Graphilla.com :: Преглед на тема - Мнение за колеж

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнение за колеж
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
napster

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

10х на всички
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RAYNER

Местожителство: +359

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 2:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

NXA i HXA sa edno i su6to nali i koi e tozi universitet?
Mnogo sori za latinicata ama ot utre 6te si popravq mneniqta na kirilica
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 6:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето страницата на НБУ: http://www.nbu.bg/
Там ще намериш нужната информация за ТОП- изпита по общообразователна подготовка. Не знам доколко са се променили критерийте откакто аз кандидатствах преди 4 години, но мога да ти кажа че ТОП-а е малко като "Стани богат"- имаш набор по въпроси по всички предмети от училище. Независимо какво искаш да учиш, трябва да пишеш по физика, химия, история и т.н. По мое време въпросите варираха от "Може ли водно колело да работи във въздуха" ;) до "Подререте по големина следните водни басейни: ( и ти дават 5 басейна на реките в България )- т.е. не е чак толкова елементарно, половината въпроси са като втория. На история помня, че почти нищо нямах вярно- "Кой е Йосиф Брадати" примерно, "Кого българите наричали "Треперко паша" и пр., или литература: "Кой използва епитети като "златолюспест"... Цените са 90 лв. / на курс, на семестър излиза към 1000 лева, цената не се мени през цялата степен бакалавър, записваш модули ( аз лично и без модули съм минал- важното е в крайна сметка да имаш определен брой кредити от базова програма и определен от бакалавърска: наскоро ги вдигнаха ).
Освен основните за програмата (към 5 са на семестър- не можеш да ги пропускаш ) има свободноизбираеми, както и т.нар. общообразователни: курсове за умения и курсове за знания- учат те на Word, Exel, есе ( този е един от най-трудните ), те са по 120 лева. Задължен си да учиш език по избор. Аз акредитирах немския и ми го признаха, защото бях от езикова гимназия, ти внимавай: това би ти съзадло големи главоболия. Езика също е по 120 лв./ семестър.
Колкото и курсове да запишеш, плащаш "такса програма" която за мен беше 130-150 лева някъде. Тя е гаранция срещу това че няма да си разтегляш образованието безкрайно.
Върнете се в началото
PetyoDenev

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 9:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

rayneR написа:
NXA i HXA sa edno i su6to nali i koi e tozi universitet?
Mnogo sori za latinicata ama ot utre 6te si popravq mneniqta na kirilica

НХА (NXA) = Национална Художествена Академия

или само Академията :))
ronige

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 10:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мдааа .. ех тази академия. Малцина са тези които са влезнали от раз. (тея с връзките не се броят) ;)

А за такива които не са си цедили джобовете като млади по уроци и да са влезнали пък хич не знам.
Тъпото е че ако не ти се ходи казарма (това за момчетата само разбира се) имаш само един опит ... ако не успееш и не влезеш никъде ... втори опит по-следващата година. И си обречен на 9 месеца без рисуване. Така че ако си момче и не искаш да ти се случи това .... гради стратегия :)
Върнете се в началото
DJ_CyberGod

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 12:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ronige написа:
А за такива които не са си цедили джобовете като млади по уроци и да са влезнали пък хич не знам.

тва малко грубичко ми дойде.. има ги повярвай ми...
RG®

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:05 pm    Заглавие: ! Отговорете с цитат

ronige написа:
Мдааа .. ех тази академия. Малцина са тези които са влезнали от раз. (тея с връзките не се броят) ;)

А за такива които не са си цедили джобовете като млади по уроци и да са влезнали пък хич не знам...

Аз пък познавам!
Върнете се в началото
DesitaVG

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече е променена системата с набиране на кредити в НБУ...записваш определен брой курсове от модул, които ти носят необходимите кредити и в същото време са достатъчни, за да научиш всичко необходимо без да се налага да си доплащаш за допълнителни курсове. Иначе освен теста както обясни колегата Bicubic вече е въведен и специализиран изпит, за който можеш да получиш повече информация на сайта на университета, както и от преподавателите на консултациите, които се провеждат. Аз лично съм на мнение, че парите си заслужават - образованието там наистина е на европейско ниво, преподавателите са много отзивчиви и са много в час със съвремените тенденции. Успех в обучението - каквото и да избереш.
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако критериите на специализирания изпит са като за фотографията им - майка им жална... Появявя се някаква девойка с 36 кадъра 9х13 - току що си е извадила от фотото последния филм от сапунерката демек и казва на комисията "Айде, изберете си 13 кадъра" - и влиза и си учи 4 години и поле излиза със... самочувствие, другото не е задължително да се придобие по дефолт...

Ама то лошо няма де, щом момичето си има висок резултат на въпросите по история, география и химия... :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
goalRunner

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

колкото по-трудно се влиза, толкова нивото е по-високо

=> Академията

а за казармата..винаги може да се отбие някъде (примерно НБУ)
Върнете се в началото
NOX

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

poslednata konstataciq empiri4no li e dokazana?
DesitaVG

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper написа:
Ако критериите на специализирания изпит са като за фотографията им - майка им жална... Появявя се някаква девойка с 36 кадъра 9х13 - току що си е извадила от фотото последния филм от сапунерката демек и казва на комисията "Айде, изберете си 13 кадъра" - и влиза и си учи 4 години и поле излиза със... самочувствие, другото не е задължително да се придобие по дефолт...

въпросът е, че ако човек иска да научи нещо и е сериозен има реалния шанс да го постигне, без значение с какъв изпит е влязъл и с какви знания, важното е след това
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 2:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дали...? Аз пък що си мисля, че подбора на курса има значение за нивото, на което може да се преподава...?
Това кой преподава няма да го коментирам, че аз ги знам само са фотографията - а там масово са пълна скръб.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
napster

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 2:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм супер здухан на тема такива изпити защото уча в една езикова гимназия (Меридиан 22) ако сте го чували... та всичко ми е на Енглиш и отгоре на всичкото не учим българска geografia i istoria а i po himia ми е на енглиш и просто е мн стабилно всичко !
Върнете се в началото
NOX

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 3:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Na vsi4ki ezici sqrnata kiselina ti izgarq prystite, taka 4e se symnqvam na nagliiski himiqta da e razli4na. A pyk da si nqmash elementarni poznaniq po sobstvenata si istoriq te pravi ... syvsem normalen teenager ot koqto i da e gimnaziq.
napster

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 3:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да ама като го ми го дадът на бг въпроса по хим.... и гледаи ко става :)
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 4:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А вие там и българския ли на английски учите?!
NOX

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 4:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

a za kakvo im e bylgarskiq?
PetyoDenev

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 4:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

NOX написа:
a za kakvo im e bylgarskiq?
щото иначе горят в 2д то :)
napster

МнениеПуснато на: Чет Авг 17, 2006 5:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не българския си е на бг но и толкова го учим :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети