Graphilla.com :: Преглед на тема - още за DPI?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

още за DPI?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
R1dler

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dosadnika написа:

A ne ! Ne iskah da kaja 4e corela e bugav e bugav
i dvete programi naistina si imat pliusovete i miusite

i tozi kojto uspee da sa4etae pliusovete i na dvete programi ima mnogo moshtno orujie v racete

az li4no izpolzvam corela shto se otnasq za vektorizirane na logos i drugi
shturotii ( zashtoto sam sviknal da rabotq s nego po barzo )

ма чай ся? някой да те пита?
нещо за DPI чета горе май??
Dosadnika

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

a otnosno buga na Corela samo shte vmetna ( poneje polu4ih i belejki za temata )

izberete dva obekta ( C D E ) tva trqbva da gi zentrira edin v drug i im proverete centrovete da vidite dali sa na edno i sushto mqsto po X,Y ( v 90% ot slu4aite ne sa ) ostanaloto e slu4ajnost

i pak shte kaja nqmam nishto protiv corela ( programata si e dobra ) prosto se opitah da spodelq edin bug ( iavno ne na mqsto )

---------------------------------------------------------------------------
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dosadnika

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="R1dler"]
Dosadnika написа:

ма чай ся? някой да те пита?
нещо за DPI чета горе май??

Otplesnaf sa Sorry
Върнете се в началото
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

айде някой модератор да премести глупостите в отделна тема
А този пост да го изтрие
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 1:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

малиииии аз тряа да емигрирам=)
човек да не попита нещу...
ок ок разбрах.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
koceto

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 2:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

niki michailov написа:
малиииии аз тряа да емигрирам=)
човек да не попита нещу...
ок ок разбрах.

mi trqa...
shtoto horata kat ti kazvat 4e tuka ne e miasto za tapi vaprosi ne fashtash ot duma. tva koeto pitash sa elementarni ama ELEMENTARNI vaprosi koito prosto ne podlejat na komentar. Te ili se znaiat ili ne se znaiat, no da se u4at v Graphila sha e mnoo trudno.
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 3:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не искам да досаждам на никого лично..ако ме разбираш
ок...знам че малко или повече именно причините в стил "как да кракна тая или оная програма " или "как да си оправя кирилицата" са ви накарали да вземете превантивни мерки обаче защо не се направи и място във форума, където могат да се задават и такива въпроси...така че да не ги озпльоквам насред останалите....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 3:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Tva e miastoto, prosto temata mradna malko v strani i razpali neugasnali strasti /kaf sam puet/ :))))

Pa tri si pitai de, vse niakoi shte otgovori.
s2p

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 8:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

~##$#!@$, УЧИ, @#$@#$%, УЧИ и накрая ни &^@#$!$#@, нито научени. Ники, братче, ела да ги отработим нещата, ама гледай да е Събота ;-)))). Не че тука нема кой да ти каже, да не говорим че и на мене ми е интересно да попрочета туй-онуй...ама ше ме е срам да кажа че аз ти експонирам нещата а не съм те научил :-)))))))))
s2p

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 9:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ПРЕДВАРИТЕЛНО СЕ СЪГЛАСЯВАМ/МОЛЯ/ ТОЗИ ПОСТ ДА БЪДЕ ИЗТРИТ АКО Е В РАЗРЕЗ С "ДОБРИЯ ТОН" В ТОЗИ ФОРУМ!!! ама се възмутих!!!

Цитат:
във варна има само един дето калибрирал монитори както трябва и искал към 60-90 лв

Това не е вярно! Както каза и ValBo, има поне десетина.
Само че, на човека, който се спряга тука му е омръзнало от "дизайнери" дето само мрънкат и нямат желание да се научат, защото вече 7-8 години едни и същи хора го викат редовно за тая "богопомазана" работа. И за това вече иска пари...ама не са 60-90 а 50 лв!!! И не би отказал да покаже и научи никого...стига НЯКОЙ да иска да се научи. А точно на Ники, Ромайорката му е зад гърба, буквално и би могъл много бързо сам да се справи със задачката!!!
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2003 10:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хехе
аз както се оказва съм много лош модел:)
много съм любопитен и непрекъснато питам така че не знам дали ще ти се занимава с мен:)
Обаче преди малко поговорих с един колега и той ми каза че точно това за което го питам е невъможно да го науча от книжките за Фотошоп в БГ. Но пък и мен ме дразни наличието за знанието в мен на твърде откъслечна информация. Затова и питам. Ама стига съм се обсъждал.
Morty

МнениеПуснато на: Пон Апр 28, 2003 2:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dosadnika написа:
a otnosno buga na Corela samo shte vmetna ( poneje polu4ih i belejki za temata )

izberete dva obekta ( C D E ) tva trqbva da gi zentrira edin v drug i im proverete centrovete da vidite dali sa na edno i sushto mqsto po X,Y ( v 90% ot slu4aite ne sa ) ostanaloto e slu4ajnost
---------------------------------------------------------------------------

C - iasno ; D - iasno, za kakvo mamka mu ti e D????? kakvo obshto ima D s centriraneto v Corel??????
Morty

МнениеПуснато на: Пон Апр 28, 2003 2:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

taka, s 2 dumi po vuprosa za Corel i raster i skapvane:
ako shte pravish vsi4ko v Corel, t.e. ako ot tam shte izleze krainiat rezultat napravi slednoto: spretni maketa v Corel, eksportirai kato EPS i otvori EPS-a v PS pri suotvetnia DPI koito ti e nuzen, tam si naglasi rastera po maketa, rakrai ostanaloto i go zapazi kato TIF. importirai TIF-a v Corel BEZ DA GO PIPASH i da e v CMYK. sled tova vsi4koto export kato ilustrator, otvariash go v Illustratora i save kato illustratorski EPS. tva ti e igrata
Dosadnika

МнениеПуснато на: Пон Апр 28, 2003 3:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Morty написа:

C - iasno ; D - iasno, za kakvo mamka mu ti e D????? kakvo obshto ima D s centriraneto v Corel??????

imash v predvid E
sorry pri mene e center To page
Върнете се в началото
Morty

МнениеПуснато на: Пон Апр 28, 2003 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Dosadnika написа:
Morty написа:

imash v predvid E
sorry pri mene e center To page

E, to4no taka, no E centrira 2 obekta po horizontala, a P centrira v sredata na stranicata, no si e vupros na nastroiki de
Sithmaster

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 29, 2003 2:25 am    Заглавие: Re: още за DPI? Отговорете с цитат

niki michailov написа:
Ето един въпрос на който едва ли ще си отговоря чрез някоя книга. Това засяга хората които са го опитвали и са стигнали до извод по пътя на сравнението.
За всички които ги дразня с плитките си въпроси , извинявам се. Но се надявам повдигането на дискусия от мен да осветли и други хора които просто не са формулирали във въпрос този или онзи проблем.
Пример:
Save-ам Tiff от Photoshop като маркирам опцията Coated.(познати ми казаха да не използвам същата опция когато save-aм тифове от Corel)
След това вкарвам тиф-а в корелска среда и ми се налага да го ресайзна(в повече то случаи към по-малък). След това му давам Resample за да възстановя DPI. Въпросът ми е скапва ли се изображението от това?
Защото малко или повече има настройки във Fotoshop за големината и отстоянието на точката за тиф-а а аз преизчислявам тези стойности със Resample в Corel.
Още един въпрос - практиката показва че ако се конвертира RGB в CMYK в корел резултатите са "мокри", докато конвертиране от 32 на 32 битмапово изображение
(примерно когато взема два CMYK обекта и ги направя един битмап)не променя видимо цвета на битмапчето. Значи - кое скапва повече настроеният от по горния пример Tiff(ако го скапва де....) - resample или convert to bitmap командата?

Отговарям конкретно
ако правиш Resample Corel прави нещо като Image Size т.е. той не пипа по цветовите настройки на tiff файла. Друг е въпроса как записваш eps file или дали от Corel правиш PS file. Казано чесно Corel и цветоотделяне НЕ. Отделно за Swap мастилата, повярвай ми, за толкова време съм видял една печатница която печата с Swap(Uncouated) и то беше само за 3 месеца.

P.S.
Колкото до Illustrator vs. Corel = абсолиютен offtopic
Програмата прави това което и зададе оператора.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети