Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
And0
|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 6:37 pm Заглавие: Problem с фотоапарата |
|
|
Купих си преди месец canon 350D, обаче нямам време да го ползвам кой знае колко и не съм му купил чанта и се таркаля из нас и сабира прах. Излезнах преди два дена да снимам с приятели и после като разглеждах снимките открих странно петно на едно и също място на всяка снимка. По-ясно се изразява когато снимам небе. Бихте ли ме просветлили това от какво може да се е получило и как мога да го оправя и колко ще ми струва ?
Части от снимки на небета
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 6:43 pm Заглавие: |
|
|
прахоляк по матрицата, нищо страшно
ако си мераклия, може и сам да си го почистиш
но за 1ви път може да накараш някой да ти покаже _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 6:45 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | прахоляк по матрицата, нищо страшно
ако си мераклия, може и сам да си го почистиш
но за 1ви път може да накараш някой да ти покаже |
100% някой друг ще го прави, това ми е първия ОР апарат и не искам нещо да прецакам. А какви са инструментите за тази манипулация и къде и за колко пари могат да я извършат без да преебат нещо ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 6:49 pm Заглавие: |
|
|
може някой да ме застреля, но до момента действа безотказно
чиста непроскубана клечка за уши и етилов спирт ти трябват само + търпеливи движения _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 6:55 pm Заглавие: |
|
|
Има няколко варианта...
1. лош вариант:
имаш някакви заминали пиксели от мегапикселите, и камерата ти никога няма да бъде същата
2. не толкова лош вариант:
изцапан ти е обектива
3. и много лош вариант:
НЛО, което те преследва, където и да отидеш
възможни решения
1.
а) примиряваш се и ( опция ) приемаш дзен-будизма
б) не се примиряваш и сменяш матрицата на фотоапарата
2.
а) изчистваш го с нещо подходящо за целта ( НЕ домакинска тел и абразив, а парцалче за очила, за обектив етц. )
б) не го почистваш - виж решение 1а)
3.
а) враждебен вариант на действие - снимаш ги, докато изчезнат под бясната бомбардировка на фотоните от светкавицата, които малко по малко ще им амортизират атомите.
б) миролюбив вариант на действие - опитваш се да влезеш в контакт с тях по някакъв начин ( в-ж канал 2001 )
в) неутрален вариант на действие - в-ж решение 1а )
darn, докато го напиша и вече ти отговориха:D _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 7:03 pm Заглавие: |
|
|
за варянт 1 не ми дреме, щото апарата е в гаранция ;)
А да питам защото пробвах с клечка за уши и сега имам и влакна по огледалата :( матрицата какво представлява и тоя спирт няма ли да и навреди ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Юли 22, 2006 7:10 pm Заглавие: |
|
|
много е фокусирано петното, за да е по обектива
та дори и на задната леща да е
при мен се получават досущ същите, особено по небетата, когато се насъбере прахоляк
чистя когато вече станат много, за 1-2 не си заслужава, ретуширам ги
матрицата ти е покрита със стъкло, и дори и да не ги махнеш от първия път не е страшно. страшното става ако пипаш с твърдо (шкурка ;)) или мазно (пръст)
спиртът помага тези прахолячета да залепнат по памучето на клечката и да не остават влаканца, а това което остане се изпарява за секунди и не оставя петна _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|