелинга дали е така точно, защото говоря по памет в момента)
И пробвай пак, трябва да тръгне... _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yanyan

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 11:31 am Заглавие: |
|
|
Това "Староанглийски епос" на нищо не прилича като шрифт. Виждам, че си се насочил към унциалните форми. Читав шрифт на кирилица от тоя сорт няма да намериш. Съвет - ако не можеш да си го нарисуваш, иди до библиотеката - "Шрифтът през вековете" на Д. Йончев - сканирай, трейсвай, векторизирай, както предпочиташ...
Успех |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 11:55 am Заглавие: |
|
|
yanyan написа: | Това "Староанглийски епос" на нищо не прилича като шрифт. Виждам, че си се насочил към унциалните форми. Читав шрифт на кирилица от тоя сорт няма да намериш. Съвет - ако не можеш да си го нарисуваш, иди до библиотеката - "Шрифтът през вековете" на Д. Йончев - сканирай, трейсвай, векторизирай, както предпочиташ...
Успех |
Моля моля ! Тва нещо е нарисувано с илюстраторска четка 45 градуса по модел на буквите от оригиналния манускрипт, после буквите са разглобени и елементите образуват останалите. Въпросния унциал, дето е на страница 257, е твърде идеален и кръгъл. Исках да го докарам малко на запазен шрифт, полуунциал. Важното е че са спазени ОСНОВНИТЕ ЗАКОНИ НА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ШРИФТА. Ще ти бъде благодарен ако можеш да драснеш набързо една твоя визия...
А да!
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Приключих конспекта на "Шрифта през вековете" на Йончев.
Когато го набера ще можете да си го намерите в другия форум. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 12:36 pm Заглавие: |
|
|
подзаглавието е добре фонта не го пипай, само немога да разбера защо е това голиамо B в началото на заглавието? и какви са тия ефекти дето ползваш?
ттф файла го разархивираш и го пускаш в My Computrer/System/Fonts _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 12:47 pm Заглавие: |
|
|
В-то просто не се усетих, че не е кирилско (/тъпо извинение) В момента се води дебат за формата. Имплант ако някой ентусиаст е правил кирилски
островен унциал
англо-саксонки буквици
дай линк
плз. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|