Graphilla.com :: Преглед на тема - EOS 350D vs. 400D - KIT vs. друго... чудене и питане.

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

EOS 350D vs. 400D - KIT vs. друго... чудене и питане.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

iDesign-er написа:
snooper, не, изобщо не се обиждам, даже съм съгласен с теб. Така като гледам сам се убеждавам. :(

Проблемът в убеждаването ми беше, че гледам снимки и от двата апарата, гледам сухи технически данни и разлика не виждам, а всеки тук пищи - за Бога не взимай 400Д. Това основно ме шашна. Сега като каза за цветопредаването и че 10 мегапиксела не са по-добре от 8 при 20Д и 30Д, наистина се замислям.

Границата тук е основно психологическа - не толкова финансова за момента. Като всеки купувач търся солидни аргументи, които да ме убедят, че даването на допълнителни 1000+ лева е оправдано за момента. Сега потребители на 350Д и 400Д казват, че е напълно достатъчен, а потребители на 20Д казват - не се лъжи с 400Д. Друго нещо е щом сте правили тестове и на двата.

Значи според вас купуването на фотоапарат, който е използван доста и е извън производство повече от година е оправдано? Това би ли донесло проблеми след 3 години ползване например? Технически дефекти, морално остаряване...

Ако някой ми каже, ето едно тяло на 20Д в добро състояние за 1500 лева, вземи си един приличен обектив за около 500 лв. на първо време и си готов - няма да откажа. Не знам дали си представяте обаче как начинаещ купува DSLR втора ръка... :( Другата опция е 30Д тяло за 2300 и обектив - общо 3000 лв. някъде.

земай 400дето и ела в темата след 2 месеца да та видим ква песен ша пейш :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nub

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ОФФ:
Бх м ммта, тва е най-бруталното набутване.
Човек иска да си пощрака за кеф аре минус 5 бона.
Тея от КЪньон са напредееее.
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 1:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:

кефа цена няма, викат мъдрите хора :)
Върнете се в началото
iDesign-er

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 2:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:
ОФФ:

Точно, точно. :)

Тъй като не съм в София, какви са шансовете за намиране на запазено 20D? Става дума сериозен фотограф да продава такъв... Възможно ли е да се намери в някой магазин, като изостанал или втора ръка, за да не трябва да кръстосвам краищата на България в изпробване и търсене на такива? Сега ми показаха обява за 20D в Монтана за 1500 лв.
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 2:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

iDesign-er написа:
nub написа:
ОФФ:

Точно, точно. :)

Тъй като не съм в София, какви са шансовете за намиране на запазено 20D? Става дума сериозен фотограф да продава такъв... Възможно ли е да се намери в някой магазин, като изостанал или втора ръка, за да не трябва да кръстосвам краищата на България в изпробване и търсене на такива? Сега ми показаха обява за 20D в Монтана за 1500 лв.

taman shtqh da ti q prashtam i az taz obqwa :)
Върнете се в началото
kingBMF

Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 2:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ebay
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 5:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, 5 бона, историята какви случаи познава... скоро имаше един човек с кредит за 1Д марк ІІ и Канон 500/4 ... кефа цена няма :)))

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
iDesign-er

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 1:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Една молба. :) Тъй като вие познавате много повече фотографи от мен, ще се радвам, ако някой случайно чуе, че сериозен продавач продава такова тяло, да ми пише ЛС или в темата... :) Нямам предвид просто срещната обява, а да знаете що за човек е продавача и че може да му се има доверие.

Ех, още нещо ме човърка, че за начинаещ едно 20D е доста, но ще видим. Планирам скоро да се разходя до Фото Павилиона в Пловдив. Сигурно ще има само 400D, но да го разгледам поне що за чудо е. Не са ми чак такива високи претенциите, че да го използвам за реклама и печат, повече ще е за лични нужди... Стига съм се самонавивал! :)

Отново благодаря на отзовалите се. :)

П.С. Да разбирам ли, че всички имате 20D и/или 5D? :)
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 2:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mi tuka imame 300 D, 10D , 5D, 5 sapunerki i 1 polu sapunerka, 8 GSM a s kameri hahahahaha!
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 4:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз малко напреки ще се изкажа.
За мен е малко излишно в случая да слушаш "про"-та и да се набутваш с по-скъп и отгоре на всичко ползван арарат.
Ако правилно съм разбрал, ти нямаш аспирации да ставаш про, искаш да си цъкаш, нали?
Моя личен съвет е да си вземеш тва 400D, което си си харесал, но пък си вземи хубави стъкла. Вземи си едно стъкло тази година и едно догодина, и си готов.
Ако не се лъжа 400D e s 2.5" lcd отзад, а на 20D ш'трябва да се кьориш, за да видиш какво си снимал. Да не говорим, че апаратчето е лекичко и по-събрано. Иначе ще видиш как те домързява да мъкнеш онова прасе 20D.

Имам колега с 350D и според мен му се получават много приятни нещата. А не съм чул оплаквания от начина, по който работи.
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 4:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и сумо е прав
тялото е аксесоар дето са сменя често и лесно - лещниците отпред са най-важните - пък и най-скъпите :)
Върнете се в началото
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 4:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

с риск да бъда охулен и линчуван, гледал ли си пентакс К10Д? все пак има Dust and weather resistant seals и Shake Reduction, което според мен са си два хич не малки плюса.
успех ;)
Върнете се в началото
iDesign-er

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, както и преди писах, аз съм тепърва навлизащ в това ниво на фотографията и за момента нямам стремежи да съм про, а точно да си цъкам, но същевременно да съм в класа, където имам възможност за избор на обективи и да правя съответните тренировки с тях, а не да се закотвя с някой "заварен" отпред обектив и да си викам "а какво ли щеше да е, ако...". Има реална вероятност нивото на 400D с различен от китовския обектив да ме устрои напълно. Това е и причината така да се дърпам от инвестиция 3000 лв. и нагоре.

Стефан, ти изкарваш на масата един въпрос, който незнайно защо не съм си задал! :( На този свят имало и друго освен Canon. Примерно в Павилиона сега попаднах на това Sony: http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=2&cat=47&product=946&show=additional#slides-pane-1

Основните причини да се насоча към Canon са, както каза Аватарчето - запазване на лещниците и евентуална смяна на тела, като опция, по-лесно намиране на непретенциозни и лещници, сектантското мислене, за което Йовко един път беше споменал :) и не на последно място - CMOS сензорът.

Nikon падна заради скъпи обективи и трудната им намираемост. Pentax хич не ги знам. :( Sony ми се чини, че са ниско качество, независимо от парите.

Наистина ще го ползвам за учене и тестове, не за професионални разпечатки. Просто да видя как ще се развия в това ниво на фотографията, където техниката е различна.

Пак въпрос към вас. Вие с какви лещници снимате? Говоря за макро, пейзаж и архитектура? Отпада жунралистическата фотография, портретите и телеобективите като цяло. Моята насока е макро, но повече пейзажи, архитектура и ежедневна употреба.
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Сря Апр 18, 2007 8:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi az ne sym pro no obi4am da cykam i si vzeh 300D, za moyte nujdi si e 4udesen, a ot po-proto 10D i ot 5D koito sa firmeni si polzvam 4at pat obektivi, svetkavici i dr.
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Чет Апр 19, 2007 3:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз подкрепям сумо :) моят апарат е 350Д, е имам някой забележки за качеството, но като не изкарваш пари от това е търпимо. и наистина не е за подценяване парите, който ще дадеш за обективи, много са. Аз си снимам само с един твърд 50 мм, защото купих, компютър, монитор, апарат............и така. А после филтри, статив, осветление...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
iDesign-er

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да не спамя със 100 теми, искам да попитам тук. Някой има ли опит с Фотопавилион - www.photopavilion.com? Преди време ходих до магазина в Пловдив, но беше затворен и не успях да си създам впечатления.

Цените са много изгодни, но са внос от чужбина и гаранцията е на магазина, ако правилно съм прочел в сайта. С други думи, по-добре ли е да се купи апарат от магазин с по-висока цена (+200-300 лв.) и официална Канонска гаранция или няма да имам грижи, ако взема по-евтин от Павилиона, но с нестандартна гаранция.

Също така, как са като качество на стоките и обслужване?

Ако някой е имал работа с тях, ще се радвам да сподели мнението си, тъй като обмислям вариант да пазарувам от тях, а не ми се ще да дам 2000 лв. и да разбера, че ще имам грижи. :)

Благодаря!
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Нед Юни 03, 2007 5:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, ще ти отговоря конкретно на тема канонските гаранции в България - и да, участвал съм в създаването на фотопавилион, но не работя там вече две години и го казвам само за да предотвратя тъпите коментари, които са се появявали в не една тема.

"Гарнацията" на Канон България е... една мечешка услуга, не искам да обиждам мечките на Канон България, горките животинки. Имаш ли такава гаранция, по-добре приеми, че я нямаш, тъй като гаранционното им обслужване се извършва от Пан сервиз, където нещата се вършат бавно и некадърно или... въобще не се вършат. Лично аз никога не съм оставял и лев за джобовете на тази фирма, но тръгнем ли да изреждаме известните случаи за изцепки по тези "гаранции" - ще свърши дисковото пространство на сървъра. Има вече няколко мои познати, които си купиха неща от канон България, появиха им се проблеми и предпочетоха директно да идат и да си платят на Зентекс (Николай Геогриев), вместо да рискуват да си оставят техниката в Пан Сервиз за неясно дълъг период от време... с неясен краен резултат и накрая пак да опрат до Зентекс.

Гаранцията на Фотопавилион е гаранция, от която за две години не съм видял недоволен все още - сериозните проблеми често се решават като просто ти подменят нещото с ново, а нормалните ремонти се извършват гаранционно в сервиза на Зентекс - Николай Георгиев, който е единствения читав специалист за Канон, а и въобще единственият за съвременните фото-камери у нас. Самия аз няколко пъти съм ползвал услугите му и както всички съм доволен.

Пиша това толкова обстойно, защото всички вече сме се нагледали от некоректни сервизи, каквито има няколко в София и им е време да фалират, нека остане само спомена за тях по форумите.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 4:33 pm    Заглавие: !!! Отговорете с цитат

snooper написа:
... "Гаранцията" на Канон България е... една мечешка услуга, не искам да обиждам мечките на Канон България, горките животинки. Имаш ли такава гаранция, по-добре приеми, че я нямаш, тъй като гаранционното им обслужване се извършва от Пан сервиз, където нещата се вършат бавно и некадърно или... въобще не се вършат....

... Има вече няколко мои познати, които си купиха неща от канон България, появиха им се проблеми и предпочетоха директно да идат и да си платят на Зентекс (Николай Геогриев), вместо да рискуват да си оставят техниката в Пан Сервиз за неясно дълъг период от време... с неясен краен резултат и накрая пак да опрат до Зентекс...

1.

От сайта на Канон България:

Цитат:

Фото и видео
Сервизна база Адрес Телефон WEB адрес

Канон България София 807 92 60 service@canon.bg

2. Откога Канон България продава?!

3. ...

:-)
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

1. RG, това са глупости - и по-точно, Канон БГ са длъжни по законовата уредба за зашита на потребителите да подържат опредлена наличност от резервни части за нещата, които внасят, но - сервиз нямат, най-близкия сервиз на Канон е в Гърция (скоро се носеха черни слухове, че и него ще затварят).
Последно като падна едно 70-200/2,8 ИС и не можаха да го оправят в Пан сервиз къде отиде - в Гърция...

2. Имам предвид клиенти на дистрибутори, които зареждат от тях.

3. Това иди го напиши във фото-форум.нет или фото-култ и после се пази от камъните, дето ще летят срещу тебе от опарилите се от въпросните фирми... което не е добре - не е добре.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 7:56 pm    Заглавие: ! Отговорете с цитат

Тъй, тъй...

Само не разбрах, какво са виновни от Канон, че някой си изтървал апарата?!

:-Р

П. П.

Нали се разбрахме, че не се разбрахме!

:-)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети