Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
raVen
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 10:45 pm Заглавие: Daemon&Dragon Slayer (Characters) |
|
|
Здравейте, Графилци! Привет и на всички гости и фенове на форума!
Вече около два месец наблюдавам разделите на Графила, повечето от това което виждам в тях радва окото и душата :)
Креативността и енергията за работа са наистина вдъхновяващи!
Откривайки първата си тема трябва да поясня, че не съм минал "Представяне", права за "Графики и илюстрации"
получих по време на последния Графила конкурс за ездитно животно.
Тези два персонажа на "свещенни" войни съм рисувал с моливи наскоро. Дано ви се харесат и да са прилично
допълнение към раздела за илюстрации. Коментарите са добре дошли!:)
Daemon Slayer
Dragon Slayer
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gb

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 11:55 pm Заглавие: |
|
|
ами страшно красиви моливи,особено ми харесва втория като типаж,интерсно ми е на къф размер са? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
raVen
|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 12:20 am Заглавие: |
|
|
Благодаря за добрите думи gb! Всъщност Трепача на демони беше първи и от него тръгна и работата по Драконо-убиеца,
замислях ги като тандем първоначално... сега ми се струват по-добре като два отделни героя.
Формата не е много голям, стандартен А4. Режа катастрона по този начин, тъй като работя със скенер А4
и това ми пести време и усилия. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 2:25 am Заглавие: |
|
|
БРАВО !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mechanic_X

|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 9:15 am Заглавие: |
|
|
Добра техника и много готини персонажи :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 11:32 am Заглавие: |
|
|
чудя се защо чака толкова време за да постнеш !?!?!
това е един от най- добрите концепти, които съм виждал ....
страшно ми харесва ефирноста на рисунъка ти, добре пермерената показност на детайла и начина по който правиш отделните планове....
абе с 3 думи: кеф на макс!!! :))))
oт мене получаваш 2 приза веднага: "бие рибата" и "шапки долу" :))))
 _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
satanasov

|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 4:23 pm Заглавие: |
|
|
Много впечатляващо. Детайла и техиката са супер. Особено детайла ме радва много. Единствените ми забележки са по пропорциите на телата. В първата ръката е много дълга или кракът е много къс по-скоро. Раменете и врата ми стоят малко сбити. При втората подобно, плюс таза - малко е посмачкан. Но на фона на цялостния резултат забележките ми стоят като дребнаво заяждане :))))) Добре дошъл! Ще те наблюдавам:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
raVen
|
Пуснато на: Съб Юни 17, 2006 6:15 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за чудесните отзиви!
maceman написа: | чудя се защо чака толкова време за да постнеш !?!?!
това е един от най- добрите концепти, които съм виждал ....
страшно ми харесва ефирноста на рисунъка ти, добре пермерената показност на детайла и начина по който правиш отделните планове....
абе с 3 думи: кеф на макс!!! :))))
oт мене получаваш 2 приза веднага: "бие рибата" и "шапки долу" :)))) |
Maceman, чест е за мен!
Колкото до времето, което чаках... как да кажа, човек търси ли си оправдание винаги ще намери! :) Напоследък имам повече свободно време отколкото бих желал... може би най-вярно е клишето за "творческо преосмисляне".
За двата приза, които ми присъждаш мога да кажа само, че ще се постарая да ги защитавам с най-доброто, което мога!
satanasov написа: | Много впечатляващо. Детайла и техиката са супер. Особено детайла ме радва много. Единствените ми забележки са по пропорциите на телата. В първата ръката е много дълга или кракът е много къс по-скоро. Раменете и врата ми стоят малко сбити. При втората подобно, плюс таза - малко е посмачкан. Но на фона на цялостния резултат забележките ми стоят като дребнаво заяждане :))))) Добре дошъл! Ще те наблюдавам:) |
Satanasov имаш набито око :) Формата А4 на, който рисувам последните си работи понякога ми идва леко малък. Фигурите наистина го изпълват изцяло и от този факт малко пострада дължината на долната част на торса (при втората) и крачуните и на двамата. Обаче пък да си късокрак палач не е голям грях, кой те гледа в краката, докато носиш таквиз железа в ръцете :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 12:14 pm Заглавие: |
|
|
satanasov написа: | Много впечатляващо. Детайла и техиката са супер. Особено детайла ме радва много. Единствените ми забележки са по пропорциите на телата. В първата ръката е много дълга или кракът е много къс по-скоро. Раменете и врата ми стоят малко сбити. При втората подобно, плюс таза - малко е посмачкан. Но на фона на цялостния резултат забележките ми стоят като дребнаво заяждане :))))) Добре дошъл! Ще те наблюдавам:) |
да кажем че си прав ...
обаче някои работи просто нямат нужда от перфектни пропорции и гонене на академичност....
така повече се доближават до действителността и стоят някакси по-истински :))))
(баси къф философ съм се извъдил...тц тц тц x] ) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 12:37 pm Заглавие: |
|
|
Веднага познах стила ти! Много ми харесват и добре дошъл :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
raVen
|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 1:23 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря, благодаря ! :) Да бъдеш разпознат, като стил е страхотно за всеки художник - тъй смятам аз :)
Обещавам скоро да кача още свои рисунки. Понеже са концепти и донякъде свързани тематично, мисля да ги покажа в тази тема. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Soul)S(urvivor

|
Пуснато на: Нед Юни 18, 2006 10:49 pm Заглавие: |
|
|
Искам и аз така с молив... :(!!! Много добри!!! _________________ 'Success is 90 percent perspiration and 10 percent inspiration.' |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mort1eg

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 9:12 am Заглавие: |
|
|
страхотни, дизайна на железата е трепач просто. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ndesign
|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 2:05 pm Заглавие: |
|
|
много добър молив/техника, светлина, евала, но аз лично не съм съгласен с другите - можеш много повече!!! _________________ Portfolio | Prints
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Юни 19, 2006 2:22 pm Заглавие: |
|
|
Готени концепти, макар че на моменти има прекалена разработка.
На места молива стои много бабрив, разбива обема и структората под дрехите, и броните. Подходът към изграждане на материите е доста еднообразен и като цяло допринася работите да са доста сиви и еднопланови... На менста липсва по конкретна линия, за да се стегнат обемите и изкарът на преден план важните моменти. Също така можеш да си поиграеш с по различни и по-интересни ракурси...
п.п. ...Участието ти на конкурса беше впечатляващо..., дай още!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
raVen
|
Пуснато на: Вто Юни 20, 2006 11:06 pm Заглавие: |
|
|
ndesign написа: | много добър молив/техника, светлина, евала, но аз лично не съм съгласен с другите - можеш много повече!!! |
Признателен за похвалата, ndesign - десет пъти по признателен за критиката, това е най-надъхващото нещо което може да се каже с толкова малко думи!
Застанеш ли пред "изчадията" си и си помислиш "По-добре няма на къде!" - спукана ти е работата! ;)
velinov написа: | Готени концепти, макар че на моменти има прекалена разработка.
На места молива стои много бабрив, разбива обема и структората под дрехите, и броните. Подходът към изграждане на материите е доста еднообразен и като цяло допринася работите да са доста сиви и еднопланови... На менста липсва по конкретна линия, за да се стегнат обемите и изкарът на преден план важните моменти. Също така можеш да си поиграеш с по различни и по-интересни ракурси...
п.п. ...Участието ти на конкурса беше впечатляващо..., дай още!!! |
Първо, velinov радвам се, че ти допада концепта ми за конкурса, позволявам си смислов цитат на ndesign - можех повече.
Второ, за критиката към изработката на двамата бабаита - разбирам я напълно. Тя има едно удивително качество, универсална е! С леки логически корекции, може да стои под всяка една моливна техника и да бъде валидна в някаква степен. Звучи ми като критична бележка на учител по рисуване по време на конферанс!
Причините да не я приема на сериозно се свеждат до три основни:
1. Не съм гимназист (за последно бях преди повечко от 10 г.)
2. Не си даскал ( не ти и трябва, даже на студенти, много глава боли - от л. опит ти казвам )
3. Не представям етюд ( щеше да го пише в заглавието + стандартен формат на катастрона 100/70 или 70/50)
Просто те моля, velinov бъди милостив, това са два прости концепта... сигурно си представяш как е някой затъващ заекващ заклет академик (ЗЗЗА):) да хване с два пръста лист с рисунка на комиксов герой и да те пита, къф е тоя ренегат с юмрук колкото главата му, чене като на багер предницата и стави усукани като цариградски лукум.
Ами да забавно ще е, защото знаеш, че комикса си има жанрова стилистика и съвсе, ама съвсем не е същата ракия като етюда, макар че нека да признаем, всичко смислено все пак започва с него.
За ракурсите, виж, е критика, която приемам напълно! Винаги съм имал нагласа към фронтални и по-статични изображения. Макар и по-малко на брой имам динамични фигури, че даже и ракурси им се намират - с времето ще показвам!
Велинов, накрая ще кажа "изразявам свое мнение", както направи и ти.
Без тежки мисли! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Вто Юни 20, 2006 11:22 pm Заглавие: |
|
|
рядко си позволявам да се обаждам в подобни теми, но все пак нека кажа колко много съм впечатлен и като гледам, какво се прави с молив - да зема да си изфърла моите, че то аз само ги мъча с некви бележки и грозни скици :))) ...
... евала за нещата дай още ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 8:40 am Заглавие: |
|
|
:)))) Хм... Ако нямаше какво да учиш, нямаше да го приемеш като забележка на критичен даскал. Може би те е подвела стилистиката на изказа ми. Ако е така извлечи есенцията. Аз съм последният човек, който би защитавал идеята на дивия академизъм. Просто дадох съвет, който смятам, че би могъл да ти е от полза ако го приемеш. Все пак не си мерим пишки,... НАЛИ!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chernat
|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 11:24 am Заглавие: |
|
|
имаш много сходен стил с рисунките на роторбладе:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
raVen
|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 2:04 pm Заглавие: |
|
|
Към velinov:
Естетвено, че имам ощи много да уча, velinov и за два живота пак ще остане! Така сме това хората, да се учим трябва!
За есенцията явно съм разбрал, нея първо от учителите я научаваме.
За академика - не бъркай ролята, ти си художникът нарисувал героя ;)
За пишките - и без това навсякъде с тях си ходим, че остава и да си ги мерим! :)
Към chernat:
Сходството между моите работи и тези на rotorblade се дължи на детайла, хубаво е от време на време той да отстъпи пред други неща. Да ти кажа голяма борба пада :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|