Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ALFRED HITCHCOCK

Регистриран на: 06 Юли 2004 Мнения: 603 Местожителство: с. Косталево /Врачанско/
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 1:21 am Заглавие: 3ds max panorama export - ? |
|
|
hi ta vyprosa mi e sledniq :
ima li na4in da se rendva panorama v druga rezoluciq razli4an ot 2/1 primerno 2048 / 1024 trqbva mi da izrendva 2048 / 512 primerno ?
ako nqkoi znae za kakvo stava na vapros da pomogna pls
mersi _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

Регистриран на: 06 Юли 2004 Мнения: 603 Местожителство: с. Косталево /Врачанско/
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 1:22 am Заглавие: |
|
|
da pomognE iskah da kaja :)
sorry mnogo mi se spi _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chrom

Регистриран на: 13 Ное 2002 Мнения: 180 Местожителство: Edmonton AB
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 2:18 pm Заглавие: |
|
|
hmm ima edni shaderi za mental ray v maxplugins.de
ima dosta vidove za sekakvi leshti na kamerata i panoramni sushto
probvai s tiah as ne sum gi testval no nekade chetoh che stavalo |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 7:07 pm Заглавие: |
|
|
http://cgfarm.com/ovendelon/mray_shaders/
от тук можеш да дръпнеш md_mr_aperture_v1_0.zip, това е ленс шейдър за MR и с него рендиш панорамите, а размера си ти е какъвто решиш _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 7:49 pm Заглавие: |
|
|
za 3ds max mi trqbva :( _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chrom

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2006 9:23 pm Заглавие: |
|
|
dade toi i za maxa stava |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

|
Пуснато на: Съб Авг 12, 2006 1:01 am Заглавие: |
|
|
e nikade nqma script ili plugin za maxa ili da pi6e 3ds max :P svali i vi6 sam ;( _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
azrael

|
Пуснато на: Съб Авг 12, 2006 4:37 pm Заглавие: |
|
|
че те МРей шейдъри са универсални, така че няма значка дали си макс, мая, ексесай или каквото и да е :) _________________ ..aut inveniam viam aut faciam.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 11:51 am Заглавие: |
|
|
nqkloi moje li da me svetne kak se zarejdat tiq 6eideri v maxa ? 4e ne sym mnogo v 4as s Mray ? mersi _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 2:38 pm Заглавие: |
|
|
в мая трябва да ги добавиш в менталрей папката в инсталацията.
и след това да ги опишеш в maya.rayrc. погледни тхт-тата в зипа. би трябвало да е аналогично и в макс. _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 2:47 pm Заглавие: |
|
|
nali kazvam 4e sym s 3DS MAX ne s MAYA be hora ! :) _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пон Авг 14, 2006 4:36 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | би трябвало да е аналогично и в макс. |
_________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 10:22 am Заглавие: |
|
|
ovendelon sorry ne vidqh :(
ta zna4i tova mi izliza kto pusna maxa , v prozorec ot mray :(
API 0.0 error 301030: md_aperture.mi, line 17: mi file requires ray version 3.3.99 or older, this is 3.4.4.9
API 0.0 warn 302004: md_aperture.mi, line 44: while defining declaration "mr_aperture": declaring nonexisting function mr_aperture _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 10:54 am Заглавие: |
|
|
съжалявам, просто ще трябва да помогне някой с макс + мрей _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
azrael

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 11:56 am Заглавие: |
|
|
Код: | well i tried to implement the subscatter but unfortunatly....
API 0.0 error 301030: .\shaders_3rdparty\include/md_subScatter.mi, line 21: mi file requires ray version 3.2.99 or older, this is 3.3.3.46
API 0.0 error 301030: .\shaders_3rdparty\include/md_rayDiffuse.mi, line 17: mi file requires ray version 3.2.99 or older, this is 3.3.3.46
do you know of a new version ( i used the one provided by you in your mental files)
----- update:
i simply changed the "max version" paramter in the mi files and now it starts, if it works correctly i can't tell because i am a total newbie concerning mr and materials
----- update2:
obviously it seems to work because things look like in the pics that have been posted ...
thanks for those great materials and help, especially jeff patton :thumbsup: |
Това изкопах от един форум - отваряш шейдъра с Notepad и някъде вътре трябва да смениш версията.... за другото намирам само за мая - Mray Stand Alone - и в общи линии излиза че е прецакан самия шейдър.. незнам потърси и ти:
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&q=API+0.0+warn+302004&btnG=Search _________________ ..aut inveniam viam aut faciam.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

|
Пуснато на: Вто Авг 15, 2006 11:57 pm Заглавие: |
|
|
mersi azrael :) _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chrom

|
Пуснато на: Сря Авг 16, 2006 12:22 am Заглавие: |
|
|
nachi v max imash papka mentalray
v neia imash papka shaders_standart
v neia ima dve papki : include i shaders
shadera ima dll i edin .mi file
dll slagash v shaders a .mi fila v include
posle otivash v roota na samata papka shaders_standart i otvariash s notepad faila standart.mi.V nego sa opisani shaderite :
primerno:
link "subsurface.dll"
mi "subsurface.mi"
link "3dsmax8.dll"
mi "3dsmax8.mi"
mi "physics_phen.mi"
link "3dsmaxhair.dll"
mi "3dsmaxhair.mi"
end registry
opisvash tvoia shader po primera gore predi reda " end registry"
primerno :
link " hitchcock.dll"
mi " hitchcock.mi"
tova e i trea da trugne
v maxplugins.de shaderite trea sa za max 8 i versiata na MR s nego deto e
ako iskarva error che e za druga versia probvai na azrael trika.
ima variant ako e shadera e za maya nekoi da e napravil gui za maya no da ne se pokaje pod maxa no tva e do kusmet veche |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|