Graphilla.com :: Преглед на тема - Големи банки освежават марките си
 

Graphilla.com Форуми

 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Големи банки освежават марките си

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RG®



Регистриран на: 07 Дек 2002
Мнения: 5656

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 9:50 pm    Заглавие: Големи банки освежават марките си Отговорете с цитат

Само в рамките на десетина дни две големи банки обявиха планове за обновяване на корпоративния си дизайн - "Ситигруп" и унгарската ОТР, която притежава у нас Банка ДСК. Съобщенията на двете институции за ребрандинг нямаше да направят такова впечатление, ако банките традиционно не се славеха като едни от най-консервативните по отношение на маркетинг политиката си институции. Ходовете на "Ситигруп" и ОТР дадоха повод на специалистите да прогнозират, че скоро и техни конкуренти ще предприемат освежаване на марките си.

Промяната в корпоративния дизайн и логото на ОТР е първата от 15 години насам. Банката оповести, че ще промени квадрата, който досега използваше като свой символ, с кръг, но все пак няма да се раздели с познатия на всички зелен цвят. Промяната на логото и дизайна ще започне през пролетта от Румъния, Сърбия и Хърватия и ще продължи в Словакия през лятото. При Банка ДСК промяната ще е само "козметична", се казва в съобщението на ОТР. Ако плановете на институцията предвиждат ребрандирането на чуждестранните филиали да приключи до края на годината, обновяването на клоновете в Унгария - поради многобройността им, е с краен срок декември 2008 г.

Цената на подмяната на дизайна изглежда приемлива - около 4 млн. евро, което представлява около 0.5% от очакваната нетна печалба на групата за 2007 г. За сравнение, промяната на логото на "Чешки телеком" на "Телефоника" струваше 15 млн. долара.

В същото време "Ситигруп" реши да затвори известното си чадърче - символ на банката от години, и в логото на банката то да бъде заменено от стилизирана арка. Името на кредитната институция също ще бъде променено - на по-краткото "Сити" (Citi). Плановете на ръководството на банката са ребрандирането да бъде извършено с амбициозна кампания за около 14 месеца, стига новаторските идеи да получат подкрепата на всички акционери.

Идеята на мениджмънта на "Ситигруп" е чрез новите идеи за корпоративния дизайн да обединят под обща шапка всички свои бизнеси, включително и придобитите в последните години.

Освен своето логично обяснение като желание за интеграция смяната на логото и на името на най-голямата банка в света има и символично значение, твърдят финансови специалисти. В свои коментари пред Ройтерс те посочват, че по този начин "Ситигруп" иска да отбележи нова ера в своето развитие - от "машина за сделки" към "компания на органичния растеж".

в. Дневник
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov