Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
wicky

|
Пуснато на: Чет Май 18, 2006 1:04 am Заглавие: |
|
|
Какво му се връзавате на ГавРански :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гавански 12:55 Am
|
Пуснато на: Чет Май 18, 2006 1:10 am Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Какво му се връзавате на ГаВрански :) |
а, де:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Чет Май 18, 2006 9:25 am Заглавие: |
|
|
Гавански написа: | Tова е кич:) |
Тва е чук. Ма от най-големите, чукотевица направо... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 5:12 pm Заглавие: |
|
|
az neshta praveni s izlishen gurch ne uvazavam :)))) ai siktir, a i tova ne beshe li ESHER go izmislil predi tzifra vreme..... _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Вто Май 23, 2006 5:23 pm Заглавие: |
|
|
Точно той - но тук показаното е доста по комерсиално да го нарека от Ешер - затова се съгласих с Гавански че е кич и е доста маниерно - но видимо има много почитатели - значи труда на човека не е отишъл на празно _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 1:45 pm Заглавие: |
|
|
PERO! написа: | Гавански извини ме ама... ме пипна по болната тема :)
кич е когато усерите се прехласват по бледи копия на Мане и други усери вадят по цели серии картинки тип ранен експресионизм, късен кубизъм или пенсиониран романтизъм само защото тези картинки ги има в учебниците. Киче когато се прехласваш па абстракции, които не ти говорят нищо, но са изложени в някоя галерия
не може нещо да се нарича кич заради стила на рисуване и използваните цветове. |
нищо лично, ама струва ми се че не разбираш много за какво говориш.
нещо може да се нарича кич точно заради стила на рисуване и използваните цветове.
не може да е кич да седиш и да не разбираш абстрактна картина, тва липса на усет афинитет и култура за този вид изкуство. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D3im05

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 2:08 pm Заглавие: |
|
|
uuuuuuuuuu toia e nenormalen prosto ot kade takava motivacia da napravi tolkova kartini s podeoben zamisul bati choveka toia e bil nqkakuv robot prosto _________________ Metro 2033 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 2:23 pm Заглавие: |
|
|
"кич" е естетическа категория. тъй както "красиво", "грозно" и т.н. именно заради това дефиницията на "кич" е доста сложно нещо и пряко зависи от времето и културата в която е създадено произведението и разбира се в която пребивава отценяващия. т.е. няма "кич" попринцип, има "кич" спрямо определена културна ситуация. най-общо е възприето, че "кич" е използването на модели от т.н. "високо изкуство" за целите на т.н. "ниско/масово" производство което ги изважда самоцелно от тяхната присъща среда. това обаче е само единия аспект, защото много по-важни винаги се явяват смисъла и функцията, а не самото пластическо изграждане /една голяма част от ранното концептуалното изкуство екплотира именно тази идея наобратно/. тук говоря за "кича" като категория в изкуството, а това че в днешно време "кич" се използва в много широко поле за оценка на всякакви човешки дийности /като перцепцията или някакви социални взимотношения примерно/ е нещо съвсем друго и е по-скоро лингвистичен проблем. сори за наукообразния език :) _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 2:30 pm Заглавие: |
|
|
харен си е езика
точно затова кич не е нещо обидно а е естетическа категория както казваш. Аз затова дадох за пример творбите на Jeff Koons който също на моменти работи в стила кич но според мен го извежда на много високо идейно ниво. _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 2:49 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | нищо лично, ама струва ми се че не разбираш много за какво говориш.
нещо може да се нарича кич точно заради стила на рисуване и използваните цветове.
не може да е кич да седиш и да не разбираш абстрактна картина, тва липса на усет афинитет и култура за този вид изкуство.
|
Подкрепям. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 2:56 pm Заглавие: |
|
|
"на моменти работи в стила кич"
ще ме извиняваш, но стил "кич" в изкуството няма и никога не е имало. смесваш нещата доста фриволно. кича е част от оценачния апарат с който говорим за изкуството, а това е много, много различно от "стил". преди няколко години съм си говорил бая с Джозеф Косуърт по въпроса и трябва да ти кажа, че концепцията на тези автори е пределно изчистена и доста стройна. ако кажеш на някой от тях че работи в "стил кич", подозирам че ще предизвикаш силна и искрена усмивка. :) _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 3:05 pm Заглавие: |
|
|
RiN - остава само да се съглася с теб
нещо не се разбрахме и може би то е по скоро неправилно изразяване от мой страна. Принципно подкрепям казаното от теб и малко ти завиждам за разговорите ти с Кунст _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 3:06 pm Заглавие: |
|
|
еее с Кунст не съм говорил. С Косуърт съм говорил, а той е то същия калибър :) _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Чет Май 25, 2006 4:23 pm Заглавие: |
|
|
чшш вие полудяхте бе кич мич и тн кефете се на класика и мигайте... като мигаш се виждат още работи :))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|