Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
spidey_man

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 12:54 am Заглавие: Ще Капне!!! |
|
|
Опитах се да направя горе-долу фотореалистичен бръмбар върху листо, вие ще кажете дали съм се справил :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
max

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 11:03 am Заглавие: |
|
|
Според мен си се справил отлично. В тона на микромениджмънтските коментари от Графила ще добавя, че отражението на капката ми се вижда малко остро в долната част. Иначе бръмбърът е идеален. Това някаква вонещица ли е? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 6:13 pm Заглавие: |
|
|
super e 8D ...men li4no me radva mnogo:D:D:D
neznam dali trqbva, za6toto smqtam 4e si gi znae6, no 6te spomena i lo6ite(spored men) strani na tvorbata:
1.brymbyryt e super, ama taka da te domyrzi za listoto biva li...po-dobre da go be6e compoziral v/u snimka ako ne ti se zanimava s rastitelnost...ako se be6e postaral malko za bump mapa nqma6e da ima gre6ka mamicata mu....
2.kapkata ne me pritesnqva otrajenieto...po-skoro fizikata...ne i e tam mqstoto spored men na kap4icata...trqbva da e v nai-niskata to4ka na listoto...
3.malko mokri "diri" ot dvijenieto na drugite kap4ici 6tqha da pridadyt na kartinkata nujnata obeditelnost 4rez "nenujen detail"(tova poslednoto ne e e problem a po-skoro predlojenie)
molq te ne me razbirai pogre6no...ne se opitvam da malouvajavam trudyt ti...spravil si se super kato cqlo _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Пон Апр 09, 2007 10:15 pm Заглавие: |
|
|
Bravo. Mnogo donbre e stanalo. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 9:28 am Заглавие: |
|
|
ne e li malko po debelo listoto ot kolkoto triabva ?
kapkite i brumbara i texturata na listoto me kefiat :) _________________ Естетиката на инжинера и естетиката на архитекта са свързани в симбиоза, но първата от тях търпи бурен разцвет, а втората мъчително деградира.
LE CORBUSIER |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 11:08 am Заглавие: |
|
|
Супер супер. модел, осветление. Всеки момент очаквам да падне капчицата и да прецака бръмбъра :)
Мен също ме дразни бъмпа и каточели малко си пипнал картинката неособенно добре във photoshop-а. бледнее ми листото в горния десен ъгъл на картинката. Дирите определено ще обогатят много. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 2:24 pm Заглавие: |
|
|
Mnogo dobre... ! Bravos. _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TurboAnimator

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 3:24 pm Заглавие: |
|
|
Хубаво изглежда като цяло.Според мен листото има нужда от доработка.Дебело е и не се вижда ССС.И не е добре моделирано(става въпрос за върха му).Иначе има визия реднера. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spidey_man

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 9:24 pm Заглавие: |
|
|
Това листо много куца явно :D. То е от онези вечнозелени дебели листа. Не съм го обработвал по никакъв начин (може би трябваше), просто хванах една снимка на листо и моделирах врху нея формата, после 2-3 bend-a и това се получи, наистина може повече да се поработи върху него и ако имам време ще му обърна внимание (ваканцията свърши).
Съгласен съм че ако капките остаявяха мокри дири щеше да е много по добре, но за съжаление нямам представа как да постигна този ефект. Ако някой подскаже малко ще съм много благодарен.
Благодаря на всички за съветите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ixtiandur
|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 9:58 pm Заглавие: |
|
|
Май е най-лесно да нарисуваш следите в/у specular map-а на листото :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spidey_man

|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 10:26 pm Заглавие: |
|
|
Да и аз за това се сетих, но как да направя така че да съвпада със самите капки, тяхното местоположение няма да го виждам във фотошоп :). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ixtiandur
|
Пуснато на: Вто Апр 10, 2007 10:33 pm Заглавие: |
|
|
Погледни сцената точно отгоре, за да видиш къде са капките. Отвори си Photoshop-a и направи дирите започващи от приблизителната позиция на капките и вървящи към дръжката на листото. Би трябвало да е достатъчно точно, ако не е просто размести малко капките, за да са според map-а. Това е възможно най-лесното, което измислих. Може някой друг да има по-добро предложение :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|