Graphilla.com :: Преглед на тема - Съвети

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвети
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
denull

Местожителство: Tyrnovo

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 6:13 am    Заглавие: Съвети Отговорете с цитат

Така в момента работя над един проект и немога да се оправя с хейдара...помгайте! ! !

BSC System

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми махния е тая лелка и тоя гРъб
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 12:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мда не стават, нещо по-свежо трябва. иначе много сладурско.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
BSC System

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 1:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ааа и ще е по-добре, ако увеличиш контраста на текста + justify и мако повече междуредово пространство.

Това в ляво, ако са линкове може да ги отделиш с подчертавки и иии да
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
PetyoDenev

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 2:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тези заглавия Accommodation For sale ... не са ли малко сбити към това обърнатото ръбче? и ка то целостна визия някъде нещо да даде контраст сега много умерено на всякъде :)) иначе кефи
nub

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 2:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблем е когато на веб дизайна се гледа само графично.
Сподели ква е идеята и целта на сайта. Ква аудиториика гониш.
Така коментираме една картинка.
Там мисля че се корени проблема ти.
Мисли за тва как юзъра ще види това което искаш да му покажеш като съдържание най-добре.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Chef

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 2:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:

pipi

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

PASTA написа:
nub написа:

ако това е темплейт за масов продан - на което прилича как да го гледаме освен графично?
темплейта се прави по определени рамки и после всеки си го напасва за своите нужди, след което става манджа с праз, но това е друга тема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nub

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pipi написа:
PASTA написа:
nub написа:

ако това е темплейт за масов продан - на което прилича как да го гледаме освен графично?
темплейта се прави по определени рамки и после всеки си го напасва за своите нужди, след което става манджа с праз, но това е друга тема.

Щом казваш:))
Върнете се в началото
Chef

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти мое да го гледаш графично, ма тоя дето ще го ползва ти гарантирам че го боли оная работа за графичната част. Да не говорим пък, че когато се конструира темплейт се набляга главно на функционалната част и чак след това се създава среда, толкова гъвкава, че да позволява допълнително графично манипулиране съобазено с целите на проекта.

Трее се разбере , веба не е АРТ или ако е такъв то това е савсем друга хава и в никав случай не е подходящ при КОНСТРУИРАНЕ на темплейтс.

Кайи ми са тия подгънатите щуротии ква работа вършат. Или викаш са просто красивички, убавички и сладички.

Ай със здраве.
BSC System

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 5:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Pasta тва ти ли си ?
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 5:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

то ай със здраве ма малко забравяте че тука е форум за тея красивичите неща дет ни кефят за гледане демек форум за визуални изкуства, така че тя функционалността си е хубава ама все пак и да не забравяме за какво сме се събрали тука. истината винаги е по средата според мене. то затва в сериозните компании има хора дето мислят за едното и други за другото. то така е във всичко, игри, веб, кино. може и да греша за веба. нинам.
nub

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 6:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
то ай със здраве ма малко забравяте че тука е форум за тея красивичите неща дет ни кефят за гледане демек форум за визуални изкуства, така че тя функционалността си е хубава ама все пак и да не забравяме за какво сме се събрали тука. истината винаги е по средата според мене. то затва в сериозните компании има хора дето мислят за едното и други за другото. то така е във всичко, игри, веб, кино. може и да греша за веба. нинам.

Биоооо. Неееее.
Просто веб дизайна е процес който изисква приориететно мислене.
Графичната част трябва да обслужи функцията.
И тва нещо се мисли в главата на веб дизайнера щото иначе се получава самоцелно и не работи.
Плюс тва кога се прави картинка тя не седи във въздуха а е част от ергономиката на сайта, така да се каже черешката на тортата.:)))
А факта че тва е графичен форум не означава че тря да нарушаваме принципите на работа и да за.....ем юзъра, кънтента, навигацията, достъпността, ползваемостта и сичките важни неща.
Аз лично в ниакакъв случай не препоръчвам на никой да мисли за веб дизайна като картинка. Баланса се постига точно като се мисли за веба функционално и на база на тва се изразява графично.
Върнете се в началото
Greenhorn

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 6:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BSC System написа:
Pasta тва ти ли си ?
Върнете се в началото
denull

Местожителство: Tyrnovo

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 6:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не съм променям кой знай кво но ей го на! Само да поясня че се поизтрепахте тука пффф амм значи тфа е за клиент...и го правя по-посечен от него сайт...така ,че така сотоят нещата нема как да се променят!
Bio

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе то и колите трябва да са функционални, и жените и игрите и телефоните и всичко, но факт е че за 99.9999 % хора е важно как изглеждат нещата. И не ми се вярва някой да го оспори това. То и повечето хора тук с тва се занимаваме, как да изобразим, да дадем вид на нещо.
Въпреки всичко и аз съм за функционалността, но тази крайност не ми допада никак.
Щото иначе няма да играя некоя красотийска игричка а ша бича тетрис и пакман по цял ден, нито ще карам красива кола а шси забича некой кирлив Голф щото наиш как качва баира? Такива ми ти работи.
Просто мисля че истината никога не е по краищата.
pipi

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 6:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

давай био!!!

като жена която е способна да даде 2000 лева за рокля която ще бъде облечена 3 пъти в годината съм съгласна:)
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 6:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мръдни мацката малко в дясно, и тоя гръб е ужасен
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 6:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Абе то и колите трябва да са функционални, и жените и игрите и телефоните и всичко, но факт е че за 99.9999 % хора е важно как изглеждат нещата. И не ми се вярва някой да го оспори това. То и повечето хора тук с тва се занимаваме, как да изобразим, да дадем вид на нещо.
Въпреки всичко и аз съм за функционалността, но тази крайност не ми допада никак.
Щото иначе няма да играя некоя красотийска игричка а ша бича тетрис и пакман по цял ден, нито ще карам красива кола а шси забича некой кирлив Голф щото наиш как качва баира? Такива ми ти работи.
Просто мисля че истината никога не е по краищата.

Абсолутно си райт за истината.
Тва с функционалното мислене преди графичното го казвам от опит.
Много лесно мое дезигнеро да се отдаде на подробностите и да забрави
за кво иде реч. Изкустното в дизайна винаги идва от простотата, която е и най трудно постижима.
Ако говорим за коли веднага моа ти дам пример за това че функцията/ергономиката е постоянно в главите на тези дето прават визуалната част.
Е тука
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пет Май 04, 2007 12:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

много пак забихте по теории, хипотези и уеб философия. по-делово ако може. за м/у-компромисния баланс® си пуснете друга тема в "общи"...

да ви замоля да коментирате по това което е показал юзера, че едни водолази станахме.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети