Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
velinov

|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 3:30 pm Заглавие: |
|
|
Яро - т'ва е нещо абсолютно различно от предмета на темата, но пък е вярно! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 3:43 pm Заглавие: |
|
|
не мога да разбера аз защо толкова често има такава злоба в хора които не са завършили академията. завършил, незавършил наистина важното е какво можеш. само дето аз не съм видял никой от "завършилите" дето да плюе някой способен "незавършил" само заради това че не е изкарал няколко години на Шипка или Червена Звезда. а обратното е доста често. не знам, злоба ли, комплекси ли... пък и особенно днес, когато наистина можеш да се изявяваш както ти скимне.
Освен това тоя номер с "връзките" е супер криворазбран тука. Преди време си говорих с един професор от Мюнхенската академия и той ми обясняваше, че ако той каже че иска някой студент да е при него и му допада като нагласа и ДОРИ чисто като човек, само тогава студента е при него. това ми се струва супер нормално защото има напасване на стиловете на професор и ученик. Преди му се е викало - чиракуване. А и все пак в Академията не те учат как да държиш молива, а се предполага че това вече го можеш и ще се развиваш като стил и мислене. Много интересно как да стане това, ако си с диаметрално противоположни разбирания от професора си - именно тогава се получават накаря изказвания от типа - "то тва загубено време с тия закостенели даскали" и т.н. Не казвам, че Академията е най-напредничевото и отворено учебно заведение, но пък не мога и да приема някакви крайни изказвания как има само корупция и простотии. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 3:59 pm Заглавие: |
|
|
ае ся стана лично:)) щи обясня кое е общото. аз нямам читаво образование, щото не съм върха, не съм можел да си го позволя и съответно не съм имал смелостта да си го пожелая. обаче ето ти пример за хора от академията(много добри според менбез имена):
девойка едно: много талантлива, иновативна, рисува страхотно, облича се страхотно, реализира се страхотно и т.н.... бе чуда се аз как става тва-как е толкова добра-особено като знам, че любимия и филм беше титаник!-отговор: ми случи се да я гледам как бачка-краде копеле със тонове без да и мигне окото, но го прави добре щото е професионалист. вервай ми непрофесионалисти зимат повече от нея и без да са минали през академията-кражбата си е начин на живот а не образование
девойка две: не-толкова талантлива уж...но бачка със страшен хъс-в момента не мога да не и стисна ръката колкото и да ми е противна-защото работи по начин, по който много малко хора смятат че е възможно в БГ. отговор: познавам хора, които не са завършили академия и са постигнали същото.
не искам да говоря за други 2 невероятни учебни заведения в софия просто... на мен пък ми беше писнало на времето да ме питат къде си завършил? и като кажеш нещо различно от академия-следва"Ооооооо"
ок-знам че там се държи ниво, знам че има страхотни хора, обаче това, че си завършил там ти дава просто солидна основа, на която ако не градиш обикновено се изсираш страхотно. просто не мога да забравя как невероятен преподавател от академията таркаше нервно пръст по един календар и питаше рожбата "тва с кво си го рисувала ма". хората от които е станало нещо в академията, е станало защото са го искали и са работили за това-и по важното е, че не спират. а не ШКОЛАТА НА...нали ги гледам в натфиз кво ги правят.. _________________ смехът е здраве, освен ако някой се смее на гроба ти:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Така де вина ги истината е някъде по средата.
Някой казваш да те харесса, да му допаднеш, да му влезеш в стила.
Браво бе. За тва има едни дето им викаха Русевчета а вервай не е от завист. Гледал съм изложби на Русевчета. Няма такава смърт.
По одбре да ме пребият с тояги от колкото някв професор да ме вкара в мелачката на собствената си его рамка.
Тва се опита да ми обясни Галилей Семьонов ма тогава бех малък и глупав ( не че сега съм много умен:)) Та с две думи:
Студента се самообучава. Тоест избира какво му харесва и какво не.
Има си задължителен материал които с малко помощ студента може да усвои по начин здравословен за него. Дали тук е така. НЕ вярвам. Естествено винаги има изключения. Та ако бачкате и мислите академията не мое да ви убие.
А принципно:
Има анатомия. Учи се.
Наема си човек модели и драска.
Гледа. Мисли. Анализира. Прави копия.
Талант плюс яко бачкане и академия пошла на.....
Образованието е много важно и тепърва ще става у нас важна тапията.
Обаче незнам защо досега никой не ме е питал. Ти академията завърши ли. Хората казват: Покажи какво си направил. После питат колко ще ни струва.
Та ко ше 20 академии да си завършил, ако не си се напънал да направиш нещо нещата са кухи.
Определено има полза от докосване до акдемичния свят, но колко са хората които могат да филтрират информацията и колко са слепите агнета които артиста пастир води към Обетованата земя:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 6:06 pm Заглавие: |
|
|
Да съм казал, че харесвам Русев, и школата му?!? Не случайно съм пи писал ПРИМЕРНО. Академията е такава каквато е. И не върви човек му харесва и да мечтае за нея, да кандидатства, а като не го приемат да не я харесва вече. Некак си е смешно. Няма нито чест, ното достойнство в такива думички.
Влез пък после имаш право да кажеш, не е готино. И да напуснеш. Ама иначе?
По добре кажи мечта ми е ама не ме приеха, трябва да уча още. Това е градивно. Не е градивно да кажеш аз съм супер, те са тъпаци и да ходиш да ръсиш наляво надясно глупости за една институция. Така обиждаш страшно много хора учили, учещи, преподаващи и преподавали там.
Нещата са такива каквито са. Не е задължително. Кат не му харесва на човек не кандидатства. Къв е проблема? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 6:28 pm Заглавие: |
|
|
Правилно който иска да си кандидатства, ей гу на на мен ми писна още на 3 път, ма то аз съм си и недъга де
много сериозно я зачоплихте таз тема
СЧУПИ ГИПСА :))! МИРРРНО! :))) _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 6:41 pm Заглавие: |
|
|
Еми темата е сериозна. За омръзването, аз пък влязох учих една година, след това кандидатствах на друго място където ми беше много по-полезно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 7:09 pm Заглавие: |
|
|
уфффф.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 7:25 pm Заглавие: |
|
|
Абе аре бе, секи да праи квот ще. Пилците се броят наесен. То сега е есен вече, та бройте се. Всеки да гледа къде. Ракията е в ладилника. Стига глупости. Мир да има. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Сеп 21, 2006 7:41 pm Заглавие: |
|
|
Мир.
За мен е смешно да влезе някой с дрехи а да излезе гол.
Всеки има право да има позиция.
Аз не съм искал 100 да влезна. (иначе щях да направа нужните "консултации" или да кандидатствам 5 пъти)
Институция?
Нема институция в живописта, дизайна, и в квото го измислиш.
Има личности. На базата на тези личности се изгражда това коети ти наричаш "институция".
Тя има функции и значение за повечето хора.
Лично за мен не.
Имал съм опции в последствие да влезна. (примерно нещо смислено като реставрация и консервация в което его фактора на преподавателя не играе гигантска роля) ма избрах да съм свободен атом и не ми е зле.
Не мисля че ги дрънкам тез неща щото мно страдам, както ти казах ядоса ме с категоризацията която направи. И до там.
Всеки е свободен да прави квото си иска. Финала е важен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 12:35 am Заглавие: |
|
|
Нуби, писането ти се отдава...хубави есета пишеш....може би затова не са те приели в Академита... _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 1:15 am Заглавие: |
|
|
::лого::тип:: написа: | Нуби, писането ти се отдава...хубави есета пишеш....може би затова не са те приели в Академита... |
Мерси трябваше да минат толкова години и някой да ми го каже.
Как не съм се сетил до сега.Вече щях да съм публикувал няколко бестселъра.
Добре че си ти да ме светнеш.
Че в тоя мрак се не трае.
А мен иначе ми се отдават доста неща. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Сеп 22, 2006 1:20 am Заглавие: |
|
|
ok. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

Регистриран на: 01 Сеп 2006 Мнения: 1171 Местожителство: Tangent Universe
|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 12:13 am Заглавие: |
|
|
аз не исках да уча в академията но се явих на изпитите без консултации без нищо...и кво стана-първа резерва графика но точно тогава не знам дали яд ме хвана или бях доволен че не влязох...но хората които влязоха рисуваха нещата по един и същ начин абе иначе казано клонираните атакуват ...еднакви рисунки като подход като стил абе всичко това много ме издразни....и да имаше връзкари.такава изцепка стана че чак не искам да коментирам бе бяха две като се замисля...се там пак може и яко да е там знам ли :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 1:46 am Заглавие: |
|
|
EmPATHy_hr написа: | ...но хората които влязоха рисуваха нещата по един и същ начин абе иначе казано клонираните атакуват |
не искам да продължавам темата особено като носи заглавие "Био е арогантен"
но не мога да не отбележа че в Академията не приемат хора които са изградили "стил" или са оригинални. Критерия е колко добре могат да рисуват. Неща като стил идват когато човек узрее емоционално, психически и физически така че да знае какви въпроси да си задава а па чак след това да търси отговорите. Някой да си мисли на 18-19 че е "изпечен" има "стил" и е "оригинален" и др. глупости е несериозно. Принципно идеята е да влязат хора които на първо време могат по-лесното, да рисуват. А след това единици стават истински автори. Ама някак в академията тия дет са достигнали върховното "ниво" и са Художници остават вън.
Никаква принципна разлика няма с Консерваторията. Само че ако там не знаеш нотите и те скъсат не е странно. Някак си е ясно. Доремифасола.... Докато в Академията е лесно да си неразбран. "Те не ми разбират стила". Истината е че доста хора рисувайки, свирят "джемсешъни" без да знаят пет ноти на кръст. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

Регистриран на: 01 Сеп 2006 Мнения: 1171 Местожителство: Tangent Universe
|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 7:10 am Заглавие: |
|
|
bio не знам дали е арогантен(не съм останал с такова впечетление)...а за академията не ми се спори |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 10:14 am Заглавие: |
|
|
Е Bio с последното и аз не съм много съгласна. Виждала съм именно на изпити как хора, които могат да рисуват много добре "свободни" рисунки оплескват натурата и ги късат за сметка на такива, които много добре са излизали именно натурата, а по останалото рисуване си личи сериозна доза посредственост. Като цяло - изпитите са до късмет - нито толкова до връзки нито до талант. Не е до подготовка също. Съгласа съм с Велинов, че учителите държат да те познават от преди това, не за да им дадеш пари (в повечето случаи:)) а просто за да са запознати с теб. Мисля така, защото съм забелязала, че самите учители май не успяват много добре да преценят само от изпит кой как рисува - затова и често се забелязва голяма разлика в оценките при разговора с комисията, защото там се показват още много други рисунки и чак тогава си създават някакво по-точно впечатление (защото всикчи знаем, че на изпит има солидна доза притеснение, което също се отразява и то на всеки различно и не може да бъде обективно за това кой как рисува).
Връзките са налице, както и комтактите, но и "случайното" влизане също. Остановила съм, че колкото и да се спори по тази тема - фактите са, че се влиза предимно с късмет ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 11:18 am Заглавие: |
|
|
Това започна да прилича на в-к "Лична Драма".
Сигурно за първи път трябва да му призная на Био, че е много прав. Това Академията не е някое средно училище и това твърдение, за самообучаващия се студент, които сам избира какво му харесва и какво не, ми звучи много несериозно особено що се отнася за хора на по 18 години
Все си мисля, че точно при изкуствата цялата идея е за чиракуването при дадена личност а не романтични мисли за свободата и салама... може и да греша де |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 11:56 am Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Е Bio с последното и аз не съм много съгласна. Виждала съм именно на изпити как хора, които могат да рисуват много добре "свободни" рисунки оплескват натурата и ги късат за сметка на такива, които много добре са излизали именно натурата |
е ми не следиш явно какво пиша. точно за тези "свободни работи" говоря. много хора има дето правят "супер" свободни работи ама НЕ МОГАТ да рисуват. Академията не е художествена галерия където да си излагаш творчеството. А за късмета.... По мое време се рисуваше толкова яко, че мнозина си нямат идея. хората ходеха по уроци от 5-6 клас. При Веса Краваева, Юли Попов, Реджо и др. Преди изпит поне 2-3 месеца се правят по 100 скици на ден, вечерни актове, консултации, курсове в академията. викане на модели вкъщи. Рисуване на роднини. Късмет ? Късмета беше дали ще се падне попиваща хартия или пък хубава за акварела, протриваща се за черния етюд и дали няма да се паднеш чист фас, или чист профил. Толкова. Явно сега щом всички пищят, всичко е корупция и късмет.
Още по-лесно. Няма нужда да се рисува здраво вече. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Окт 06, 2006 1:26 pm Заглавие: |
|
|
като е толкова велика таз академия - фафли учат ли ги да рисуват там? :) |
|