Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mucho

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 2:30 pm Заглавие: шокаладови банбони Фостър |
|
|
Тъй, дойде мумента да постна тук пуследния си проект, който баяяяяяяяя време цъках и от който да си призная съм дуволен. Та това както ще видите е новия десигн на шокаладови банбони с късмети, но да започна от началу. Преди време с мен са свързаха две готини мацки, които продават тези банбони с късмети, но за жалост без особен успех. Причини вероятно бол, но може би най-голямата е, тугавашната опаковка, която никак не беше дубре.
И тъй тези мацки, бидейки готини, имАха прозорливустта да ми дадът хапцулютну пълен карт бланш за новата кутия, тъй щоту не просту да напраа нов десигн, ами да измисля цялата кунцепция на този продукт и после да й придам матриалну изражение. Та тъй вечи краину надъхан почнах аз да мисла като какво аджаба ще придаде атрактивност, а защо да не кажа и уникалнус на тоз продукт, за чиято конкуренция, мисла нема нужда да казвам, че е зверска.
След доста блъскане на черепно-мозъчната ми кутия реших, че колкот и да са напиням, колкут и убав лейаут да дукарам, показвайки пузнатата ду болка схема с един утхапан банбон и до негу един цял, гарнирани с некви финтифлюшки отстрани, едва ли ще направя отличителна тази кутия, еле па да има тя свой уникален облик. Затуй реших, че ще е далеч по-интригуващо и вЧепатляящо (особено за малчуганите) ако главният акцент не са банбоните, а едноименния герой - елфче на име Фостър, което сбъдва желания*. Речену сторену – веднага са светнах, че моя чувек, който ще създаде това горско духче и то в прекрасен стил е Ина (за унези, коиту не знаат коя е Ина да клюцнат точну тук http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=217008 ). Тук е мумента да й са извиня, че доста издевателствах над нея и я турмозех дукат рисуваше Фостър, но вярвам, че било за дубро ;) Не мога да не споделя, че макар и доста изнурителна работата ми носеше страхотну удоволствие и тъй са бях утнесъл, че дажи и легенда на Фостър са появи ;)
Ами мисла дан ви занимаам поечи с предистория, за тва преминаам към йекшъна. И така представям ви новата митална кутията на Фостър, в която има 7 вкуса шокаладови банбони, всеки от тях с късметче вътре.
1. Разгъвка на кутията
2. 3Д макети (ся ноо ми са искаше да избацам един як и реалистичен рендър ползваики HDRI-та, GI-та и секви други I-та, убачи за жалус познанията ми на 3DS Max са доста беднички и упират до туй куету виждати)
3. Туй са 7те цветни стикера, куиту са лепят на тишуто, обвиващо всеки банбон и показват какъв е съответния вкус
4. Ето го и самоту златисту тишу, което са шанцова в тази форма
5. Апа така приблизителну изглежда късметчету (паус с 1 пантон), куету е преведено на 4 езика (скору и на 5)
Ами общу зето тва е за ся от мен ще се радвам на сякви мнения и коментари, тъй щоту тва е първата опаковка в моя се още скромен пичатарски опит ;) … Ся вечи кат за краен край (апа и да балансираме леееко бозавкия привкус дотук) ще кажа, че тва картинките по горе са едно ама самия пичат/изработка на кутиите си е съвсем другу и ни станаха баш тъй какту си ги предстаах, нооо живот и здраве дай Боже нещата да потръгнат и за големия многомилионен тираж и там качеството да е по-яку ;)
*-на някулку пъти ми са падаха от късметите ту сватба, ту гудеж, та напрау съм настръхнал хахахаха ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 2:55 pm Заглавие: |
|
|
идиалну!
ма ти знайш де.
интересно касметлийче си :))))
брао! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Литография?
В БГ ли ще се печата?
Очаквай проблеми с тия хубави преливки
И набързо ще обясня защо - литографията е сух офсет, отделно при печат върху ламарина няма разливане на точката.
Т.Е. Преходите са по резки. От там леки омацвания с преливките
И преди да си хвърлил проекта в коша - харесва ми.
Като го напечатате свирни как е станало - интересува ме живо _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 5:00 pm Заглавие: Re: шокаладови банбони Фостър |
|
|
mucho написа: | Ся вечи кат за краен край (апа и да балансираме леееко бозавкия привкус дотук) ще кажа, че тва картинките по горе са едно ама самия пичат/изработка на кутиите си е съвсем другу и ни станаха баш тъй какту си ги предстаах, нооо живот и здраве дай Боже нещата да потръгнат и за големия многомилионен тираж и там качеството да е по-яку ;) |
Валбо изхайлазила си са не четеш ;) ... къв кош бе те вечи са утпичатани че чак са и по нагъзините ...
... инак да литография и за сичку хапцюлютну пузна, сух печат нема разливане, не е толкуз акуратну, растера ми са види груб, може би точну шоту нема разливане, какту при хартията (макар че иам мостри от чужбинско с баси качествоту ама ...), утделну и контраст толкуз нема, ноооо като за първи малък/пробен тираж и като за БГ изпълнение (с един бюлюк примигвания) може да се каже, че е пунусиму ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 5:11 pm Заглавие: |
|
|
Мучо то и аз като ги гледам каките по списанията, имат файс ум да ти зайде.
Но когато дойдат в офиса, пък и после на сутринта - различно изглеждат ще знаеш. Та на мостри недей вярва много.;-)
Оно литографията си е литография - докато не измислят по хубава технология - тва ще е.
Вариант е дълбок печат - но там само за милионен тираж става - валците са скъпи. Пък и в бг има май само на едно място и дали печат добре и могат ли върху ламарина - идея нямам
Бегай в Турция по добре
БТВ донеси една кутия в офиса, да я разгледаме;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 5:49 pm Заглавие: |
|
|
aз предлагам да снима и да покаже. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 6:52 pm Заглавие: |
|
|
в турция са същите лайна и там нема качество:
накря ги правихме на стикерна и отгоре лепи :)
готина е готина постаралси се, по кои магазини може да се намери _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 6:53 pm Заглавие: |
|
|
сорри кутията е готина :) _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 9:35 pm Заглавие: |
|
|
Браво на Мучето за уорка!
Само тея късметчета с тея сватби и годежи ма притесняват малко, но ще взема на детето такива банбони...
:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Нед Ное 26, 2006 9:40 pm Заглавие: |
|
|
Валбо мама тва с каките и аз гу спуделям ;) ...
... Начи аз по принцип съм ноо бос в пичатарските технологии, но за таз кутия специалну два пъти маах гащи до Шумен (утиане и връщане на един дъх, кажи речи 800км) и видях наживу за кво аджаба иде реч, та общо зету ситуацията е следната има там неква ханглииска машина която май беше от 60та гудина че дали не беше и от 40та (абе антика ;) ) и прублемации колкот щеш но според мен главния спек е че след секи цвят (в моя случай 5, ЦМИК+пантон) има изпичане и де факту следващото мастило се нанася се едно на празен лист (демек нема гу унуй леко заливане или смесване или де да знам и аз как са казва между цветовете) в резултат на куету няма толкуз плавни преливки, растера се вижда по лесну иииии ... абе не си е кату на дигиталката ;) ...
... нооо такоа бруталистичну разминаане между цветовете като на показаната от чудо снимка слава Богу нема ...
... са тва за дълбокия пичат и мен ма блазни, ма бах аз тоз тираж многомилионен дет треа са пуръча, тва у БГ нема прудаане бе, малък ни е пазара (затва стискайте палци да започне и да са изнася, колкот и да е нескромну мисля че си заслужаа) ...
... са другуту мислили сме си и варианти за Турция и Джингитай където ти праат от пиле мляко и то доста по дубре на доста по мудерни машини, нооо и там нещата упират до тираж, какъвту за мумента нема сми да са пуска ...
... са пунежи некуй попита, къде са прудаат тез кутии (ма дан ма баннат за реклама саму ;) ) би тряяло да ги има у фантастико, фамилия, пикадили, дано и в била са пуснат, абе тепърва почва труднуту около тоз продукт ...
... и са вечи накраа теа дни ше са напраат снимки на кутията и убещаам, че ше пусна тука _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 2:15 pm Заглавие: |
|
|
muchoможе ли да ми дадеш някакви кординати на този завод за кутииките че не го отких, и ако не е тайна колко е мин. количество за печат
а мерси предварително _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
|
Върнете се в началото |
|
 |
|