Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nub

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 9:54 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | nub написа: |
Тва дето исках да кажа че на хората с деца е простено по-лесно да си свалят гащите в случай на нужда щото едно е да си сам и да си горд а друго е .........:)))) Тъй че докато сте несемейни е момента за рискуване.
Не клякайте:)) |
aa... twa druga bira, sorry che zahapah :) |
Няма проблем.
Хубаво че админите отделиха темата.Според мен най важната част от работата е това да знаеш за какво работиш.
Принципно промяната ще дойде бавно. Но стандарта е такъв ако искаш да накраш чорбаджията да плаща трябва да си убеден че тези които имат подобни умения на твоите са близко до исканата от теб цифра.
Аз лично не пускам обяви често, но когато търся програмист говоря в цифри и след това казвам какво ми трябва. Цифрата е реалния интерес за работника, не младия екип, вдъхновяващата обстановка, маковете, хубавия офис и секси секретарката. И ако бъдем малко по реални идва ред не само на цифрата а на добавените стойности изразени в ясна тарифа за допълнителна работа, в медицинкси грижи и допълнително осигуряване.
На никой не му е приятно да дава пари. Но правилата са такива.
А и не се съмнявам че големите рекламни агенции могат да си позволят такова отношение към кадрите си, просто са свикнали на гигантски маржове и пладнешко експлоатиране на работника.
Това няма да приключи от само себе си.
Това тре си го извоюваме всичките.
Защото се заформя поредната простотия, един човек с рутина и качества излиза от пазара защото идва някой без опит но със свалени гаши до глезените. А фирмите които разчитат на подобни кадри тепърва ще осъзнаят че качеството на продукта не се постига с минимална инвестиция. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 10:08 pm Заглавие: |
|
|
съгласен със нуб
само по поинта със секретарката имам леко различие според мен е важен фактор :) _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 11:24 pm Заглавие: |
|
|
Що се всички са компетенти толкова не разбирам. Кажете ми 1 обява от сериозна фирма в която пише какви пари се предлагат за заплата? Или аз нещо съм сляп или някой не е в час. Тва са глупости. Навсякъде във FAQ по темата какви са заплатите най-вероятно е да се получи отговора "We offer idustry competitive salaries plus benefits" или шайт от този род.
ако си кандидат:
1. Първо показваш какво можеш
2. Преценяват дали им трябваш.
3. Говорят за пари. Ако си много добър ти предлагат повече, ако си добър просто ти предлагат.
4. Ти си решаваш.
Що има толкова велики дизайнери неоценени от работодателите, а когато работодател търси опитни кадри все се оказва че добрите са си някъде на работа и са доволни? Излиза че добрите дизайнери не се оплакват толкова, ами си бачкат.
Некви соц неща витаят тук май? Пролетариат срещу буржоазия?
Не е ли време хората да се замислят че видиш ли това трябва да е едно "взаимоизгодно сътрудничество"? _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Ное 16, 2006 11:39 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Що се всички са компетенти толкова не разбирам. Кажете ми 1 обява от сериозна фирма в която пише какви пари се предлагат за заплата? Или аз нещо съм сляп или някой не е в час. Тва са глупости. Навсякъде във FAQ по темата какви са заплатите най-вероятно е да се получи отговора "We offer idustry competitive salaries plus benefits" или шайт от този род.
ако си кандидат:
1. Първо показваш какво можеш
2. Преценяват дали им трябваш.
3. Говорят за пари. Ако си много добър ти предлагат повече, ако си добър просто ти предлагат.
4. Ти си решаваш.
Що има толкова велики дизайнери неоценени от работодателите, а когато работодател търси опитни кадри все се оказва че добрите са си някъде на работа и са доволни? Излиза че добрите дизайнери не се оплакват толкова, ами си бачкат.
Некви соц неща витаят тук май? Пролетариат срещу буржоазия?
Не е ли време хората да се замислят че видиш ли това трябва да е едно "взаимоизгодно сътрудничество"? |
Бравос Био я пусни една анкета:
Доволни ли сте от заплащането си?
Допълнителни пари за извънредна работа взехте ли?
А осигуряват ли ви на пълната сума?
Специалистите са кът, ма и плащачите се броят на една ръка.
Пак казвам аз работя както трябва ( тоест плащам си като пич).
И не се стремя да завоалирам това което давам минавайки през неколко хуман рецорце агенции и индустрии стандарти и бенефити с въпросителна накрая.
Тва е лично решение.Да трудно е, даже това лято за две бройки да фалирам (което нямаше да се случи ако действах с големите шайтс).
Спестявам си време и много рядко оставам недоволен от тези които работят за мен, както и те.
Да прав си тре да е взаимен интереса от работата не едностранен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 1:32 am Заглавие: |
|
|
nub написа: | Доволни ли сте от заплащането си?
Допълнителни пари за извънредна работа взехте ли?
А осигуряват ли ви на пълната сума?
|
ето пак, виж се кви ги ръсиш? Що пак само едната страна?
Що не пуснем и анкета доволни ли сте от служителите си? Или от колегите си които не са си свършили работата и затова я вършите вие?
За това говоря. Гледа се масово само едната страна. Не е добре това. Даже списъци имаше предложение да се правят на некоректните работодатели. Аз съм ЗА но да има и за некоректните и некадърни "артисти". _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 1:48 am Заглавие: |
|
|
ааааа, артистите няма да ги закачаш... да си имаме уважението моля:))) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 3:26 am Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | ааааа, артистите няма да ги закачаш... да си имаме уважението моля:))) |
Ан тъй! Нема да се даваме на капиталисти :))) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 3:42 am Заглавие: |
|
|
snooper написа: | LoveHate написа: | ааааа, артистите няма да ги закачаш... да си имаме уважението моля:))) |
Ан тъй! Нема да се даваме на капиталисти :))) |
Бати-и и тъпите копелета!!
:))) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 10:31 am Заглавие: |
|
|
Polozhenieto e slednoto:
Kogato firma direktno obyawi tursene na personal, zaplata NE se obyawyawa.
Kogato firmata polzwa agentsia za nabirane na personal, ponyakoga se obyawyawa zaplata, no NIKOGA imeto na firmata. Zaplatata se predlaga po sledniyat nachin, primerno "salary between 25 and 35K pounds DOE" kato DOE znachi Depending On Experience.
Towa sa prawilata.
Az lichno sum protiw obyawyawaneto na zaplati, zashtoto towa e kato "tursi si artist za edi-kolko si pari".
Prawilata za nabirane na personala sa strictno standartizirani po tselia swyat: prashtash portfolio. To sluzhi za towa da se pretseni dali wuobshte ima smisul da te wikat (makar che edin ot shefowete mi w Anglia raboteshe na printsipa "nie ne naemame hora bez kusmet, i zimashe gornata polowina ot kupchinata sus CV-ta i gi furlyashe w kofata" :) ) Ako portfolioto e okay, wikat te da durzhish testowe. Ako izdurzhish testowete, na bazata na towa, koeto si naprawil na testa PLYUS godinite opit, koito imash (spored tyah se pretsenyawa dokolko imash podgotowka za rabota w ekip -- makar, che towa ponyakoga se okazwa podwezhdashto) ti se predlaga zaplata. Ako te ustroiwa -- pochwash. Ako ne te ustroiwa -- priyaten den.
A, i winagi pochwash na 3-mesechen izpitatelen period.
Protsedurata e dotolkowa yasna i izchistena, che nyama nakude poweche. _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 10:59 am Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Бати-и и тъпите копелета!!
:))) |
и после Био бил арогантен :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 7:44 pm Заглавие: |
|
|
Бахти вие ме навихте. При първа възможност пускам обява с огромни цифри, едномесечен пробен период, и добавка( пак в цифра ) за допълнителна работа. Био пак не си разбрал аз не пиша от името на търсещия работа.
Щото тази година за пореден път се убедих че е по лесно човек да си намери клиент от колкото работа щом не се гъзи за тънка сума.
Хич не ми дреме за световните стандарти.
Има си начин да направиш селекция за един месец.
Мое мнение. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|