Graphilla.com :: Преглед на тема - Къщичка с vRay и HDRI

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Къщичка с vRay и HDRI

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
graffitiman

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 20, 2006 9:54 pm    Заглавие: Къщичка с vRay и HDRI Отговорете с цитат

Здраво, пичове:)
Скоро не бях поствал, та реших да се поправя;)
ArchiCAD, 3ds Max, vRay, Photoshop

P.S. Хората струпани на първия рендер са всъщност собствениците,които искаха да ги изтъпаня на полянката..знам че не седят особено добре,но...;)))

И както се казва...критиките са добре дошли;)

north

Местожителство: Austin,TX

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 1:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен лично мащабите малко ми се губят: хората ми изглеждат леко големи спрямо къщата (особено където има врати) и колите.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
graffitiman

МнениеПуснато на: Вто Ное 21, 2006 2:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

north написа:
На мен лично мащабите малко ми се губят: хората ми изглеждат леко големи спрямо къщата (особено където има врати) и колите.

Да ти кажа,май наистина са бая големички повечето...;)особено Попа на първата...сега като се загледах- ебати мутанта съм го направил:))))
10х
PavKa

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 5:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглеждат интересно - светлината е хубава, комбинацията от снимки и 3Д е приятна и създава атмосфера....(цветна гама се е получила....

и същевременно колажирането не е много убедително - може би в мащаба има нещо или.. поне се създава такова усещане
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
graffitiman

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 11:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

PavKa написа:
Изглеждат интересно - светлината е хубава, комбинацията от снимки и 3Д е приятна и създава атмосфера....(цветна гама се е получила....

и същевременно колажирането не е много убедително - може би в мащаба има нещо или.. поне се създава такова усещане

Мерси за коментара..наистина,най-много ме радва светлината...а за колажирането-прав си PavKa, просто понякога не се получава;)А и винаги се бърза..не че се оправдавам де,просто трябва да престои малко идеята в главата ти..да имаш време да премислиш всичко и на другия ден да видиш рендера...евентуално с други очи..като с картина...Би било много хубаво ако имаше времето да се прави това..но аз си признавамм...почти никога не ми се е случвало:)
deinterlance

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 3:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

KAto kazvash che si polzval ArchiCAD imash predvid che si vzel gotoviq model ot tam sirech ot Architekta :)
Върнете се в началото
graffitiman

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 4:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

deinterlance написа:
KAto kazvash che si polzval ArchiCAD imash predvid che si vzel gotoviq model ot tam sirech ot Architekta :)

Като казвам ArchiCAD,имам предвид че като част от проектантския колектив,съм вдигал модела че и съм го мислил даже..не съм го взел наготово!:)Сладур:)
stefan

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 8:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хората наистина не са добре... но това което мен лично ме дразни страшно много са колите - изглеждат като пластмасови играчки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ALFRED HITCHCOCK

Местожителство: с. Косталево /Врачанско/

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 10:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

da podkrepqm napylno stef4o toi e opraven i e zabelqzal nai -golemiq problem ;)
LOC

МнениеПуснато на: Вто Ное 28, 2006 11:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

като изключим вече отбелязаните проблеми цялостното излъчване е мноо приятно
ама колите са сложени на фотошоп нали? щото не виждам нито отражения в тях нито тях в отражения...и ако да, защо? сигурен съм че мое да си намерите готови модели ако не ви се занимава да моделирате? немое да използвате вероятно най-добрия рендърър за всички времена и колите ви да изглеждат така!
graffitiman

МнениеПуснато на: Сря Ное 29, 2006 1:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LOC написа:
като изключим вече отбелязаните проблеми цялостното излъчване е мноо приятно
ама колите са сложени на фотошоп нали? щото не виждам нито отражения в тях нито тях в отражения...и ако да, защо? сигурен съм че мое да си намерите готови модели ако не ви се занимава да моделирате? немое да използвате вероятно най-добрия рендърър за всички времена и колите ви да изглеждат така!

Количките са си 3Д, от Dosch са мисля..и да,няма смисъл да се моделират:)Ина4е в тях няма отражения защото не съм си играл достатъчно с bodypaint-a и са почти направо плеснати от диска:)Но иначе-да..получил се е и лек Overburn на места,не само по колите...
10х за мнението;)
piker

МнениеПуснато на: Сря Ное 29, 2006 11:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

осветлението на къщурката ми стои некохерентно спрямо осветлението на обектите от средата
по краищата на покрива - там тия отвесните цокълчета или като там се водят са с неприятно тайлната и стречната текстура
прозорците на втория етаж отразяват различно и различни неща спрямо тези на първия и ми идват леко странно
не знам защо но сенките по покрива пържат неприятно много в сравнение със сенките по белите стени - предполагам че е от ретуша... изобщо сенчестите зони навсякъде са ти едни такива сранни - сякаш на места си изсветлявал излишно много, а на места като че ли пък не си изсветлявал достатъчно...

за колите по ливадите и триметровите хора не говорим :) - те са взети:)

това нещо на аязмото в СЗ ли ще се строи :)
graffitiman

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

piker написа:
осветлението на къщурката ми стои некохерентно спрямо осветлението на обектите от средата
по краищата на покрива - там тия отвесните цокълчета или като там се водят са с неприятно тайлната и стречната текстура
прозорците на втория етаж отразяват различно и различни неща спрямо тези на първия и ми идват леко странно
не знам защо но сенките по покрива пържат неприятно много в сравнение със сенките по белите стени - предполагам че е от ретуша... изобщо сенчестите зони навсякъде са ти едни такива сранни - сякаш на места си изсветлявал излишно много, а на места като че ли пък не си изсветлявал достатъчно...

:)Ами обяснявам веднага:
За освелението на къщата и средата-да,съгласен съм 4е не се е полу4ило навсякъде,просто едното е рендер,другото photoshop;)е..можеше и повече да си поиграя,ама..
Тия "отвесните цокъл4ета";)) да..като се загледа човек наистина стои доста тайлнато...а сенките по покрива пържат,защото след готовите рендери,дойде архитекта и каза че искал по тъмни керемиди,а по 8 часа на рендер...нямаше толкова време да губим-и от там идва и този проблем-затъмнявани са с шопа:)
За колите казах вече че не са photoshopsk-и,просто кофти материал на бодито:)
А за различните отражения на първия и втория етаж-еми в случая може да не е направено както трябва,но и като се замислиш е нормално да е така,при високи погледи,първия етаж е по близо до терена и отразява него,а втория-отразява вече по високите обекти-къщи дървета и т.н... Но да..тук се късат малко:)
graffitiman

МнениеПуснато на: Чет Ное 30, 2006 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

piker написа:

аа и не,къщичката е построена вече и е в Овча купел,София:)
П.С. 10х за критиката piker:))
piker

МнениеПуснато на: Съб Дек 02, 2006 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ябаааа, то в овча купел красиво бе :)
And0

МнениеПуснато на: Съб Дек 02, 2006 2:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Koлите са зле, ама все пак кво да се очаква от статични 3д коли :)))
хората са много странни.
Само на мен ли ми се струва но са ти прегоряли цветовете :P
Тревата е с мащаб на листото около 2-3см в диаметър :))))
Дърветата са се получили, но текстурата на камъка е много зле, покрива е твърде плосък, но е добре като цяло.
Небето което си мазал с мека четка на 3-тата картинка определено е кофти, трябва да се доразработи.
Върнете се в началото
graffitiman

МнениеПуснато на: Пон Дек 04, 2006 6:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

And0 написа:
Koлите са зле, ама все пак кво да се очаква от статични 3д коли :)))
хората са много странни.
Само на мен ли ми се струва но са ти прегоряли цветовете :P
Тревата е с мащаб на листото около 2-3см в диаметър :))))
Дърветата са се получили, но текстурата на камъка е много зле, покрива е твърде плосък, но е добре като цяло.
Небето което си мазал с мека четка на 3-тата картинка определено е кофти, трябва да се доразработи.

:))
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети