Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
кошмар

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 12:37 am Заглавие: Шерлок Холмс и Уотсън |
|
|
Трябва да предам тези типажи за оценяване, така че съм отворен за предложения, съвети и критики :P.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 1:34 am Заглавие: |
|
|
Според мен:
много е рошав Холмс, не стои добре така. Трябва да е изряден в прическата си и изобщо като външен вид. Ръбавостта му идва маалко в повече. Китките му са много тънки, ма прекалено. Има една зависимост която дори в картууните не е лошо да се спазва - китки глезени и врат. с черни ръкавици изглежда като престъпник, не се връзват с облеклото, все едно ги е сложил инцидентно, а не че са част от стила му. Изобщо като цяло характера в момента е повече на някой зллодей, отколкото на тих сдържан и прагматичен Холмс.
Watson шапката му не е намерена още като форма. И главата му ми е една идея по-голяма от това което ще стои добре.
Сенките по-добре или ги намери точно, или само ги маркирай като по-общи петна.
Иначе силни силуети, позата е готина, гамата е добра. Може да ги композираш малко по-вляво че така изтича композицията.
а... и лулата ще стои по-добре ако е малко по-луксозна, лакирана леко извита. тази е малко като на Popeye.
Та това от мен :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
кошмар

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 1:49 am Заглавие: |
|
|
Много си прав. Единствено няма сигурно да променям много Шерлок (освен китките му). Умишлено търсех някакъв нов вид, исках малко да избягам от стандартните представи за детектива (моя е няква осъвременена балканска версия, с очевиден афинитет към упадъчното и деградиращото :D). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
haddock
|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 11:10 am Заглавие: |
|
|
Абе като типажи са много добри, страхотни, като съм съгласен обаче с
Bio за китките, донякъде... ама ръкавиците му са трепач!:DDDD. Иначе- тотално се разминават с моите представи за Шерлок Холмс и Уотсън, ама лошо няма...:)
но както разбирам- искал си да направиш някакъв упадъчен, Холмс, (тъмен) балкански субект....:)))
е, в такъв случай това дето си го направил все още е твърде в стилистиката на общоприетия Холмс (и Уотсън)...
Сега малко неопределен стои- нито истински Холмс, нито някакъв твой- шантав... действай смело. ше стане ! Много са добри, както вече казах! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 11:35 am Заглавие: |
|
|
и аз много харесвам..:))
съгласен с Био на 100% плюс ще добавя че на уотсън обувките са прекалено общи и ще е добре да се изяснят малко като форма и да не са пюр блек!!:)
и мисля че на Холмс лицето е загубило здравата форма заради прекалено характерната физиономия и много ръбатия силует..за сенките няма да си кривя душата, приемам ги както са.. не са толкова претенциозни като форма че да пречат заради малката неточност..:)
успех.. като има развитие пусни пак да видим, типажите са много гот:) _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 11:36 am Заглавие: |
|
|
Ихааа, още един в редиците на cartoonist-те ( ако мога, така да се изразя )
Приятни типажи, макар да си имат своите недостатъци, но първо, като гледам ти си ги знаеш а и Био спомена повечето от тях, така че аз няма да се обаждам.
Само да вметна, че на мен лично в момента ( като типажи и излъчване ) повече ми приличат на Санчо Панса и Дон Кихот, отколкото на Холмс и Уотсън. Някак не си им хванал духът на тия двамата.
То няма лошо човек да направи своя интерпретация, но след като си им оставил имената е добре поне зрителя да може да ги разпознае |
|
Върнете се в началото |
|
 |
кошмар

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 11:48 am Заглавие: |
|
|
Няма да си кривя душата, прави сте :)). Като намеря време тия дни ще има развитие ;)). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 11:59 am Заглавие: |
|
|
Хубаво, е като ги правиш да се замислиш за основните елементи, които правят тия двамата да са сами те. Има неща от облеклото им, които щеш не щеш е добре да сложиш или загатнеш.
Например: лупата, шапката, шлифера, лулата на Холмс или пък костюма с елече и леко закръглената и добровата физиономия на Уотсън
Според мен ако запазиш дори тези елемнти и да кажем им размениш телосложенията, пак зрителя ще може да ги познае. Дебел и нисък Холмс :)))
Надявам се да ти помогне |
|
Върнете се в началото |
|
 |
кошмар

|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2007 12:10 pm Заглавие: |
|
|
Чак такива генерални промени не мисля, че ще направя, но иначе да важно е да има тези така познати елементи, с които веднага правим асоциацията. Просто реших този път да избягам малко повече от стандартното, все пак са неангажиращи типажчета... далеч от продукция :D. Са да не коментираме, че ги поизкривих повече :P. Мерси все пак, за градивната критика. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|