Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
iDesign-er
|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 3:35 pm Заглавие: АИКО vs. IKEA - само аз ли виждам прилики? |
|
|
Гледам, гледам рекламите и си знаех, че на нещо ми напомня това АИКО... След като сърчнах в Гоогле-то се натъкнах на сайта на съответната фирма. О, изненада:
Странни сходства:
1. Четири букви и все главни.
2. Звученето АИКО-ИКЕА приличат си поне малко.
3. Жълт цвят и син цвят - много подобни.
4. Я, елипса!
5. Главни букви Black Extended шрифт и то много подобен.
Какво мислите? Според мен това е един доста груб опит да се изкопират вече известни цветове, форми и стил на популярна фирма. Не вярвам това да е някакъв представител на IKEA, а и няма начин да не са знаели за всички тези прилики, когато са правили логото.
Първото ми впечатление за фирмата не е добро. :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 4:03 pm Заглавие: |
|
|
бохо! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 7:38 pm Заглавие: Re: АИКО vs. IKEA - само аз ли виждам прилики? |
|
|
iDesign-er написа: |
Не вярвам това да е някакъв представител на IKEA, а и няма начин да не са знаели за всички тези прилики, когато са правили логото.
|
Мебели айкия се продават отдавна в България и айкия имат представители в БГ от много отдавна... така че не се знае...
Но може и да е поредната селска изцепка, никва изненада не би било... _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 8:49 pm Заглавие: Re: АИКО vs. IKEA - само аз ли виждам прилики? |
|
|
Дими написа: | поредната селска изцепка.. |
...и то отдавна известна...просто класика! _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 10:11 pm Заглавие: Re: АИКО vs. IKEA - само аз ли виждам прилики? |
|
|
::лого::тип:: написа: | Дими написа: | поредната селска изцепка.. |
...и то отдавна известна...просто класика! |
Пък аз чак сега да я видя. :( Мисля си, поне да беше някакво квартално магазинче Юнаците например, а те рекламират и по ефирните телевизии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Мар 15, 2006 11:51 pm Заглавие: |
|
|
IKEA имат представителство, но нямат магазини у нас.
Колкото до Айко, след като видях това:
http://www.aiko.it/
силно ме съмнява логото само по случайност да напомня на IKEA. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Чет Мар 16, 2006 11:20 am Заглавие: |
|
|
IKEA скоро няма да отворят магазин в България, просто е малък пазара. Техни продукти, или по-скоро продукти правени за тях, се препродават тук на двойни-тройни цени. Има доста неща в IKEA правени в България (сигурно затова си имат и представителство)
Аико е поредната селска изцепка, имат голям магазин на Сливница преди Метро 2, даже се рекламираха (скрито) в Бригада Наш дом. Абе... _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|