Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 7:55 pm Заглавие: |
|
|
сори за двойния пост, но усещането за дежа-ву не спира до тук основното меню подозрително напомня за:
http://www.tangerine-tree.net/
да търся от къде е взето другото честно казано не ми се занимава. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 8:25 pm Заглавие: |
|
|
цъ цъ цъ .... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:48 am Заглавие: |
|
|
хм, cmart.ru... e, крайно различен..каде пък видя прилики? руснака е светлинни години напред.
виж за менюто си е като на мандаринката да... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 11:52 am Заглавие: |
|
|
аз лично не виждам особена прилика... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 11:58 am Заглавие: |
|
|
за да не бъда обвинена в голословност пускам два скриншота.
бекграунда е изкопиран едно към едно, виж анимацията им се е опънала та е по-семпла, странните криви "ластуни" на пащенко са мутирали във по-закръглени. не е малка приликата според мен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:02 pm Заглавие: |
|
|
pipi няма прилика нито с единия нито с другия сайтец.
Много преди Пашченко има подобно флаш решение като интерфейс (уникалното при него не идва от това а от калиграфските анимета)
А също много преди мандаринката е правено подобно мини сайтче с мену отдолу.
Определено ако съм модец бих ти казал че не е хубаво да търсиш под вола теле:) ма тъй кат не съм щи кажа че нема човек който да не взаимства, номера е да се комбинира по уникален начин за да се замаже взаимстването или след натрупване на чужди решения и примери човек да си добави уникални елементи и да изгради стил.
И тва е от времето на старите мастери процес:))
В случая на магаджиите сайта им не блести с нищо но и нее рип офф. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:04 pm Заглавие: |
|
|
Я пък ти даже и примери даде за краден бекграунд:)))
Браво. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:28 pm Заглавие: |
|
|
По-принцип всеки заимства от някъде, и както се казва "всичко ново е добре забравено старо" съгласна съм.
Явно част от хората намират приликата между сайтовете за твърде малка.
Навигационното решение не е изобретение на Пащенко, но copy-paste на фон плюс навигационно решение, плюс подобни калиграфски елементи, е поведение което излиза извън рамките на добрия тон и тъй като Пащенко е един от любимите ми илюстратори а MagComunications никак не е малка агенция си позволих този пост. Това е лично мое мнение и аз си държа на него. Не мисля да продължавам да водя спор по различни детайли (освен ако колегите правили сайта решат да се включат разбира се).
А ако модератора има възражения срещу темата то това бързо ще си проличи, но ти Нуб все още не си модератор. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 12:10 am Заглавие: |
|
|
pipi написа: | По-принцип всеки заимства от някъде, и както се казва "всичко ново е добре забравено старо" съгласна съм.
Явно част от хората намират приликата между сайтовете за твърде малка.
Навигационното решение не е изобретение на Пащенко, но copy-paste на фон плюс навигационно решение, плюс подобни калиграфски елементи, е поведение което излиза извън рамките на добрия тон и тъй като Пащенко е един от любимите ми илюстратори а MagComunications никак не е малка агенция си позволих този пост. Това е лично мое мнение и аз си държа на него. Не мисля да продължавам да водя спор по различни детайли (освен ако колегите правили сайта решат да се включат разбира се).
А ако модератора има възражения срещу темата то това бързо ще си проличи, но ти Нуб все още не си модератор. |
Пипи Нуб никога нема да иска да бъде модератор щото Нуб го интересуват много по важни неща.
Примерно да си комуникира на сбирка с всички и да си прави кефа.
За мен твоята тема е без смисъл. Естествено за теб е с огромен.
Аз лично ако взема да гледам кой от къде е крал смятам че ще изгубя ценно време и енергия в глупости.
От известно време насам смятам че коментирането на чужда работа е крив процес и коментиращия тре да е наясно с реалността щото абсолютизирането на дадена продукция е меко казано субектвно. Това са хора не знаеш колко как и зашо са направили сайта така. Промяна не се прави с негативно мислене и ровене (питай Джови с който съм сагласен изцяло)а с бачкане. Бачкай повече и глей по-малко в бг веба за да си щастлива:)))
А иначе нито ще спрат заплатата на автора, нито ще си загубят клиентите от това че са свили от десет места по нещо.
Колкото и тъжно да е тва. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 12:15 pm Заглавие: |
|
|
е тва с крадения бекграунд признавам че е доста тъпо
не е нещо кои знае колко трудно все пак... можеха да си направят |