Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 10:57 am Заглавие: logo-vupros |
|
|
niakoi znae li kolko struva napravata na logo za dadena firma.4e triaa da pravia oba4e ne znam kak varviat cenite. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 11:02 am Заглавие: |
|
|
От бутилка ракия, до $10 000, зависи от фирмата и от дизайнера _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 11:57 am Заглавие: |
|
|
Оффтопик
При вече бившия ми шеф идва някакъв клиент и казва "колко ще ми струва дизайн на каталог"
Шефата решава да го пробва с резонната си реплика за такива случаи "колко струва една кола - каква - А! Именно!" и му казва - кажи ми колко струва една кола?
И оня - Ама ТОЛКОВА много ли ?!?
Онтопик като вид дизайнерска работа тази се води скъпоплатена.
Причината за това е че от тебе се изисква от нищо да направиш нещо - както при концепциите на рекламните кампании, смисъла и простотата на слоганите/хедлайните и прочее авторски продукции в които не боравиш с вече готови елементи.
Има и една друга гледна точка - колко е склонен самият клиент да даде - това за сайтовете за 50лв предполагам си го чувал - поръчваш сайт за 50 лв и получаваш сайт като за 50 лв.
Всеки ще ти даде различен съвет базиран на личния му опит и склонноста му за дъмпинг с цел крадене на клиента :)
Но обикновено в сумата присъства някоя от сричките ..."ста и ...стотин _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 12:29 pm Заглавие: |
|
|
az imam predvid da mi kajete za ceni 6toto na men mi poru4vat da napravia logo i ne znam kvi pari da iskam. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 1:01 pm Заглавие: |
|
|
Мисля, че ти отговориха много точно... Цените са субективни!
Зависи дали си в добро настроение и си склонен да сътвориш шедьовър, и да го шитнеш за жълти стотинки.
Зависи дали клиента знае цената и значението на подобен вид услуга или просто иска дизайнера да претвори
логото, което секретарката след две седмици къртовски труд е спретнала на word или power point. Зависи дали
имаш солиден гръб и опит в областта на лого дизайна, което пряко рефлектира и подкрепя сумата която искаш
за труда си.
Определи колко струва времето което ще ти трябва да направиш предложенията - защото, като
правиш лого имаш няколко варианта от които на клиена представяш три! Ако си достатъчно добър може да си
позволиш да предсавиш и само един проект, но ако беше така нямаше да питаш колко струва едно лого! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 3:27 pm Заглавие: |
|
|
Той въпроса ти съдържа отговора. Явно не си правил лого дизайн за пари до момента. Правил ли си лого дизайн по принцип досега? Покажи нещо да видим какво можеш, може пък на някого да му хрумне приблизителна цифра.
В момента цената ти е много ниска, аз по скоро бих ти искал пари за да ми правиш лого, щото докато се опитваш, може да научиш нещо. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 4:39 pm Заглавие: |
|
|
sumo na4i prav si dosa ne sum pravil logo za pari oba4e horata 6te mi platiat.vse o6te ni6to ne znam kakvo 6te triabva da napravia no kato go napravia moje da go postna,no 6te vidia de ima vreme.a spored men niama ni6to koi znae kolko slojno v izmislianeto na logo neznam de ne sum mn v 4as s tia ne6ta no taka si mislia za6toto kato ima6 dostatu4no fantazia stavat ne6tata.ina4e sum pravil podobni ne6ta no niama kak da gi postna 6toto ne sa v men |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 4:42 pm Заглавие: |
|
|
scrawl написа: | ...,a spored men niama ni6to koi znae kolko slojno v izmislianeto na logo... |
Дано не те чуят някои хора :):):) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 4:42 pm Заглавие: |
|
|
scrawl написа: | a spored men niama ni6to koi znae kolko slojno v izmislianeto na logo |
Мислиш ли? Щом не е сложно можеш да им искаш 5 лв. и да се почерпиш някъде. _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 4:45 pm Заглавие: |
|
|
scrawl написа: | a spored men niama ni6to koi znae kolko slojno v izmislianeto na logo neznam de ne sum mn v 4as s tia ne6ta |
Горко им на клетите хорица дет ше им праиш "лого" :(( _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 4:59 pm Заглавие: |
|
|
taka e :)
pylno e amatiori .....
ne6to mai mnoo dizaneri se nasabrahme ha!
a nai mnogo ma drazni 4e ni razbivat repotaciqta
i nkraq kato doide edin kliet i mu kaga>>>>>
posle:(
a ma ne zavisi ot men za sagalenie:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:01 pm Заглавие: |
|
|
scrawl написа: | a spored men niama ni6to koi znae kolko slojno v izmislianeto na logo |
те тва стана най-цитирания пост в историята на графила :-)))))))) _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:03 pm Заглавие: |
|
|
eto edno logo koeto e na izmislena ot men marka za spreiove za grafiti koiato se kazva nuclear cans.kakto vijdate v znaka za radioaktivnost sum vkaral stilizirani siloeti na flakoni.
su6toto logo v dr razrabotka e i na avatara mi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:03 pm Заглавие: |
|
|
Значи така както го разбираш - да , няма кой знае какво в измислянето на едно лого - ей тука ще има един знак дето ще е еди какво си а тука един надпис ама така по завъртян, даже ей тука конкретно ще има дзвъчка. Дотам е лесно.
В момента в който седнеш конкретно да го правиш се оказва че:
- в монохромен вариант идеята въобще не се вижда
- ако изпълниш всичките си хрумки около едното лого то престава да е лого а е нещо претрупано и сам не знаеш къде е проблема
- шрифтовете са ти проверени до последния и пак няма онова "фирмено" излъчване
- геометрията е нещо за което не си се замислял преди
- При първоначален разговор не знаеш какво точно "казваш" с това лого - онова там защо седи там защо аджеба е толкова голямо, не може ли по-голямо и защо е подравнено еди как си...
- логото ти е продукт на познанията ти в съответната програма, повече отколкото чиста концепция.
Ето от тези грешки колегите изхождат че не е ама никак лесно да измислиш както трябва едното лого :) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:10 pm Заглавие: |
|
|
scrawl написа: | eto edno logo |
Няколко елементарни въпроса да видиш къде не трябва да си в съжденията си. Този знак:
Ако го направиш черно бял и го пратиш по факса някой ще разбере ли какво вижда
Сега графичната част въобще по нещо казва ли че става въпрос за графити и прочее
Ако го намалиш и отпечаташ на визитка и (както се случва понякога) дребните елементи се "запушат" (размажат попият един в друг) от печата как тези дребни елементи въобще можеш да ги защитиш в проекта си като съществуване
Понеже аз виждам ЕДИН ВЕНТИЛАТОР :) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:10 pm Заглавие: |
|
|
edinstvenia mu nedostatuk spored men e 4e sum go razkrivim malko no tva se opravia lesno |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:17 pm Заглавие: |
|
|
scrawl написа: | a spored men niama ni6to koi znae kolko slojno v izmislianeto na logo
|
Според теб ако беше така, защо щяха да са измислени тия учебници за лого, шрифт, identity...? И щяха ли хора да плащат по 40 000 - 50 000 долара за университети където това се учи 4 години? _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:18 pm Заглавие: |
|
|
scrawl написа: | ...eto edno logo... |
Не очаквах да дадеш толкова лош пример, но това показва колко можеш и под какво разбираш 'лого дизайн'. Аз не виждам нито лого, нито дизайн... Да ти дадат парички за цигарки и биричка и бъди доволен, че има хора които не разбират достатъчно за да осъзнаят, че ще ти бъдат опитно зайче... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Мар 29, 2006 5:19 pm Заглавие: |
|
|
mi da taka e za namaliavaneto na raznea si praf no ne i za 4erno bialota |
|
Върнете се в началото |