Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Окт 31, 2006 11:01 pm Заглавие: "Представяне" - представяне или чесане на езици... |
|
|
От 3 месеца се чудя да пиша ли тази тема, да не я ли пиша и с поредната детска рисунка ми се пална фитила...
Все повече хора (и то можещи и знаещи хора) ми казват "Ооо, аз представяне отдавна не го и отварям - просто губи много време и нерви, докато попаднеш на тема с хубави неща, която и да не е оклепана по-надолу..." - е все-повече инат ми трябва и на мен за да чета там. Превръща се в една говорилня - темата "Информация за новите юзъри! Важно!" или никой не я чете, или я чете диагонално. Масово темите са с по една-две работи или с уточнението "аз не че се представям, ама да пусна такова...".
Отделно, че го има често и друг момент - появява се автор с представяне за фото да кажем с много слаби неща или с неща с потенциал, по които обаче има още много да се работи - е отдолу задължително има няколко човека с по 3 мнения на кръст във форума, които му разправят браво, жестоко, супер си, УЕЛКЪМ... После като му кажеш на тоя човек, че има много грешки и изглеждаш кат тъпото копеле в темата.
Мразя радикалните решения и поставянето на ограничения, но... няма ли да е добре да се вземат мерки? Няколко хрумки, които са ми в главата:
- промяна във формата за представяне - поне един мод да вижда нещата, преди темата да се появи на яве.
- или пък два форума представяне - в единия се пуска свободно и културните представяния се местят във форум с име "Едрата цедка" и който иска да не губи време в отваряне на идиотски теми чете само там...
- потребители, неприети в никоя група да не могат да пишат в друга тема за представяне, освен собствената
- представянията да стават в отделни подфоруми, в които могат да пишат само потребители от групата - например в представяне за графики да не може нахален фото-абдал кат мен да се изказва неподготвен
И т.н и т.н. - това не са предложения, които да коментираме, а само хрумки, нека всеки да си пише неговите хрумки по темата тук и току-виж с общи усилия сме измъдрили нещо полезно, ако не - здраве да е, ще взема и аз да спра да чета и пиша в представяне :( _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Окт 31, 2006 11:27 pm Заглавие: Re: "Представяне" - представяне или чесане на езиц |
|
|
snooper написа: |
- потребители, неприети в никоя група да не могат да пишат в друга тема за представяне, освен собствената
| Тфа има резон.
А всъщност снупърки, правила за постване във форума няма.
Понеже съм нацелвал "правилата" точно на бос крак с шута съм сигурен в това. Никой не е писал/поствал. Поради което често трябва да стихоплествам едната дълга дума "ела-ми-на_ICQ" за да обяснявам, сякаш аз аджеба имам нещо общо с цялата хава. (не че имам против де аз съм бъбрив модел) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Вто Окт 31, 2006 11:43 pm Заглавие: |
|
|
Имаше няколко поста в които размахах пръст на неуместно изказващи се в 'представяне' юзъри! Лично аз подкрепям инициативата 'представящия се да може да поства мнения само в своята тема, която да бъде обсъждана само от вече приетите. Така ще клъцнем много от регистрираните които копнеят да изкажат мъдрите си слова, но мисля, че ще е за добро! Само не знам дали технически е възможна тая хава... Модовете да кажат... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Вто Окт 31, 2006 11:49 pm Заглавие: |
|
|
Мда, и аз като ги пишех тия неща си мислех, че технически може би са невъзможни, но реших все пак да ги дам като хрумки за насока просто - давайте още... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 9:15 am Заглавие: |
|
|
един човек написа: | Нема го форума нема ги и проблемите :) |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 9:49 am Заглавие: |
|
|
fatwalker написа: | един човек написа: | Нема го форума нема ги и проблемите :) |
|
Е, са! fat-и, твърде радикално решение, макар че има резон товариш... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 10:10 am Заглавие: Re: "Представяне" - представяне или чесане на езиц |
|
|
snooper написа: | ...потребители, неприети в никоя група да не могат да пишат в друга тема за представяне, освен собствената... |
Ех, да знаете от колко време си мечтая за такова нещо... уви, доколкото ми е известно, с тая версия на форума не става - може да се направи глобално да могат да пускат тема, но да не могат да отговарят в никоя.. което някак си не върши работа :/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 10:12 am Заглавие: |
|
|
Тук значи идва момента, проблема да се отнесе до по-горна инстанция. До колкото знам такива дискусии е имало и преди. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 10:38 am Заглавие: |
|
|
че е тъпо, тъпо е. обаче както бат моргот спомена има технически пречки пред сериозното ограничаване на freetalk елементите =)))
но пък за сметка на това има откровено забавни теми =)) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:11 am Заглавие: |
|
|
az saym nov v tozi vorum, no mi se struva 4e tozi problem se poqvi za6toto nqma Galeriq.Primerno kogato edin nov user vidi za kakvo ide re4 6te se zamisle parvo dali da si pusne 6ediovrite i mislq 4e edin takyv 4ovek koito e re6il da si pusne rabotite sled kato e vidql galeriqta nqma da puska takiva bezmisleni plqnpaniq 6te se otseqt i 6te moge da se vdigne nivoto na celiqt forum.
Kakto kogato edin 4ovek e bolen ne se samonakazva ,a tyrsi pri4inata za bolesta :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:18 am Заглавие: |
|
|
paniccontrol_86 - по принцип, до някъде си прав... аз също съм нова в този форум, тоест имам права от скоро. Това което казваш, донякъде може да ограничи представянията, но няма да ограничи безмислените коментари от типа "гледам че `сички викат уелкъм, значи и аз...".
Ако има начин да се ограничи тази плява, то това ще стане с права. Всички виждат, че масово не се чете важната тема. Ако има начин (не съм на ясно), да се направи нещо от типа... стартова страница, на която да ти излиза първо полета username/pass, после като ги въведеш, една страничка, "съгласен съм с общите условия", от там нататък - като не се спазват - банче... _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:22 am Заглавие: |
|
|
paniccontrol_86 - а не може ли новия юзър просто да разгледа форума? или поне тази част, която го интересува... там хората пускат разни неща за гледане и обсъждане ;)
Наистина обаче 90% от представянето не е никакво представяне. Преди известно време се хванах, че не го отварям вече, защото се беше напълнило с напълно безмислени теми. Някои са смешни да, но повечето са си направо плачевни... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:33 am Заглавие: |
|
|
Галерията е друга хава, говорено е и ще я има мисля, но това не променя коренно това положение - предполага се, че който кандидатства за дадена секция я е поразгледал от тук и от там - това е напълно достатъчно... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:35 am Заглавие: |
|
|
struva mi se 4e celta na galeriqta e druga da se pokage nai dobroto ot foruma :)
za6toto pove4eto hora mai ne si pravqt truda da razglegdat celiq forum a, edva li 6te se urentira kade to4no da pogledne u a i na koto popadne posle na nqkoq izcepka si vika......6to pak i az da ne sa proam tyi i ina nqmam ko da praq :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:36 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Михайлооооооооооооов! |
_________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:36 am Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Галерията е друга хава, говорено е и ще я има мисля, но това не променя коренно това положение - предполага се, че който кандидатства за дадена секция я е поразгледал от тук и от там - това е напълно достатъчно... |
Разгледал е чушки........ повечето представящи се не могат да си сгънат егото за да ги интересува кво става в света около тях и кой аджеба е про и кой не е.... :)))) Важното е да имат ТЕ права, да се зачита ТЕХНИЯ гений, да се слуша ТЯХНАТА дума, и да се ахка по ТЕХНИТЕ шедьоври :РРР Правила.....??? Това пък какво е? Някаква йерархия?? Да бе да...... _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:37 am Заглавие: |
|
|
Паник, не разводнявай темата, ако обичаш, достатъчно го правиш в представяне. Тук говорим за представяне. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

Регистриран на: 01 Сеп 2006 Мнения: 1171 Местожителство: Tangent Universe
|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:38 am Заглавие: |
|
|
вместо както е само представянето и вътре е събрано представянето за всички главни раздели да се разделят на главни раздели примерно
ПРЕДСТАВЯНЕ:ГРАФИКИ И ИЛЮСТРАЦИИ....ПРЕДСТАВЯНЕ:WEB....и така на татък....и логично само хората приети в даден раздел да могат да постват в съответното представяне...и така няма да е такава кочина както в момента секи да се изказва дет му е кеф а и няма да се бъркат хората дето разглеждат щото в момента има теми които ако не ги отворя няма да мога да разбера тая тема ква е аджеба с имена от сорта ....ааа на еди кои си шитс...и аре вари се чуди ся тва за 3d-то ли е за web ли е за кво е макар че в правилата е казано да се пише за кои раздел кандидатстваш....а относно хората които си показват нещата еи така ама аз нали не кандидатствам ама ...да видите за кво става дума....да се трият без обяснение щото никои от форума няма реална полза освен да напише някоя простотия в темата ...а относно несериозните представяния...ми при положение че представящия не се отнася сериозно...как аз да се отнеса сериозно кам темата(и не става дума само за мене)кво да му кажа освен нещо несериозно....та за тия теми ми просто магат да се заключват по преценка на главните(но да не чакат да се напишат две страници с глупости((примерно)) и ча след това да се заключи).... незнам може ли да се направи това с главните раздели за представянето но другото си мисля че е възможно....това исках да кажа...
ощенещо ме притеснява че в главните раздели(тук визирам графики и илюстрации)много малко хора пишат нещо по различно от...."ам харесва ми....ми готино....и неща от сорта...постват се картинки особенно в спеед темата и почти нищо различно не се казва от горе споменатото....а си мисля че точно там е мястото да се дава градивна критика за да не се допускат толкова грешки при завършената работа... искам да кажа че никои няма реална полза от по горе споменатите коментари...но може и да бъркам относно тия ми наблюдения...не му беше мястото тук на тва последното но сега ми доиде доиде да го напиша...то не е само тва де ама ако тряяя почна да казвам кво не ми харесва....:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:39 am Заглавие: |
|
|
м... аз напоследък не забелязвам някой да кандидатства изобщо, камо ли за секция... те просто си показват, за да "чуят професионално мнение". Все едно това тук е кабинета на ДжиПиТо... Става ли нещо от мен или не става... Никой не си прави труда да разглежда каквото и да е. А според мен, дори и да има галерия, това не помага да обясниш на някого че не става, като той си е със самочувствие че е супер... "ш`ото в неговия клас само той има 6 по рисуване". _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:41 am Заглавие: |
|
|
dreamer написа: | snooper написа: | Галерията е друга хава, говорено е и ще я има мисля, но това не променя коренно това положение - предполага се, че който кандидатства за дадена секция я е поразгледал от тук и от там - това е напълно достатъчно... |
Разгледал е чушки........ повечето представящи се не могат да си сгънат егото за да ги интересува кво става в света около тях и кой аджеба е про и кой не е.... :)))) Важното е да имат ТЕ права, да се зачита ТЕХНИЯ гений, да се слуша ТЯХНАТА дума, и да се ахка по ТЕХНИТЕ шедьоври :РРР Правила.....??? Това пък какво е? Някаква йерархия?? Да бе да...... |
Да де, трябваше да поясня, че говорим за средноинтелигентен юзър, който иска да научи нещо, а не да почва да учи останалите от първия ден :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|