Graphilla.com :: Преглед на тема - Две- три картинки с емулсия - cyanotype

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Две- три картинки с емулсия - cyanotype

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lukcheto

Местожителство: по света и у нас :)

МнениеПуснато на: Сря Ное 01, 2006 3:56 am    Заглавие: Две- три картинки с емулсия - cyanotype Отговорете с цитат

Има и още, но засега няма време, после...
Разликата в синьото е поради вида на светлината, двете по-тъмни са резултат от експонация на слънце, по-светлата след експонация около 20мин на лампа... Enjoy!

M0

Местожителство: Paris

МнениеПуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

интересно! сподели ни малко за техниката :)
Nyshtia

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Ное 01, 2006 2:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с очилата и вестника много ми харесва! Eх, цианотипията е супер, опита ли да тонираш с чай? :))
lukcheto

МнениеПуснато на: Сря Ное 01, 2006 8:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Nyshtia написа:
Това с очилата и вестника много ми харесва! Eх, цианотипията е супер, опита ли да тонираш с чай? :))

Лелей Нищя, толкова ли съм предсказуема хехеххехее :))))
Да, тонирах няколко картинки, но резултата беше прекалено очакван(и друг път съм тонирала с чай) и неинтересен за мен... Два три дена по-късно ми светна, че всъщност за по-интересен резултат би трябвало да не използвам черен чай (станал прекалено е популярен за тази цел), а хибискус :))
За мен по-интересното беше, че цвета варира според светлинния източник, факт който преди съм пренебрегвала сякаш, но сега особено много ме развълнува :) Мерси.

mo, цианотипната емулсия се нанася на хартия която има голямо съдържание на памук, оставя се да изсъхне (действието се извършва на приглушена светлина-сумрак, но аз за по-сигурно действам на тъмно). След това в прекрасен слънчев ден се експонира (в рамка за снимки подреждам една хартийка с емулсия и отгоре една плака 4х5 негатив или може да се направи негатив като се изпринти на прозрачно фолио, като отгоре се натискат със стъкло). При силно слънце експонацията беше 30сек, но когато експонирах на лампа беше 20минути. След това се мие обилно с вода хартията с емулсията, докато изчезне жълтеникавия оттенък и гамата е синьо-бяла.
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 7:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Втория кадър е страхотен :)))

Истинското въздействие на този тип работени неща се усеща най-добре, като ги видиш на живо... като ги гледам на монитора ми се губи част от удоволствието :/
rotox

Местожителство: ..

МнениеПуснато на: Сря Ное 08, 2006 10:29 pm    Заглавие: . Отговорете с цитат

sveji : ))))i 3te mi haresvat
mislq, che ima edin mini-zaqk na 1 kdr : )))

There is no dark side of the moon
really as a matter of fact It's all dark.

http://www.myspace.com/veronicapetrova
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lukcheto

МнениеПуснато на: Пет Ное 17, 2006 11:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

54ka написа:

Истинското въздействие на този тип работени неща се усеща най-добре, като ги видиш на живо... като ги гледам на монитора ми се губи част от удоволствието :/

Ако всичко върви по план, началото на идната година, ще има събитие с ръчни неща и на живо... :)
rotox

Местожителство: ..

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 7:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lukcheto написа:
54ka написа:

Ако всичко върви по план, началото на идната година, ще има събитие с ръчни неща и на живо... :)

~bi bilo chudesno! : )

There is no dark side of the moon
really as a matter of fact It's all dark.

http://www.myspace.com/veronicapetrova
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети