Graphilla.com :: Преглед на тема - Корица

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Корица

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Печатен дизайн и предпечат
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
batMAN

Местожителство: ???

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 12:32 pm    Заглавие: Корица Отговорете с цитат

Това е проекта за корицата на новия брой. Имам известни колебания за това - доколко ще понесат наклона на шапката и кармазъта в нея като цвят. В кармазъта освен доминиращата магента има доста циан и малко черно. Целта ми е да се получи по-рядко срещана (дори рискова) композиция + нетрадиционни цветови съчетания (нещо като излизане извън коловоза). Хартията е мат за тялото и корицата + "намазване" с мат-лак за корицата.
Всякакви препоръки и тълкувания са добре дошли. Между другото броят е юбилеен - 2 годинки!

batMAN

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 12:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Малка редакция в посока успокояване...

LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 3:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Принципно повечето неща които си показвал, са ми харесвали... но не и това. Според мен има композиционни грешки на всяко ниво. Изглежда като нещо което си сглобил за 20 мин, колкото да ти се махнат от главата.

Най-общо казано:
1. Тотално обаркана композиция
2. Неоправдано безличен хедър
3. Футър... дето съвсем....

Сорри, позволявам да си го варнеш, кога ме пипнеш в издънка:)))
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

бтв... говоря за дясната половина /тъмната/
batMAN

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 4:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

... за 20-те мин си прав /около 15 са :))) /, а обърканата композиция е факт. Долната част трябва да е задължително ортогонална, а горе може всякак... Нещо ми се изплъзва като водещ ориентир и затова питам тук, щото съм зациклил от правене на много неща едновременно и за по малко време.

Корицата трябва да е поне прилична щото е юбилярка (линията на смъртта е вторник), така че който има акъл да дава - взимам на кило без рекламации!!! :))) Другото което ме притеснява леко е цвета - кармазъ, ама за нещо такова ми е усещането...

*LH - без притеснения молим! ;) :)
batMAN

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 7:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Още една посока. 2 часа вече въртя и суча, но някъде приплъзва.

batMAN

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 9:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че от шапката идва глобалния проблем. Направих набързо ново лого (още е доста сурово), за теоритична проверка и мисля, че в него има хляб и сиренце. Утре продължавам с пробите. :)))

batMAN

МнениеПуснато на: Нед Авг 20, 2006 10:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

zka

Местожителство: Берлин

МнениеПуснато на: Сря Авг 23, 2006 6:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Разтегленият надпис през снимката и трибагреника горе според мен не ти вършат работа. Къде ще се издава списанието, issue.. а цената е в бг лева. Заигравката с флага и бг не ми стои добре на мен. Това фирменият цвят на шимано ли е, ако трябва да играе ролята на акцент доста силно идва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
batMAN

МнениеПуснато на: Сря Авг 23, 2006 11:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

zka написа:
Разтегленият надпис през снимката и трибагреника горе според мен не ти вършат работа. Къде ще се издава списанието, issue.. а цената е в бг лева. Заигравката с флага и бг не ми стои добре на мен. Това фирменият цвят на шимано ли е, ако трябва да играе ролята на акцент доста силно идва.

Мерси за коментара!!! :)))
Списанието се издава вече 2 год в България, но се разпраща редовно на много места в Европа, а понякога в САЩ, Канада и Австралия. Просто специфика на бизнеса. Всичко зависи какъв е контекста на дадения брой, а и постоянно ни заливат с материали от цял свят. Много често сме командировани навън да правим репортажи и интервюта с хора, за които България е абстрактно понятие. Ако им натикаме под носовете заглавия на кирилица те просто ще ни се усмихнат и ще трябва дълго време да ги убеждаваме кои сме и за какво се борим. Читателите ни са добре запознати защо има в повече латиница, а понякога и английски текстове.
Цената е в БГН защото е определяща в случая. Заигравките с флага и прочие ще се изчистват в следващите броеве в движение, защото вече няма време. Предишната визия на мен лично по-не ми допада. Шиманците мъдро са избрали за фирмен цвят 100% циан + бяло и това е положението - няма пантонски проблеми + техните невъзпроизведими цмик-интерпретации. Позволих си известен ексцентризъм и непремереност в логото защото масовият читател е тийн.
Като поработя още по следващата корица ще покажа резултата. При всички положения ще се върви към изчистване. Бтв, последното постване не е крайния резултат.
SPIT

МнениеПуснато на: Чет Авг 24, 2006 12:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ako pri posledniq variant si opital da slozish "gerba" na roda Dulo, da znaesh, che si go oburkal! stranichnite gredi sa pod razdelqshtite se na tzentralniq element, a ne do nego!

CHESTNO, az si nqmam ideq shto tova iskash da e tam :)))))))))) ama eto go, ako tova si imal predvid!

kato tzqlo koritzite nikak ne mi dopadat, zashtoto vsichkite lementi sa kraino ranzorodni i opredeleno mi izglezdat haotichno podredeni.
kogato imash rabota da svurshish za 15 minuti, zashto ne hvanesh prosto iunaka s koleloto, ne go razpolozish po plutno po formata, che sega toi si sedi nqkude dolu :), da izmislish edin mnogo burz header, koito moze dori da ne e plutno otgoe, a da e kato etiketche ( SPISANIE 1 im padam na kolene za logoto, basi urodskoto :)))))))......az taka mislq, che trqbva da rabotish s po-malko elementi, koito da mozesh da kontrolirash i da osvoish.......uspeh!
SPIT

МнениеПуснато на: Чет Авг 24, 2006 12:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

izvinqvam se za dvoiniq post i za pravopisnite greshki, ama sega stavam :) iskah da pitam, dali nqmash oshte varianti i moze li da e horizontalno????
scrape

Местожителство: graveyard

МнениеПуснато на: Чет Авг 24, 2006 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз сьщо си мисля, че може и по-добре да се разиграе корицата, седи постно за списание което (извинявам се ако греша) е предназначено за екстремен спорт и за човечета които не ги е страх да се пуснат с 100 по хоризонталата
batMAN

МнениеПуснато на: Вто Авг 29, 2006 1:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@ scrape
Новата корица ще се търси тепърва. Съдържанието на списанието е главно инженерно-техническо. Иначе има и материали за състезанията.

@ SPIT

Буквената интерпретация е точно IYI - няма грешка :)
tech_noir

МнениеПуснато на: Вто Сеп 12, 2006 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе кажи по-добре че е грешка или смени шрифта, защото този знак на всичкото отгоре е и регистриран от БНС именно за да не се ползва с подобни цели. Като прибваим "заигравката" с BG, и националното знаме в комбинация с англииски и латиница, бих казал че ако такова нещо излезе, то и създателите му няма да ги бъде дълго. С някои неща и хора е наистина по-добре да не се ебава човек много.
batMAN

МнениеПуснато на: Чет Сеп 14, 2006 2:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е корицата на поредния брой. Търсенето продължава. Ще се радвам на коментари.

@tech_noir: Неправилно си възприел нещата. Латиницата не е поради нечия прищявка, въпреки, че с нея се работи далеч по-лесно отколкото с кирилицата.
Освен това в търсенето на нови интерпретации на националните символи няма нищо осъдително, все пак не живеем в "средните" векове. В страни малко по-насевер и по-назапад от нас, това е съвсем нормална практика и никой не е линчуван за това - дори напротив. Защо мислиш, че става дума за "ебавка", а не за обратното??? Японците са отличен пример за добри националисти, но те нямат нищо против да ползват английски и латиница успоредно с "японицата". Ако напишат нещо от рода на シマノ自転車部門 вместо например SHIMANO, ще си останат неразбрани от целия останал свят. Същото е и скирилицата, която все повече ще има приоритет само при "домашна" употреба.
batMAN

МнениеПуснато на: Чет Сеп 14, 2006 3:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Леко ме притеснява "качването" на шапката над лицето. Нормалната практика е обратна - девойката би трябвало да се тифецне и да мине отпред. В случая съм търсил ефекта на нещо като поглед иззад импровизирана маска (алюзия за домино), което да подчертае загадъчността и сложността на въпросната личност. Мадамата освен, че е шампион в основните дисциплини на планинското колоездене, работи и като графичен дизайнер. Като цяло - доста широко скроена, интелигентна личност, нямаща нищо общо с нормалната представа за топ-спортистите (отдадени единствено на спорта). Това са съображенията ми за "надникването" зад BIKE-a.
Интересуват ме мнения за правилността и допустимостта на въпросните мои съображения...???
PERO!

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 14, 2006 3:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

правилни са ти съжденията. аз точно така разбирам заиграмката с надписа да минава като "очила" на мацката
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tech_noir

МнениеПуснато на: Чет Сеп 14, 2006 6:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

batMAN написа:
Същото е и скирилицата, която все повече ще има приоритет само при "домашна" употреба.

Всеки с вижданята си може би. Надявам се списанието в такъв случай да няма подобна съдба. Поне го покажете по форуми и на прятели.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Печатен дизайн и предпечат Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети