Graphilla.com :: Преглед на тема - Motion Graphic/Compositing reklamka

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Motion Graphic/Compositing reklamka

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
howlymark

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Чет Авг 03, 2006 10:58 pm    Заглавие: Motion Graphic/Compositing reklamka Отговорете с цитат

Motion Graphic/Compositing reklamka.
http://www.kmarkov.com/movies/Hooky.mov 6MB

Malko detaili - 4 dena animirane i compositing. Predi da zapochna napravihme s edno devoiche concept na designa i sled kato go odobriha za dva dena zaedno napravihme okolo 100na razlichni animirani elementi v After FX. Sled tova conformnah materiala i adaptirah layotiute v 3D enironment v Flame-a. Zasneto e na svatbarska HD-Pro camera taka che keyvaneto beshe doniakude problemno a i za 4i dena vreme za vtorachvane v pixeli niamshe zatova polzvah edna kupchina trickcheta s blend modes i overlays che da skria loshi rubove, v sushtoto vreme po tozi nachin promenih osvetlenieto vurhu decata che da pasne sus grafichnia layout okolo tiah.Vajen detial spored mene beshe da sloja sianka na decata za da ima pone malko vpechatlenie na integriarane sus 2D scenata zashtoto vupreki che compositinga niama za cel da pretendra za realizam sus senki i malko reflekcii kato izglejda po krasivichko. Za celta sled kato keynah idiotchetta za vsiako ot tiah otedlno izriazah s malko roto i Luma keyer samo siankata i kombinirah. Celia post e na HD i sled tova gotovata reklama e resiznata za NTSC. Napravih go na HD zashtoto compresiata na materiala e goliama i se naloji da izpolzvam maximalno kolichestvo informacia za da cvetno korigiram i keyna materiala predi da smachkam vishko na NTSC. Belia animiran kosmat go napraviha v drugo animacionno stduio i az smao sum go compnal i mu otkradnah sianka ot edin ot kadrite s decata. mmmm tova e, Reklamata ot men, komentarite ot vas :)

p.s. Administratorite> Shte mi se da pusna reklamata v Grafiki i Ilustracii foruma za komentari po grafichnata chast, ima li problem da go napravia?!?!
Код:

Heh i neshto zabavno, decata peiat " smuchi, smuchi Dedo loco" :) tva v kombinacia sus niakoi ot kadrite v koito dete blije zadoled s dobre poznata forma( da ne govorim che si imal i tva zelenoto otgore deto prilichalo na...... na onova..... Ta cialata tazi kombinacia se okaza malko v poveche za dosta hora i smeha beshe totalno neudarjim ot vreme na vreme :) hehehe
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
howlymark

МнениеПуснато на: Чет Авг 03, 2006 11:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

eto i concepta http://www.kmarkov.com/temp2/dedo_loco_layout.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
plakatista

МнениеПуснато на: Пет Авг 04, 2006 11:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Супер яко е станало:))))....кийването го заеби:))) мен ме радва супер детско и свежо каквото е трябвало да бъде...мен ме кефи:))))

иам един технически въпрос...Любопитно ми е следното....искам да разбера дали е правено така както си мисля....
Има примерно една сценка....отзад на БКГ са графичните елементи ...върху тях са децата...дотук всичко е ясно..Любопитно ми е при преходите от една сценка в друга...другата сценка е все едно един Composit....който в 3Д то просто идва на мястото на другия...тва ли е пиниза....че аз по такъв начин си го представям....а то може да не е така:)

Ако не съм се изразил ясно ще опитам да повторя:)
И други въпроси иам ама кат си додеш:)))
Върнете се в началото
howlymark

МнениеПуснато на: Пет Авг 04, 2006 6:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

plakatista написа:

И други въпроси иам ама кат си додеш:)))

............................................v ponedelnik :) :) :). She ti obesnia na birichka i shopska hehehehehe. eh ne moga da dochakam mmmmmmmm

b.t.w. Radvam se che ti e haresalo hahah nai loshia mi kritik si ti na optitie mi za motion grafic i design hahahah. Svejest e tochnata duma i sum super dovolen che tochno neia polzvah za da opredelish vidianoto.

A inache konkretno po vuprosa, ami ei taka e napraveno - Ot nachaloto do deteto koeto blije sladoleda e edna scena i edin composit, Blizachev go polzvam za prehod, sled tva drugia prehod e s tva che pulnia ekrana s blizkia na momicheto sled tva zelenata i chervenata scena sa edin composit. sled tva sladoleda go polzvam za wiper i mejdu poslednite dve prez toia "zoom" minavam i taka. Iskashe mi se da stanat povehce kato in-camera navednuj neshtata no niamah vreme da si igraia tolkova za sujalenie. Vupreki tova misla che se poluchi OK. Compovete sa 3D comps no hvurleni sianki ne slojih zashtoto stavashe prekaleno kato real scena i zatvariashe cvetovete i se poluchavashe malko calno koeto za taia reklama e totalno ne, ne ,ne.
Върнете се в началото
plakatista

МнениеПуснато на: Съб Авг 05, 2006 10:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно... така и предполагах но все пак исках да питам:))) мерсаж
Ма аз много не ги владееем брат тия модерните:) дет викаш че съм ти бил критик:)) опитвал съм се да праа подобни ама нещо не ми се получиха:))...
Въпреки всичко за 4 дена е добро постижение...
Аре и да се обадиш педал:))
Върнете се в началото
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Авг 05, 2006 2:12 pm    Заглавие: mmm Отговорете с цитат

супер е рекламката, много свежа. В БГ такива се правят веднъж на 2-3 години, като стилистика и жизненост. Не че няма кой да ги направи, просто няма кой да ги поръча... за съжаление.

Айде, успешно прибиране в БГ ;)
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Авг 07, 2006 12:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Оооо, супер! Адски много ми хареса!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети