Graphilla.com :: Преглед на тема - Графила проведе Първа Официална Церемония По Награждаването:
 

Graphilla.com Форуми

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Графила проведе Първа Официална Церемония По Награждаването:
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Джоуви
God of Rain


Регистриран на: 07 Ное 2002
Мнения: 1847
Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 1:27 am    Заглавие: Графила проведе Първа Официална Церемония По Награждаването: Отговорете с цитат

ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО
Абсолютният и Неоспорим Разказ за Събитието
Director's Cut:

Интро:

Изобщо не е честно. Не мога да разбера как винаги се получава така, че когато веднъж в годината човек по своя воля прояви желание да се напие, ей така, съвсем целенасочено - не може да го направи, колкото и да се опитва - а аз се опитвах до три сутринта. Ама наистина се опитвах. Някак си ми се струваше подходящо за случая. От толкова време чаках този момент - казвах си "Само да дойде края на цялото т'ва нещо, ще се напия като Фантастично Ездитно Животно - Свиня от системата Бетелгейзе, а след това ще се наспя като Малък Зелен Мравояден Пор от Алфа-Кентавър след термитния сезон. Последната седмица беше особено, специално ниво на ада - журито се беше разпръснало по всички точки на света и се забавиха с резултатите, след това изведнъж всички ги изпратиха накуп, а ректорът на НБУ ни даде добро за аулата. Yeeehaaaw, rock-n-rooooll! Само дето всичко трябваше да стане за седмица и малко. Някак си, всяко нещо, което се случеше, вдигаше летвата и изискваше още повече усилия, защото колкото по добри възможности се откриваха, толкова повече това налагаше да използваме пълния им потенциал. Трябваше да се свърши абсолютно всичко по организацията на награждаването, координирането на всички, писането на сценария, моделирането на Пингвините ( Графините ), слайдовете...Всичко това беше свързано с денонощно писане, рисуване, звънене наляво-надясно и обикаляне пак така, всичко с ясната идея че времето не стига да направим всичко, което би могло да стане по-добре. А исках да направим всичко, и то така, че мамата да си джаса накрая. Както и да е, да се върнем на главната теза. Нямах търпение да свърши награждаването, за да се напия. И то да свърши добре, за да мога с чиста съвест да се напия, празнувайки, а не от мъка, но като цяло само ми се искаше да свърши. И да се напия. Но не можах. Важното обаче не е това, а фактът, че ако бях успял да се напия - то това щеше да бъде празнувайки. Което е яко. Лошото е, че цялото т'ва опитване ми докара страхотно главоболие на следващия ден. А не се бях напил въобще...Изобщо не е честно.



Един ден по рано:

Събудих се с ясната идея, че имам още цял един кариран лист на бюрото, пълен с най-различни точки, които трябва да се изпълнят. Даже повече, защото бях писал не само по хоризонтала ( X ) а и по вертикала ( Y ), и дори на диагонал ( XY ), създавайки сложна и плашеща плетеница от важни и малко по-не-толкова-важни to do-та. Най-важните неща бяха готови, с изключение на частта от сценария с пингвините плюс сейвването в отделни файлове на 74-те слайда за презентацията, които бях рисувал до сутринта. Времето летеше бързо, и часовете, които оставаха до церемонията, намаляваха прогресивно и бързо, все едно бяха минути. 4... 3... 2... Малко по малко, точките в листа биваха задраскани една по една. Работата кипеше до последния момент - докато Люси ( Add, една от двете ми доверени сподвижнички ) ме чакаше в колата си пред нас, аз още бях по хавлия, и докато говорех в ефир с "Микрофон и Мишка" по Дарик Радио за конкурса, с едната ръка сейввах последните слайдове. Няколко пъти се връщах да проверя какво по дяволите съм забравил. Всеки път не бях забравил нищо, и някак си ми се струваше нереално.

Пристигнахме в Нов български към 4 и половина, натоварени с цяла камара плакати, принтери, награди и дори една средно-голяма, зелена кутия, съдържаща точно 15.5 Официални Пингвина. Посрещна ни Мария от НБУ - PR мениджърката на университета. Заедно със Дара ( другата от двете безценни музи на конкурса, координатор на Интернет Общество България и Криейтив Коммънс ), която вече ни чакаше там, беше добре познатият ви Снейкър - заедно с него замъкнахме всичко в офиса на Мария. Всички от Нов Български бяха просто невероятни, помагаха ни всячески за всичко - някак си се вижда, когато екип млади хора се занимава с това, което им е приятно. За нула време принтирахме всичко необходимо, разпределихме к'вото трябваше - три версии на сценария - за мен, Дара и Люси, които още не бяха успели да го прочетат - наложи се да отбележа репликите на Дара, която щеше да води заедно с мен, с маркер, за да си личат ясно - не разполагахме с цветен принтер. Едва стана пет, когато телефонът ми започна да звъни - спонсорите, които трябваше да дойдат по рано, започнаха да прииждат, и всички се отправихме към аулата, нарамили кой колкото багаж може да носи. За мое учудване там вече имаше и няколко човека гости - бяха успели да ни изпреварят.

Малкият технически проблем с софтуера беше внезапно и категорично решен от точно навреме появилия се Габи от Хемимонт Геймс - един от основните ни спонсори - всичко вече работеше като хората, и бяхме готови за старт - с изключение само на това, че един от членовете на 2Д журито - r1dler - нещо не се появяваше, а трябваше да връчва награда - след някакви размествания и последни редакции бяхме почти готови.



Малко по малко хората започнаха да се събират. Някои се обаждаха като "Едикойси ник", други не, с трети се поздравихме по братски, докато се чудих "къде по дяволите съм го виждал тоя пич, и 'що сме толкова близки, че чак се прегърнахме" ( сорри implant-е, брат, ама тез десетина кила дето си ги свалил са ти променили топологията отвсякъде, не можах да те идентифицирам - успокоението ми е, че не бях единствен ).



Залата се пълнеше с Графилци, и скоро единствено аз и Дара останахме да се шматкаме наоколо - явен знак, че трбява да започнем. Докато тя си дочиташе последните редове на сценария, аз изтичах да пия вода - гърлото ми беше леко пресъхнало...



Много ясно, че се притеснявахме - почти пълна зала за 240 човека не е от най-мотивиращите неща за първо представяне пред публика...Или точно обратното. Фантастично Ездитно Животно страх, мене не. Когато Люси беше започнала да казва три-четири, аз вече бях почти на сцената. Като ще е гарга, да е рошава, и ако ще се мре - то "all guns blazing!". Започнахме.


Церемонията:




Здравейте уважаеми гости, колеги и приятели, уважаеми участници в конкурса.
Добре дошли на Официалната Церемония по Награждаването на Конкурса "Фантастично Ездитно Животно"



Първо - да се представя : Казвам се Коста Атанасов, повечето от вас ме познават като "Джоуви", и съм един от организаторите на Конкурса "Фантастично Ездитно Животно", който завърши наскоро във форумите за дигитални изкуства Графила.

И така, преди да започнем, искам да кажа няколко думи за нещата, които направиха този конкурс възможен.



Виждате зад мен схема, изготвена за ваше улеснение от екипа професионални подводни билози на Графила. Както сигурно сте забелязали, това е нагледна схема на Сомче. Сигурен съм, че се чудите какво общо може да има едно обикновено сомче с конкурса на Графила "Фантастично Ездитно Животно".

Когато преди известно време, докато си седяхме с Моргот и Жоро* в едно кафе някъде зад Плиска, хрупайки сандвичи със странно френско-звучащо сирене с още по-странен вкус, наблюдавайки играта на сомчетата в аквариума, докато се мъчехме да измислим тема за новия конкурс, никой от нас и за миг не предполагаше, че този конкурс ще събере всички нас, заедно, в тази зала, тук и сега. Сомчетата бяха детонаторът на творческата експлозия, която последва. Така че, първо искам да благодаря на тях. *

*Това е истинска история.

Последният път, когато ходихме в това заведение, сомчетата ги нямаше.* Където и да сте сега, ( поглежда нагоре ) Благодарим ви, Сомчета!

*Това - не.

Ако трябва да бъда честен, по принцип никога не съм обичал сомчетата...



Не така, обаче, стои въпросът със спонсорите. Затова искам да благодаря от все сърце на хората, които ни сътрудничиха в създаването на този конкурс. Хората, без чиято подкрепа конкурсът нямаше да изглежда по този начин, хората, които взеха присърце идеята ни, посветиха време, усилия и средства, за да направим заедно нещо голямо. Имаме да благодарим на много, много хора, и със сигурност няма да успеем да споменем всички - но поне ще опитаме.
Един от тези хора е момичето, която познавате в Графила като "Add", която в момента оперира сложната компютърна техника, Людмила Маринова от Марк Комюникейшънс.



Люси беше желязна - при първия си сблъсък с сценария ( за разлика от Дара, не го беше чела дори веднъж ) успяваше да сменя слайдовете навреме и на точното място.

Искам да ви представя още една от нашите приятели - хората, които допринесоха много за организацията на конкурса - Драгослава Пефева от Интернет Общество България, която искам да поканя тук на сцената, за да води заедно със мен тази церемония. Няма само жените да се кефят, я.

Дара се качи на сцената и оттам нататък не направи нито една грешка, просто ме разби - при това беше чела сценария само веднъж. Infact, дори свърши да го чете една две минути преди да започнем...

Коста: И така, бихме искали да благодарим на нашите спонсори. Благодарим на:

Дара: Фирмата за разработка на компютърни игри Блек Сий Студиос

Коста: Студията за реклама и ефекти 5-th degree

Дара: Фирмата за разработка на компютърни игри Хемимонт Геймс

Коста: Фирма Logitech

Дара: Издателството за компютърна литература Софт-Прес

Коста: Обвитата в мистерия Фирма Фантом

Дара: Фирмата за разпространение на компютърни игри Пулсар

Коста: Списание Gamers' Workshop

Дара: Списание Download.bg

Коста: Интернет Общество България

Дара: Издателство Сага Текнолоджи

Коста: Вестник Компютри

Дара: Познатата на всички ни трейд-марка Love-Hate

Интернет Компанията Нет-Ис-Сат

Дара: Списание Хай-Комм
и HP България

Коста: И не на последно място на Нов Български Университет за това, че ни предоставиха тази зала за церемонията и ни оказаха пълното си съдействие и подкрепа в организацията на самото награждаване.

Дара: Ако започнем да изброяваме и отделните хора, които са ни помагали, просто няма да ни остане време да ви връчим наградите, затова ще спрем до тук. Благодарим Ви, приятели на Графила! Без вас този конкурс нямаше да бъде това, което е сега.

Коста: И последно, но не на последно място благодарим на нашите участници, които проявиха такъв интерес към конкурса - от 84-имата, заявили участие, до финала достигнаха 49 човека - нещо безпрецедентно у нас. Благодарим ви за прекрасната работа!

Искам да допълня, че благодарение на този конкурс, аз вече обичам сомчетата...



И още повече обичам спонсорите.



Благодарим ви отново!

Дара: Не всички тук присъстващи тази вечер са художници, дизайнери или фотографи, и не всички тук присъстващи са наясно какво точно представляват форумите Графила, за които говорим през цялото време, затова, преди да преминем нататък, бихме искали да кажем няколко думи за Графила като цяло, както и за самия конкурс.



Коста: Името на Графила неизбежно навява асоциации с чудовището Годзила. Всъщност, приликата не е, както бихте си помислили, само фонетична. Ако разгледаме нещата от този ъгъл, илюстрирана от екипа професионалисти на Графила по приложна графилология, историята би звучала горе-долу така:

Дара: Графила се роди преди три години. Представете си я като новородено чудовище - нещо като Годзила..



мааалко по-симпатична...



...и в мааалко по-различно зелено



...но още от малка също толкова дружелюбна и мила



Коста: Вестта за форума плъзна по дизайнерски Ай-Си-Кю-та, Месинджъри и Миранди, разпространявайки се като вирус, и бързо форумът се разрасна...



...набъбна и оживя. Докато гладно протягаше невръстните си още пипалца към нови, апетитни юзъри...



...му пораснаха още суб-форуми, свързани с различни сфери на изкуството.



Като всички деца, Графила беше много капризна, и не можеше да се храни с всичко - на зъбатата и паст порасна мембрана...



...наречена "форум Представяне" - мястото, където кандидатите трябваше да публикуват свои работи, преди да бъдат погълнати.

Дара: Последва цяла година катаклизми...



...пламъци, потопи, отправяни от критичните Костенурки-Гамери, искащи да бъдат изядени, но неизбежно сдъвквани и изплювани. Накрая вълните на flood-a утихнаха, и хората постепенно разбраха, че тази схема работи в техен интерес - защото форумът беше предназначен за креативни, обещаващи творци - хора, които да изградят общност на специалисти, можещи да бъдат полезни един на друг - без пълнежа, и без въпросите тип "Как да си кракна Photoshop-а?" и "Кой, по-дяволите, е Гугъл?".

Коста: Хората, участващи там, се предполагаше да знаят поне тези неща, а и доста повече. Сега, три години след основаването си, след като прахът от срутените в схватките сгради се уталожи, от него излезе една нова Графила...



...вече пораснала, превърнала се в център на българската компютърна графика и средище на младите, талантливи художници у нас. А такива - с лопата да ги ринеш. Без майтап. Питайте Гугъл, ако не ни вярвате.



Дара: Оплодена от тази концентрация на талант, Графила снесе яйца.



От тях се излюпиха малки и големи конкурсчета и задачки-закачки, които пък помагаха на художниците да се развиват, осигурявайки им предизвикателства и нови върхове. Така се роди и този конкурс - така че, не вярвайте, ако някой ви каже, че го е донесъл щъркел.



За него сте виновни вие, талантливите и можещите потребители на форума.



Коста: Когато конкурсът започна, той се наричаше "Трети 3Д конкурс на ГРАФИЛА "Фантастично Ездитно Животно".



Задачата на конкурса беше да се моделира и текстурира в три измерения фантастично същество - дали от фентъзи или научно фантастичен свят, единственото условие беше животното да е изцяло измислено от участниците ни, и да бъде ездитно - тоест, то трябваше по някакъв начин да бъде управлявано. Дали от хора, дали от малки, оплешивяващи зелени човечета, говорещи със разместен словоред, размахващи мощни разноцветни фенерчета*, или малко по-добре разговарящи кокер-шпаньоли с афинитет към котки*, няма никакво значение - важно беше нещо да подсказва, че животното е ездитно - юзди, седло, сбруя, седалка на носа, панделки на мустаците - въобще - каквото ви дойде на ум.

*хинт:
1:Йода
2:Алф




Дара: Заданието позволяваше на участниците абсолютната и пълна свобода да използват въображението си и да създадат свое животно със своя собствена история, живеещо в създаден от тях фантастичен свят, или пък населяващ света на любимите им филми и книги. В конкурса финишираха 30 човека.
Поради големия интерес към 3Д конкурса от страна на художници, които се занимават само с графики и илюстрации с едно измерение по-малко, решихме да разширим конкурса и да дадем възможност и на тях да се включат с рисунките си. Както очаквахме, резултатите не закъсняха - с 2Д илюстрации участваха 19 човека.

Коста: И така - да преминем към това, за което всички сме тук - награждаването на победителите в конкурса на Графила "Фантастично Ездитно Животно".



Коста: За разлика от 3Д конкурса, 2Д конкурсът за рисунка беше оценен от наше, родно, българско, графилско жури от екип професионални модератори на Графила с дългогодишен опит. Журито на 2Д частта на конкурса е в състав:

Веселин Ефремов - "Morgoth"

и

Дара: Огнян Петков "r1dler"

Както знаете, в 2Д конкурса, за разлика от 3Д конкурса, има само едно наградено място.
Преди да обявим победителя, ще ви прочетем по азбучен ред и покажем номинираните работи. Всяка от рисунките ще бъде подкрепена с обяснения за Ездитното Животно, което ще покажем. И така, седемте номинации са:



Алекс Сокеров - с никнейм в Графила Alex

Всяка от номинациите беше придружена със слайд на въпросното Животно на екрана, докато ние четохме инфото, написано в темплейтите. Работата на Алекс нямаше инфо, продължихме нататък.



Коста: Симо Сокеров - Bio

И в номинациите "възникна" Микропотам - един от многото ми лични фаворити. Трябва да е било доста радиоактивно на награждаването....



Дара: Георги Бандеров - GB

Единственото изречение на gb гласеше, че Ру е избягал от дядо Мраз елен, който се е чифтосал с фантастично пони. Честно казано, това ме хвърли в дълбок размисъл, след като го прочетох. Разбирам, ако е потомството на Рудолф и Розовата Принцеса на Понитата ( примерно ), но защо самият елен ще морфира в нещо друго? Каква неземна венерическа зараза му е лепнало проклетото пони? Опасявам се, че никога няма да разберем...



Коста: Росен Манчев - maceman

Работата на Росен беше много забавно оформена, и на няколко пъти разсмя публиката.Голокожи човчести люспестовиди...Да се прочете това с пикселен фонт не е никак лесно, повярвайте ми. Не се опитвайте да го правите вкъщи, я ще си контузите ретината, я гласните струни, я двете накуп. В следващия конкурс ще се наложи да забраним с клауза трудно произносимите имена...



Дара: Димитър Николов - Raven

Дара прочете цялото инфо на прекрасната работа на Рейвън - никога не съм предполагал, че съм оставил толкова място за текст в темплейта. Тя чете и чете, чете и чете, и точно, когато си помислих че е свършила, прочете още едно изречение под бурните аплодисменти на публиката...



Коста: Мартин Николов - Shmud

За малко да лиша Велинов от номинация, след като, мяркайки по инерция следващата реплика, казах "Това бяха номинираните работи..." [i]Дара: "Ама чакай малко, аз имам още един тука..." Whoops. Сорри, Светльо, не беше нарочно.[/i]



Дара: Светлин Велинов - Velinov

След като Дара прочете и последното инфо, вече можех с чисто сърце да си прочета репликата пак:

Коста: Това бяха номинираните работи.



Коста: Дами и господа, огледайте седящия до вас. Ако виждате човек с леко изпотено чело, стиснати зъби и налудничав, трескав поглед, то вие седите до 2Д художник, който е бил номиниран и сега е под напрежение, нямащ търпение да узнае победителя. Потупайте го леко по рамото и го успокойте - той има нужда от вашата пълна подкрепа, защото трябва да потърпи още известно време.

Дара: Кой ли ще е избранникът? Ще разберем след десет дена, когато...Майтапя се!
Ще трябва да потърпите още съвсееем мъничко. И така, наградата за победителя в 2Д конкурса е:
512MB USB Drive USB2.0, Kingmax ( осигурен от WWW.GRAPHILLA.COM )

Коста: Комплект книги на Ballistic Publishing – водещото издателство в света на дигиталните изкуства - Експозе 3 и Пейнтър ( осигурени от Creative Cafe )

Дара: За да представят победителя и да му връчат наградата, на сцената излизат:

Коста: Любомир Панайотов - копирайтър ( Creative Cafe )



С Любо от Криейтив Кафе на сцената трябваше да излезе представител на Графила, само че с Дара бяхме решили, че Имплант го няма в публиката. Грешно. Щото той отслабнал. Много го нервират в "Лого и Шрифт дизайн", хулиганите. Освен това не знам с какво ги хранят там в "Пайнер", ама ако съдим по Ивана, явно че е за всеки различно. Както и да е:



В плика се оказа името на Росен Манчев - добре познат ни от Графила като Maceman. Зачервен ( не само от слънчевото изгаряне), Росен сърдечно благодари на Графила. Един от художниците автори на Дъга ( тази, която помним като малки ), главен художник на компютърните игри Tzar и Knights Of Honor, това, което Росен още не знаеше, беше че след няколко дена щеше да поеме модераторски пост в "Графики и Илюстрации" - форумът, който се очертава да бъде най-жестоко коректиран откъм графична част, но най-вече откъм правопис.


Коста: Продължаваме нататък.
Вчера един журналист ме попита дали 3Д художниците гледаме на 2Д художниците с леко снисхождение. Искам да ви уверя, че няма такова нещо - въпреки че сме с цяло едно Д повече от тях. ( хаха, нека ви е ) И така, дойде моментът, който всички очаквахме с нетърпение...Да преминем с едно Д нагоре за награждаването на 3Д конкурса "Фантастично Ездитно Животно....



Дара: 3Д конкурсът беше оценяван по точкова система, специално разработена от екипа професионални разработчици на оценителни системи на Графила. Както знаете, журито на конкурса беше интернационално и беше съставено от световно известни професионалисти в областта на дигиталните изкуства.



Коста: Първата награда, която ще присъдим, обаче, не е определена от журито - а от Вас, потребителите на ГРАФИЛА - хората, допуснати до участие в специализираните форуми. Това е наградата, която присъждате Вие - Наградата на Публиката. Завършените 3Д работи, изпратени от участниците, бяха изложени за гласуване в специално създадена тема в Графила. В определения за гласуване срок от една седмица, своя глас са дали 92 човека. Сред които мен ме няма, за съжаление, защото в стремежа си да запазя своя вот за края на срока, като така го направя по решаващ, аз просто изпуснах момента.

Дара: Наградата е:

мп3 плейър самсунг YP-ST5V + Портфейл за компакт-дискове с вградени портативни говорители от фирма Фантом

Коста: Книга за програмите 3Д студио макс или Мая по избор от издателство Софт Пресс

Дара: ПС игра Knights Of Honor от Black Sea Studios

Коста: PC игра Rising Kingdoms осигурена от фирма Пулсар

Дара: Наградата ще връчат:



Мария Петкова - ПиАр manager на Нов Български Университет

Коста: Мая Иванова - ПиАр manager на Интернет Компания Нетиссат

Мария определено срещна затруднения с разкъсването на плика...Разкъсваше...И разкъсваше...И разкъсваше...Накрая успя, и двете с Мая прочетоха името на победителя.



Гласуването беше явно, и за никой не беше тайна, че наградата отива при Олег Николов - Чоки - резултатите бяха изложени седмици в ГРАФИЛА. Напразните ми опити да измъкна от него нещо повече от "благодаря", след като излезе на сцената, завършиха с провал...


Дара: Това беше наградата, присъдена от Вас. Както вече споменахме, журито на 3Д конкурса е международно и съставено от изключителни професионалисти в областта на дигиталните изкуства. Нека ви ги представим - това са:



Коста: Мийтс Майер

Мийтс Майер е художник с повече от 10 години опит в цифровите изкуства. Мийтс е работил като илюстратор, аниматор, художник в видео игри и като технически директор -композитър в реклами и кратки филми. Той бе награден с наградата МАЯ МАСТЪР от Alias през 2003 година, и той е човекът, направил графиките, които се използват в момента на кутиите на програмите МАЯ 7 и ЗетБръш.

Имахме доброто желание да пуснем видео на журито, което да казва впечатленията си за конкурса, участвалите работи и прочее...Единствената причина това да не стане беше, че Мийтс имаше някакъв проблем и не можеше да изкара звук от камерата си, опитваше се чак до събота сутринта ( наше време )...

Дара: Канг Ли

Канг Ли е работил по визуалната част за филми, игри и музикални видео-клипове. Някои от неговите клиенти са Dreamworks, Sony Imageworks, Monolith, 3D Realms, Raven, Mattel, Blue Sky Studios, Lego, Microsoft, NCSoft.

Канг беше във Виетнам и някаква кобра му се беше заклещила в USB-порта...Майтап. Наистина беше в Виетнам, и наистина имаше проблем с нета...

Коста: Рич Даймънд

Ричард Даймънд е работил като художник в индустрията на видео игрите от 6 години. Той е работил по много компютърни и конзолни игри, някои от които са: True Crimes 2, 50 Cent Bulletproof, Fight Club, Outlaw Volleyball, and Outlaw Golf. Някои т последните му работи включват филмчето от GuildWars, работа по Tabula Rasa и някои от предстоящите проекти на NCSOFT от игри нова генерация. В момента той води 3Д екипа на студиото НЦСОФТ в Санта Моника и се е посветил на издигането на игрите им до следващо по високо ниво.

...а Рич беше заровен в работа и последните дни изобщо не се появи онлайн. Всички бяха огромни фенове на идеята, и това е едно от нещата, за които най-много съжалявам, че не успях да осъществя.

Дара: И така, журито представи следните номинации, подредени по азбучен ред на никовете им:



Коста: Олег Николов - чоки

Не е истина просто, какви имена на планети имаше - родната планета на Мегастепа - Мхру-нещо-си, доколкото си спомням ( Чока, мразя те! ) беше леко непроизносима, особено когато се опитваш да говориш отчетливо и едновременно да се взираш в миниатюрните букви на принтирания текст - наложи се да принтираме самите темплейти и да четем оттам, да преписваме текстовете от тях беше абсолютен абсурд...



Дара: Цветомир Григориев с никнейм Алфред Хичкок



Коста: Симо Сокеров - Био

Животното, което никога няма да може да се изкефи на ледената пързалка през зимата...



Дара: Бисер Парашкевов - боби

"Учените от Бан" определено очарова публиката...



Коста: C

"C" не беше написал името в темплейта си, и засега то ще остане мистерия...



Дара: Кремена Георгиева - crow

Вторoто момиче, което достойно се включи в 3Д конкурса със страхотна концепция. От 10 номинации, 2 са женски - това е добър знак за 3D графиката, не мислите ли? С нея, гарваните в форума стават цяло ято...



Коста: Филип Цонкин - fil3d



Дара: Константин Костадинов - hton



Коста: Силвия Бояджиева - Силви~Е



Дара: Сергей Самуилов - с никнейм Tz (ТЗ) или Ц, не съм сигурен как се чете



Дара: И така, продължаваме със специалните награди на в конкурса на ГРАФИЛА "Фантастично Ездитно Животно". Това са награди, които се връчват на участници извън челната тройка за забележителни постижения в две категории, които определихме при започването на конкурса. Едната награда е за оригинална и креативна концепция, а другата е за впечатляващо техническо изпълнение.



Коста: Първата от двете награди е наградата за: Оригинална и креативна концепция - ще се присъди на участник, представил иновативна и находчива идея. Наградата е:

Дигитален Фотоапарат Полароид
от фирма "Фантом"

Дара: PC игра Heros of Might and Magic 4 на български от фирма Пулсар

Коста: Наградата връчват:



Александър Бакалов, познат още като Snake - списание Gamers' Workshop

Един от любимите ми журналисти в едно от любимите ми списания - Снейк-а е винаги култ - за каквото и да пише.

Дара: ...и Огнян Ангелушев - marketing manager на списание Download.bg

Оги скоро се сдоби със син, да му е жив и здрав! Още веднъж - дано да прилича на баща си във всяко отношение! Освен маркетинга в Download.bg, Оги стои и зад организацията на не едно благотворително мероприятие на софийските рокери.



Изстинах, когато Сашо каза: "А, ми то в тоя плик няма нищо бе!" Наложи се да си плюя три пъти в пазвата...В плика се оказа името на Филип Цонкин - fil3D, авторът на Дзвер. Благодарим на брат му, който го е светнал за Графила и го е вкарал в правия път!




Коста: Втората специална награда е тази за Впечатляващо техническо изпълнение - която ще се присъди на участник, показал добро техническо ниво на изпънението. Наградата включва:

Дигитален Фотоапарат Полароид от
Интернет Общество България



Полароидите, които бяхме обявили за награда, бяха свършили, наложи се да връчим значително по-як модел. Много съжаляваме, и се извиняваме на победителите за неудобството...К'во да се прави, стават такива неща...

Дара: PC игра Heros of Might and Magic 4 на български от фирма Пулсар

Коста: Наградата ще връчат:



Дара: Еми Петкова - списание Hi Comm

Коста: Добре познатият на всички ни Стефан Гьонев - LoveHate

No comment, излизането на Стефан беше монументално и основополагащо - накратко LoveHate публично си призна че изобщо не знае какво прави там, нищо не разбира, и ( след пояснение от страна на Le Brute в публиката ) вчера е пил до късно. От тези неща това за напиването може да е вярно - но мястото му на сцената беше напълно заслужено - освен че направи страхотния дизайн на плаката, LoveHate се погрижи и за принтирането му...



Наградата за техническо изпълнение отиде при Сергей Самуилов - Tz за Мийчо.




Коста: Продължаваме нататък с Трето Място в 3Д конкурса на Графила "Фантастично Ездитно Животно". Става все по-напечено. Ако отново погледнете съседа си, и видите, че той се тресе безмълвно на седалката си, значи той е един от номинираните. Възможно е обаче просто да се е задавил с нещо, затова, за всеки случай, леко го потупайте по гърба. Наградата за трето място е:

Дара: Безжична клавиатура
Cordless Desktop® MX™ 5000 Laser
от фирма Лоджитех

Коста: Книга за програмите 3Д студио Макс или Мая по избор от издателство Софт Прес

Дара: PC игра Heros of Might and Magic 4 на български от фирма Пулсар

Коста: Годишен абонамент за списание Download.bg
( осигурен от Download.bg )

Дара: Годишен абонамент за списание Gamers' Workshop
( осигурен от Gamers' Workshop )

Коста: Годишни абонаменти за списание PC Magzine и вестник IT Forum
( осигурени от издателство Сага Текнолъджи )

Дара: Наградата ще връчат:



Ирина Люцканова, PR Manager на
Logitech от PR агенцията на фирмата - Action Global

Коста: Христо Дамянов, графичен дизайнер от фирмата за разпространение на игри Пулсар



Трето място в конкурса беше присъдено на Константин Костадинов - hton с неговото животно Atav. Hton, също като LoveHate, си призна, че не знае какво прави там, и с 3Д се занимава за пръв път. Желаем му все така да започва, каквото и да прави.


Дара: Горещо ли ви е? Имате ли нужда от глътка въздух? Може би искате да обявим антракт, за да си починете, да се разходите наоколо? Ама няма, защото както споменахме в форума, на нас всъщност ни харесва да ви мъчим.

Коста: Муахаха! Дишайте дълбоко, защото е време да обявим второто място в 3Д конкурса "Фантастично Ездитно Животно". Наградата за второ място е:

Дара: Монитор SONY

17'' TFT SDM-HS75B ( осигурен от фирма Haemimont Games )

Коста: книга 3ds max 7 - Официален учебен курс от Discreet или Maya по избор

Тук малко обърках, и вместо "от Дискриит или Мая" се получи "от Дискриит по Мая". Беше много смешно, прочетох го бавно и внимателно отново, този път добре. Още няма такъв учебник...Но е само въпрос на време...

книга Adobe Photoshop CS2 - Официален учебен курс

( осигурени от издателство СофтПрес )

Дара: PC игра "Heroes of Might and Magic IV" на български език

( осигурена от фирма Пулсар )

Коста: Годишен абонамент за списание Download.bg
( осигурен от Download.bg )

Дара: Годишен абонамент за списание Gamers' Workshop
( осигурен от Gamers' Workshop )

Коста: Годишен абонамент за вестник Компютри
( осигурен от вестник Компютри )

Дара: Годишни абонаменти за списание PC Magzine и вестник IT Forum
( осигурени от издателство Сага Текнолъджи )

Наградата ще връчат:



Габриел Добрев от фирмата за разработка на компютърни игри Haemimont Games

Коста: Радослав Донев - Главен дизайнер на издателство Soft Press



на снимката: Коварният Ултрапотам само чака създателят му Симо да му обърне гръб, за да насочи апетита си към Радо...

В плика беше името на Симо Сокеров - Bio с неговото Ездитно Животно "Ултрапотам". Освен да бъде яздено, с вендузите на краката си това животно вероятно може да:
а) прави страхотен масаж на ездача си
б) върши превъзходна ВиК дейност с краката си...




Коста: И така, конкурсът достигна кулминацията си, точката си на кипене, точката "Г" - като "Графила".



Ако имате хартиени кърпички, сега е моментът да извадите една и да забършете челото на седящия до вас, защото времето настана, часът удари. Както би казал Арнолд - "Ид из дайм!"

Дара: Да, време е да ви разкрием кой е мистериозният човек, който ще бъде обявен за победител в Третия 3Д конкурс на Графила "Фантастично Ездитно Животно" и ще получи наградата за първо място, която е много, много дълъг списък:

Коста: Графична карта ASUS GF 7800GT 256MB PCI-Express

в момента една от най-бързите графични карти на българския пазар
( осигурена от фирма Black Sea Studios )

Дара: Графичен таблет Wacom Intuos III

Intuos3 A5 USB Tablet за PC & MAC със Intuos3 Grip Pen, 5-бутонна Intuos3 мишка.
( осигурен от фирма 5th Degree )

Коста: книга 3ds max 7 - Официален учебен курс от Discreet или Maya по избор

книга Adobe Photoshop CS2 - Официален учебен курс

книга Adobe Premiere Pro- Официален учебен курс
( осигурени от издателство СофтПрес )

Дара: PC игра "Heroes of Might and Magic IV" на български език
( осигурена от фирма Пулсар )

Пулсар определено бяха спонсорите, събрали най-много овации. Само като чуеха Хирос оф Майт енд Меджик, хората започваха да ръкопляскат и да се смеят - тази награда беше връчена на всички победители...

Коста: Годишен абонамент за списание Download.bg
( осигурен от Download.bg )

Дара: Годишен абонамент за списание Gamers' Workshop
( осигурен от Gamers' Workshop )

Коста: Годишен абонамент за вестник Компютри
( осигурен от вестник Компютри )

Дара: Годишни абонаменти за списание PC Magzine и вестник IT Forum
( осигурени от издателство Сага Текнолъджи )

Наградата връчват:



Силвия Рашева - мениджър на Фирма 5-th Degree

Коста: ...и Веселин Ефремов - главен художник на Фирма Black Sea Studios - познат ви от Графила като Morgoth



Познайте кой беше победителят, след като Силвия прочете името му? Предавате ли се? Чоки - Олег Николов, който този път каза с една идея повече от миналия, но отново се измъкна с доволна усмивка - за сметка на това, обеща на ГРАФИЛА че въпреки многото работа, която има в момента, ще спретне туториал как е правил Мегастепа до 15-ти май. Когато е готов, туториалът ще бъде публикуван в този форум, както и интервюто с Чоки - което очаквайте съвсем скоро.

Дара: И така, награждаването на победителите приключи. Знаете, обаче, че това не е всичко, така че, не бързайте да ставате. Внимателно си отдръпнете ръцете от плакатите на съседите си, които се опитвате небрежно да придърпате, и си седнете по местата.

Тишина. "Това беше шега, между другото"- вметнах. Смях.

Коста: Обещах ви, че ще има изненади и новини, ще има пингвини и други изненадващи и дори абсолютно неочаквани Фантастични Животни на Графила, както и това онова за камините.

Само дето не бях го обещавал, защото изхвърлих първата версия и пренаписах интрото...



Коста: Това, което виждате на видео стената зад мен, е схемата, направена за ваше улеснение от екипа професионални зидари-конструктори на Графила. Както съм сигурен, че вече сте разбрали, това е схематично, конструктивно изображение на устройството, наречено "камина". Убеден, че знаете, за какво служи тя, но за всеки случай, само за да сме сигурни, ще се опитаме накратко да ви обясним. По принцип, практическите приложения на камините могат да бъдат:

Дара: а) Отопление
-
Коста: б) Романтично осветление
-
Дара: в) Да послужи за вход/изход на:
в1) Дядо Коледа
в2) Хари Потър
в3) Некадърни коминочистачи
в4) Различни видове нинджи и прочее
-
Коста: ...и г) Място, над което да си закачате наградите и отличията.

Това, което ще ви обясним сега, е защо вие, потребителите на Графила, нямате нужда от камина.



Дара: От тази година в форумите за изкуства Графила започва една нова традиция. Нещо, което планирахме да направим отдавна, беше да установим галерии във всеки от разделите, където да се показват най-добрите от представените в форумите творби. Място, където всеки, който желае, да има възможността да разгледа работите на участниците и да види цвета на българските дигитални изкуства в пълния му блясък. Благодарение на сътрудничеството на Интернет Компания Нетиссат, Сега имаме тази възможност, и това ще бъде факт още от следващата седмица - а вие сте първите, които го научават, защото го обявяваме публично тук и сега, на тази церемония.

Коста: Кои работи ще влизат в галериите ще се определя от модераторите в съответните форуми, а на участниците ще се връчва виртуална награда - баннер, който удостоверява високата художествена стойност на творбите им, присъствието в съответната галерия и удостоверява признанието на Графила за работата им. Тази специфична награда ще бъде баннер-изображение, което всеки от участниците може да сложи на сайта си - на своята виртуална камина. Така че, ако нямате виртуални камини, сега е моментът да си направите такива, защото ви представяме наградата на Графила за участие в галериите в разделите 2Д, 3Д, Лого, Уеб Дизайн и Фотография. ...



Коста: ..."Кърти Мивки" - Това е наградата, която ще бъде присъждана на изключителни в категорията си творби, такива, които наистина "трошат мивки" - творбите, които ще влязат в галериите на Графила.

Дара: Както обикновено се казва в такива случаи: "Но почакайте, това не е всичко!" В края на годината, който ще се отбелязва с годишнината от създаването на Графила, работите в галериите ще се оценяват от жури, което ще определи най-добрите във всяка от категориите и ще представи номинации. На номинираните работи ще бъдат присъдени специалните годишни награди на Графила.

Коста: Предполагам, сте се досетили, че те се казват...



"Избива Рибата". Но почакайте, това не е всичко! След като са определени финалистите, те ще бъдат подложени на гласуване от страна на потребителите в Графила, допуснати до специализираните форуми.
Избраните получават взможността да поставят наградата на сайта си като знак на признание на Графила в областта на дигиталните изкуства.

Дара: И така, вече ви представихме новите виртуални награди на Графила. Но почакайте, това не е всичко! Наградите-баннери, които ви представихме, няма винаги да изглеждат по този начин. Все пак, ако получавате много такива, могат да ви омръзнат доста бързо - а ние не искаме това.

Коста: Затова решихме, че видът им ще се сменя периодично. В началото на всяка нова за Графила година, след награждаването на участниците в галериите, победителят в 2Д категорията ще получава възможността да нарисува нови баннери за Счупена Мивка и Избива Рибата, които ще се присъждат на новите участници през цялата следваща година.

Дара: Но почакайте, това не е всичко! Освен новите виртуални награди на Графила, бихме искали да обявим официално и създаването на нов суб-форум - Новини и Интервюта. Първата новина в този форум ще бъде тази за провеждането на Първото официално оффлайн награждаване на Графила, а първите интервюта ще бъдат тези с победителите в конкурса, които току що обявихме.



Коста: След обявяването на толкова много официални неща, мисля, че преди да завършим трябва да обявим и нещо неофициално. Не знам, дали можете да си представите, какво е да бъдете на наше място - да сте представени пред толкова голям избор от толкова много красиви, направени с фантазия работи, и да не можете да наградите всички, които искате, просто защото не разполагате с толкова места и награди. Няма и как да има, защото ако зависеше от нас - абсолютно всеки от участниците ще получи такива. Затова, ние измислихме...символични награди, и ги нарекохме "Пингвинчетата на Графила" - всеки един се присъжда по конкретен повод и има конкретно значение - това са не само свързани с конкурса, но и принципни награди.



Дара: Първият Пингвин на Графила е и за първо заявено участие в конкурса - за човека, който първи пусна тема за работа в прогрес - Цветослав Гергов - Гротеск, който получава Абсолютно Изначалния Пингвин На Графила



Гротеск получи един от любимите на мен лично пингвини и фактически първият, произведен от екипа на Графила от професионални пингвинолози с дългогодишен опит...



Коста: Момичетата, които се занимават с 3Д графика се броят на пръсти, но ние не ги ценим само за това. Двуглавият Пингвин на Графила се присъжда за първо заявено женско участие на Силвия Бояджиева.



Силвето със разноцветния си Ноктиликус Еърбъс определено очарова цялата женска аудитория - и не само. Полученият от нея Двуглав Пингвин ( всякакви други асоциации, освен буквалните, каквито могат да ви хрумнат, са _абсолютно_ случайни!!! ) контузи едната си глава в печката, и тя клюмна леко...Малшанс...



Дара: Едноокият Малко Странен Пингвин на Графила се присъжда за десето участие на ЛОК.



...Също на него се присъжда Трикракият Пингвин на Графила с Плавници и Шнорхел
за най безумно и откачено написана тема в форума.



Един от фаворитите за Половин Пингвин, Лок също не беше в залата да си получи наградата...



Коста: Половината Пингвин на Графила. От 84 човека, заявили участие, 35 не предадоха завършени творби. НЕ-предадените недовършени творби бяха подложени на гласуване в форума за работа, която хората биха искали най-много да видят завършена - 75 човека гласуваха, и с 28% срещу 18% на следващия участник беше избран АтмосФиър - Нелсън Ивонман, който получава Половината Пингвин!



Атмос обеща следващия път да си завърши работата...Концепцията му наистина беше една от най-интересните, уви.



Дара: Във всеки онлайн форум има много специални хора, които са винаги и навсякъде. Те пишат много, те пишат често. Те пишат навсякъде и винаги, по всякакъв повод. Дами и господа, аплодисменти за Александър Ботев, носителят на Официалния Флъдещ Пингвин на Графила.



Публиката възторжено аплодираше, но за нейно и наше разочарование Ботев не се появи да си прибере пингвина...

Коста: Следват Неочакваните И Непредвидени Пингвини на Графила.

Предходните пингвини бяха предварително раздадени във форума и се знаеше, къде отиват, докато тези - Неочакваните - бяха пазени в дълбока тайна до последния момент. Толкова дълбока, че дори и почти до последно не знаех...



Мисля, че е редно да започнем Неочакваните пингвини с Абсолютния и Неоспорим Пингвин На Конкурса "Фантастично Ездитно Животно" на Графила. Единият от двамата, които участваха с завършени неща и в 3Д, и в 2Д конкурса, при това с наистина много добри работи. Този участник е номиниран и в двете категории, носител на втора награда в 3Д и смятаме, че си е заслужил пингвина напълно. Дами и господа - Симо Сокеров - "Био" .



Докато четох сценария, някак спонтанно успях да прекръстя един от Пингвините на Графин. Официалният Графин на Пингвила - звучи добре - още едно доказателство, че няма случайни неща - следващите Графини вече ще се наричат Официални Графини. Както и да е - Био беше първият щастливец, който получи Неочакван Пингвин. Не го очакваше, а?



Дара: Следващият пингвин е: Големият Официален Пингвин на Графила. Нашият форум се е посветил на развитието на хората в сферата на изкуството, и е невероятно приятно, когато можеш да видиш и проследиш развитието на някого, особено, когато върви напред, правейки наистина големи крачки:
Пингвинът отива при Мики Петров, Соул Сървайвър

Ако не сте виждали Соул ( нашата графилска гордост ) на живо, значи не знаете, колко много му отива Големият Официален Пингвин на двата метра височина...



Коста: Вече втори подред конкурс имаме участник, който прави много красиви и артистични неща, които са винаги по темата, но са толкова абстрактни, че всеки може да ги интерпретира по свой си начин - което, от своя страна, поставя журито в патова ситуация, да кършейки ръце и крака, чудейки се как да класифицира нещо толкова различно от всичко останало. Ако случайно видите членове на журито на Графила да се чешат нерешително по главата, значи се чудят как да оценят поредната работа на Виктор М., който получава
Хипотетичния Пингвин на Графила



За съжаление Виктор също не беше в залата, за да си прибере наградата...



Дара: Знаете, че работите в конкурса се лицензират под Криейтив Комонс лиценз и този конкурс конкретно е ориентиран именно към свободните лицензи. Имаме един участник, който е работил само с безплатен, свободен софтуер - Blender и Gimp. Дори ще ви издам една тайна - това е участникът, чиято работа щеше да влезе следваща в номинациите по точки, ако имахме 11 номинации - Това е Илия - Илето - Халембаков - който получава
Свободния и Независим Пингвин на Графила



Излизането на Илия беше много готино - След като стисна ръката ми и му подадох микрофона, той взе микрофона на Дара за да може да стисне нейната - много мило - заслужено спечели аплодисментите на публиката. Илето разказа, че бачка на Линукс и Гимп е единствената възможност, така че човек няма кой знае какъв избор, освен да се научи...Работата му обаче показва, че и със свободен софтуер човек може да направи нещо хубаво."



Коста: Ужасно Странният, Полу-разтопен, Препечен и Придобил Интересна форма Пингвин на Графила.
Има някои концептуални скици, в които човек може да се влюби от пръв поглед. Такава беше и скицата на Фантастично Ездитно Животно - яздена от...



Жабо-подобно същество мида, заплашвана от ездача си ,че ако не се подчинява, ще бъде анихилирана посредством имплантирания в устната кухина на мидата експозив.
Ужасно Странният, Полу-разтопен, Препечен и Придобил Интересна форма Пингвин на Графила отива при Чиртата.



...с невероятния си артистизъм и естетично третиране на концепцията, Чиртата напълно си заслужи наградата, но за съжаление и него го нямаше в залата. Сигурен съм, че ако беше завършено, това животно можеше да се състезава за наградата за оригиналност. Преди да се превърне в Ужасно Странния, Полу-разтопен, Препечен и Придобил Интересна форма Пингвин на Графила, този Пингвин всъщност беше много готино крилато прасе. Много се старах, за съжаление 250-те градуса в печката не му понесоха. Сега разбрахте ли какво е станало с Икар...



Дара: Модерният и Леко Кубистичен Пингвин на Графила се присъжда за винаги модерната арт визия на Алекс Сокеров, един от номинираните в предишния ни 3Д конкурс - Робот.

Алекс го нямаше, и се наложи друг Сокеров да дойде и прибере Пингвина - това беше третото излизане на сцената на Bio.

Дара: След модерния и леко кубистичен Пингвин, съвсем естествено следва...



Коста: Напълно Кубистичният Пингвин на Графила отива при ни най-малко не участвалия в конкурса Ники Михайлов, който по неподтвърдена информация пристигна за награждаването на конкурса чак от далечната ни крайморска заместник-столица на Созопол - Варна.



Излизането на Ники беше...Хмм. Не знам как да го опиша. В момента, в който казвах "непотвърдена", забелязах в лявата част на залата един младеж, прегърнал една от колоните, да си бъска ритмично главата в нея - не мога да кажа, че се учудих - просто информацията се подтвърди по най-естествения и спонтанен начин. Ники беше особено щастлив и потресен от "Напълно Кубистичния" си Пингвин...



Дара: Има някои хора, за които знаем, че искаха много да участват, но нямаха възможност, и само наблюдваха отстрани. Обвързващият Вуду Пингвин На Графила се присъжда на човека, който спечели първия ни 3Д конкурс - 3Д конкурса за модел на космически кораб - за да участва в следващия ни конкурс - без никакви оправдания. Иначе го очакват 7 години нещастно пезпингвиние - Здравко Павлов - Шпацера



Не само това, ами ще бъде и обезпингвинен...



Коста: Доста Активният Пингвин на Графила се присъжда на един от най-новите ни и обещаващи участници, които постват често в форума и то все хубави неща - единият от двамата, участвали и в 3Д и в 2Д конкурса едновременно - Деймос, Александър Александров


Готиното на Абсолютно Неочакваните Пингвини беше, че абсолютно никой абсолютно не ги очакваше. Може би сте се досетили от името им. И този Пингвин не беше изключение - D3im05, като един от много активните и обещаващи новобранци в форума, не случайно получи Пингвин с такава форма...



Дара: Особено Елегантният Пингвин на Графила се присъжда за особен принос и подкрепа за конкурса "Фантастично Ездитно Животно". Причината да сме тук и сега в тази зала, е екипът от млади и талантливи сътрудници на Нов Български Университет които ни помогнаха наистина много - представям ви Мария Петкова, носителка на Особено Елегантният Пингвин.



Колкото много ни помогна, Мария беше много срамежлива и изобщо не искаше да излиза на сцената, когато и казах, че е предвидена да връчва награда - но аз бях категоричен. За Пингвина тя въобще не подозираше - беше се загледала към озвучителите, когато си чу името, се стресна - мисля, че я изненадахме приятно - тя наистина ни отдели много време и благодарение на подкрепата на целия им екип успяхме да направим всичко максимално добре.



Коста: Почти Симетричните Пингвини на Графила



На това място в сценария не беше отбелязано нищо - съвсем нарочно, защото тези пингвини бяха изненада за двете девойки - Люси и Дара, които посветиха много време и усилия да ми помагат за цялата тази работа. Браво на тях - справиха се отлично! Никакви пингвини не могат достатъчно да подчертаят прзизнателността ми.

С това Сравнително Официалното Награждаване На Конкурса "Фантастично Ездитно Животно" завърши! Да напиша някакво Аутро!*



[size=11][i] *Еми да, ама не го написах. Имахме планове да обявим някаква кръчма, където предварително да запазим места, но не успяхме навреме - защото отговорното за това лице беше тествало някаква друга кръчма предната вечер, както всички разбрахме впоследствие, при излизането му. Имена - няма да посочвам, Стефане. ( Гледа с укор в очите. ) Не знам дали е била добра, но му личеше, че е тествал - което е важното. На някои хора просто им се отдава...Изобщо не е честно.


_________________
www.КостаАтанасов.com


Последната промяна е направена от Джоуви на Пон Апр 24, 2006 9:37 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Джоуви
God of Rain


Регистриран на: 07 Ное 2002
Мнения: 1847
Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 1:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аутро:

Понеже не успяхме да набутаме всички огромни и яки награди по разни торбички, се наложи да помолим участниците и част от спонсорите да останат, за да го направим заедно.



Разпределянето на всичко отне доста време - то не бяха чували с книги и хай-тек електроника, списания ( присъстващите получиха в подарък не пятьсот ескимо, както вероятно сте си помислили, а плакати на конкурса + много списания Download.Bg i Sign Cafe...Всички си тръгнаха щастливи. Оттам нататък - знаете какво се случи. Разбихме се на няколко компании в различни кръчми, пицарии и полянки, всички с ясната цел да отпразнуваме като хората. Което е яко. Но въпреки това...Изобщо не е честно.




П.С. Използвани са фотографиите на Елица Цветкова, Whitehell и Росен Манчев.

П.С.2. Всяка прилика с действителни лица и събития е абсолютно случайна. Форумите Графила и представителите им не носят абсолютно никаква отговорност за абсолютно нищо, камо ли пък за извънбрачни деца. Престанете да ни звъните по телефона!


Полезни линкове, свързани с конкурса:

Темата за 3Д конкурса можете да видите тук:

Темата за 2Д конкурса можете да видите тук:

Творбите на всички участници разгледайте тук:

Поканата за Награждаването:
_________________
www.КостаАтанасов.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Джоуви
God of Rain


Регистриран на: 07 Ное 2002
Мнения: 1847
Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 2:15 am    Заглавие: yeeehaw! rock-n-roooll! Отговорете с цитат

Аааа да, освен това:) Очаквайте и видео/аудио материали от церемонията и предхождащите я събития, които ще бъдат пуснати отново в тази тема скоро. Ще се радваме на коментарите ви:)
_________________
www.КостаАтанасов.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Candelero



Регистриран на: 07 Яну 2004
Мнения: 1211
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 2:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

МАШАЛА !

П.С.:
EEEEE, това е най-дългия пост, който съм виждал за 2 години в ГРПХЛЛА. Ман, кажи ми колко часа го писа.
_________________
The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf


Регистриран на: 15 Фев 2004
Мнения: 3408
Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 3:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Фундаментален труд! - това мога да кажа, въпреки, че нямам думи. Аз съм потресен, удивен, разтърсен, изкефен, замечтан, заинтригуван, вдъхновен, положително настроен и с моментна загуба на усещането за горчи вкус - чаках този обзор с нетърпение и всяка секунда от чакането сега придоби смисъл...

Жовката - мой личен фаворит за предсетател на ООН!
_________________
You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mucho



Регистриран на: 09 Дек 2002
Мнения: 1781
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 10:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Жовкаааааааа и сичкуту другу организатур - вие ма заклахте и даже леко са просълзих ... чесну!!!

... толкоз па да ме беше яд, че не можах да доа, а са кат четъ и глеам ма е яд трижди поече, но лошоту е, че дури да си изям миризливите чорапи пак ше ме е яд ... ма да не се отплесвам ...

... нямам думи да се изкажа, затфа ДЪЛБОК ПОКЛОН*

*-наистина се поклоних - тука докато не ме глеаха кулежките ;) ... чесну

... всъшнус не ше кажа нещу, което ми са струа по-важно от похвалите - с такиа КОЛОСАЛНИ събития ВИЕ дърпате родното ЦГ общество БРУТАЛНО НАПРЕД ;)
_________________
бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
velinov



Регистриран на: 17 Сеп 2004
Мнения: 3975
Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 12:22 pm    Заглавие: За малко... :) Отговорете с цитат

Джоуви написа:
За малко да лиша Велинов от номинация, след като, мяркайки по инерция следващата реплика...


Джовееееееее, Джове, какво направи Джоде...:) Бях дълбоко засегнат и жестоко наранен, но с обещатията ти, че не само няма да забравиш да ме номинираш при следваща възможност, но ми гарантираш и безапелационна победа, то може да си спокоен, че няма да търся възмездие, а жаждата ми за мъст е утолена от мисълта как броя пачки от 'случайно' завишения награден фонд! :):):)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TIFF



Регистриран на: 23 Сеп 2004
Мнения: 1345

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 12:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и каква ми е далаверата, че присъствах - сега издаде всичко! само 10-ината начина да започнеш прочитането на оная планета някак си ги пропуснал. защо? :-)))
_________________
100% biodegradable
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dreamer



Регистриран на: 25 Юли 2003
Мнения: 3548
Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 12:45 pm    Заглавие: Re: За малко... :) Отговорете с цитат

velinov написа:
.....но с обещатията ти, че не само няма да забравиш да ме номинираш при следваща възможност, но ми гарантираш и безапелационна победа.........



Велинов, що ми разби илюзиите за единственото некорумпирано конкурсно мероприятие, провеждано в БГ....???????!? Как можа?!?!? ГРРРРРР
_________________
.


Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Juana



Регистриран на: 20 Мар 2003
Мнения: 1052
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От сутринта седя тука пред монитора и си ръфам десния крак от яд, че не бях на награждаването. Току-що оглозгах коляното.
_________________
... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
snooper
Mountain Wolf


Регистриран на: 15 Фев 2004
Мнения: 3408
Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 1:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Juana написа:
От сутринта седя тука пред монитора и си ръфам десния крак от яд, че не бях на награждаването. Току-що оглозгах коляното.


Аз след малко дояждам малкия пръст на крака и се налага да почвам от кръста нагоре... :(
_________________
You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sumo



Регистриран на: 07 Юли 2003
Мнения: 2260
Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 2:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper написа:
Juana написа:
От сутринта седя тука пред монитора и си ръфам десния крак от яд, че не бях на награждаването. Току-що оглозгах коляното.


Аз след малко дояждам малкия пръст на крака и се налага да почвам от кръста нагоре... :(


Hich da ne ti puka, toi Jovkata gadnyar, za teb pingvinche e nyamal. A ti se ubi da go pravish prezident. Cherna neblagodarnost mu vikam az na tova!
(ne che i men ne me e yad, che ne mojah da otida)
_________________
i.am.troll
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf


Регистриран на: 15 Фев 2004
Мнения: 3408
Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 2:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sumo написа:
Hich da ne ti puka, toi Jovkata gadnyar, za teb pingvinche e nyamal. A ti se ubi da go pravish prezident. Cherna neblagodarnost mu vikam az na tova!
(ne che i men ne me e yad, che ne mojah da otida)


Не мислиш в перспектива, Сумо - всеки президент (дори и нашия) си има личен фотограф, а Жовката като го направят шефче на ооНЕ-то и ме вземе за личен фотограф наиш ли кви места ще видя - и ще има едни пътеписи....
_________________
You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
soaron



Регистриран на: 18 Юни 2003
Мнения: 387
Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 3:19 pm    Заглавие: :) Отговорете с цитат

изчетох с удоволствие церемонията в тоя пост, понеже за съжаление не бях в софия...

ще чакам с интерес филми :)



и - бравос на организаторите!!!
_________________
evolution & movement
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Lost



Регистриран на: 21 Юли 2005
Мнения: 56
Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 3:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Уууууухаааааааааааа!!! Преживях събитието още веднъж пред монитора! Невероятно! Може да прозвучи малко сантиментално, но чувствам емоционална обвързаност към цялото начинание (ГРАФИЛА), за което благодаря и се прекланям пред професионализма и амбицията за нещо по-добро на хората, които са отговорни за това (списъкът е дълъг)! И за да спра това лирическо отклонение, ще кажа и повторя БРАВО!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
maceman
nightWoWalker


Регистриран на: 14 Яну 2003
Мнения: 4421
Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 3:59 pm    Заглавие: Re: За малко... :) Отговорете с цитат

dreamer написа:
.... за единственото некорумпирано конкурсно мероприятие, провеждано в БГ....

хахаха...някой хора са ебаси и наивниците!!! вижте какво успя да направи едно независимото журналистическо разледване!!!
след публикуването на тези кадри, очаквам мастити графилски босове да пратят платени мекерета, които да взривят апартамента ми !!!!
но аз знам че "....ти си с мене народе мой, защото се обичме!!!!..."*




* тва не съм го аз измислил, ма некак ми се върза с революционната обстановка ;)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I-ви кадър..... аз няма да говоря!!!.....
всичко е записано на лента и ако трябва ше я предам на нужните органи....
изпратил съм и запечатани пликове до водещи медии, които да се отворят, ако не се прибера нощеска при жена си!!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


II-ри кадър..... бивши и настоящи мод босове се крият от всевиждащото око на фотоапарата ми, като правят класическото :
"НЕ КАЗВАМ, НЕ ВИДЯХ, НЕ ЧУХ" - като този дет не би трябвало да е чул, е толкова пиян от предишната вечер, че не е уцелил ушите си!!!


от ляво на дясно Love Hate, Le Brute (нов nickname избран да прикрие старият, компроментиран и добре познат на Органите На Реда nick BMF), Implant ..... no coment!!!!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


III-ти кадър !!!! един от основните кадри разобличаващи корупционния принцип , въведен при раздаване на наградите !!!
Човека Чоки, когото е хванат от всевиждащото око на микрофотоапарата в момент на силен стрес !!!!
той се пита дали парите от подкупа са достатъчни и дали некой не го е надцакал, моля ви се!!! срамота!!!!
нервно захапаните устни, присвитите очи и капката пот стичаща се по върха на носа му са достатъчно красноречиви!!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


IV-ти кадър.... доволно налендзения водещ, който очаква 10-те си % комисионна !!!!
първата брънка на веригата... началото така да се каже.....
по невъзможно широката му усмивка (по точно хищно озъбване, бих казал) се разбира,
че вечерта ще бъде поен, наяден и обграден от леснодостъпни софийскооколовръстни труженички ,
осигурени му от Лицето Чоки (изработил корупционната схема по преточване на наградите и изнасянето на част от тях вън от страната ) ....
бих се повторил с ново "no coment!!!!" aма няма!!!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


V-ти последен кадър !!!! най- важният!!!!
Човека Чоки е прибрал АБЦЕЛУТНО ФСИЧКО, оставяйки 100-ци (повтарям СТОТИЦИ) 3D-ейци с празни джобове и разплакани търсещи НАГРАДА очи ....
не се просълзявайте !!! те не заслучават това ( имам предвид мод босовете, подкупното жури , уялия се водещ и всички участващи в корупционната далавера) .....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


след тази гласност, аз минавам в нелегалност в един друг свят (света на WoW),
и на който му стиска да дойде да търси там един облечен целия в epix, добре изглеждащ джуджак !!!!
и пак да напомня- ако не се прибера нощеска при жена си- РАЗПЕЧАТВАЙТЕ добрезапечатените ПЛИКОВЕ !!!!
СВОБОДА ЗА ЖЪЛТАТА ПРЕСА!!!!
_________________
... gief more epix ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
gopher's



Регистриран на: 01 Сеп 2005
Мнения: 1072
Местожителство: White Birches

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 4:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Троша орехи със зъби от яд, че не можах да дойда. Церемонията наистина е била уникална. Джоуви Респект!!! Поздрави към всички замесени в конкурса :) Честито и на победителите.
_________________
Funko POP
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
spacer
bad ass panda


Регистриран на: 07 Ное 2002
Мнения: 2193
Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 4:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мейс, не виждам картинките :,,,(
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
P E T R O V
mnmlst


Регистриран на: 02 Дек 2002
Мнения: 9090
Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 4:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

F5
_________________
asenpetrov.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DR2
Paladin's Death


Регистриран на: 14 Дек 2002
Мнения: 4805

МнениеПуснато на: Чет Апр 20, 2006 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

изядох си левия бут... секи който ме познава знае че съм преял кат прасе... другия ще си го оставя за утре.... прощавайте че не наминах... трябваше да се разпиша във семейния дневник.. разходки, парк, гостенско, на детето захарен памук..етц... Жовка уникум творение си изписъл/изрисувъл.../боу.

/мейсмане брато... що ти трябва да се закачаш със фамилията бре... циментови навуща те чакат:)
_________________
Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov