Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
the jester

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 6:09 pm Заглавие: Къде сбъркахме? - или как се преборихме с вируса |
|
|
Такааа, след неколкочасови нерви, псуване, питане на кой ли не, като се почне от гугъл, мине се през именити членове на този форум и световнонеизвестни сисадмини, намерих проклетия вирус на три от офис машините, който ни изправи косите точно след като хубаво бях хапнал огромна пилешка пържола и лютеница с лук - всички за лев и осемдесе.
Казусът:
Една колежка изрева - помощ, какво стана всички папки в сървъра са преименувани и са с едно и също име ЕAF, но с поредни номера. ЕAF (1), EAF (2), EAF (3) и т.н. до 60. Точно се опомням, от съседната стая излиза още една коуежка с думите:
- Боби, имам проблем, нещо става с имената на папките.
Първите студени тръпки ме полазиха кат османлии склоновете под Шипка. Но отказаха да бягат като овци, особено след като видях притеснения поглед и на третата колежка от фронт-офиса...
Като по филмите, след кратък, но напрегнат слоу-моушън, като стрела изключих рутера и наредих да спрат работа по всички станции.
Сядам аз на първия засегнат комп и отварям една от EAF папките. Вътре .xls-и някакви. Цъкам произволно на един - отваря се - всичко вътре на квадратчета, вместо обявените в заглавието данни за продажби по дистрибутори 2005...ХЛЪЦ! УЖАС!
Почнах гореспоменатото питане, търсене и нищо...никой не беше чул за такова животно..
Кулминацията:
Сядам аз пак отчаян на засегнатата машина и пак пускам фул систем скан от немай къде. Нортън 2005 си изкопа всичко и пак само нулички. Имаме и 3 компа с НОД32, щото са стари бараки, и Нортънчето им гърши гръбнаците. И там нищо...
И се появява първата колежка, която беше решила да използва ненадейната обедна почивка за 12 цигари, 3 кафета и солариум = 2 часа. Казах й:
- Сядай и ми обясни какво точно стана!
- Ами аз исках да направя една нова папка "EFG Leasing" за колите.
- Ми то такава папка си има тук, дори си е с името, а не с това проклето EAF - продължавам да се чудя аз.
- Ами аз като тръгнах да пиша, вместо ЕFG, погрешка написах EAF и натиснах нещо...
Тук пак не може да се обясни без филмов ефект. Един мощен zoom-out с мен в центъра на кадъра, яко филмовата лента назад докато замирише на стопена целулоза...
Развръзката:
Аааа, оооо, абе алооо?!?!? Абе що не каза...
Какво беше станало ли? Ами милата червенокоска била селектирала към шеесе папки и дала десен бутон rename. Писала тя злокобното EAF и очевидно ентер натиснала. Ако не сте пробвали, опитайте и вижте резултата.
Ами другите два компа - ами другите две колежки (отбелязвам само за протокола - РУСИ!!! ) се оказа че в точно този момент браузвали същия хард-диск...
Ами файлът на квадрадчета - е тука да се еба в късмета сложен! Улучил съм единствения съсипан файл в целия компютър сигурно, който отдавна се знаело (!) че нещо се бил прецакал...
Е, какво повече може да иска човек от такъв ден :) _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 6:13 pm Заглавие: |
|
|
Tova e - BG Office woman... !
;)))) _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 6:13 pm Заглавие: |
|
|
Пали свещи че не е вирус... щото с тия квадратчета - трудно се бачка! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 6:16 pm Заглавие: |
|
|
Ще палим свещи, мдам, особено след извършеното от мен предумишлено убийство, за което не споменах по-горе.
бел. авт. - "гърши" да се чете "кърши" вдъхновение, знаете как е... _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 6:32 pm Заглавие: |
|
|
the jester - ти от зор да не не те удари нещо на фатална дата работиш все още на31 януари 2003
Вие да не експерементирате с машината на времето выв вашия оис;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 6:35 pm Заглавие: |
|
|
явно на мен ми идва повече работата днес;-(
тогави си се регистрирал;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 6:50 pm Заглавие: |
|
|
хахахахаха, ValBo!!!! Ако имаме нужда от нова колежка - назначен си!
:))))))))))))))))) _________________ Водка белая, но красит нос и чернит репутацию... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 9:12 pm Заглавие: |
|
|
ti lud li si??? vij mu avatara na kakvo prilicha.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 9:43 pm Заглавие: |
|
|
DR2 написа: | ti lud li si??? vij mu avatara na kakvo prilicha.... |
Абе ако спазваме външния вид спрямо аватара, аз със малко вакса и изкуствено мустаци, мога да го докарам
Ама ти бая хонорар за пластични хирурзи ще ти трябва;-)
Пък и доколкото съм виждал твои фотоси - никак не си те представям със силиконови гърди;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 10:22 pm Заглавие: |
|
|
ValBo написа: | DR2 написа: | ti lud li si??? vij mu avatara na kakvo prilicha.... |
Пък и доколкото съм виждал твои фотоси - никак не си те представям със силиконови гърди;-) |
повярвай ми...аз си се представям...ммм:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 10:48 pm Заглавие: |
|
|
Е вие ме счупихте с тези аватари, та аз дори не мога да говоря, дори незнам имам ли пол :( _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 1:15 am Заглавие: |
|
|
освен тов не спазваш правилата за 100х100.. имаш 24 да се реконструираш:) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Юни 08, 2006 1:21 am Заглавие: |
|
|
panagonov, аватара макс 100х100 пиксела...
ако обичаш! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|