Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ivgin

Регистриран на: 17 Апр 2003 Мнения: 56 Местожителство: В съня на черния цар
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 6:31 pm Заглавие: Папка за брошури. |
|
|
Така... Трябваше да правя пълноцветна папка за брошури и листове А4. Да се вижда логото на компанията, да бъде изпълнена във фирмени цветове и външният й вид да се асоциира с фирмените ценности - надеждност, професионализъм и т.н. Не правя често принт дизайн и не знам, май не се справих добре. Имам време за още един вариант. Кажете какво мислите за този.
[/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
klown_der
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 6:36 pm Заглавие: |
|
|
На мен ми харесва като цяло, но едно ме подразни - от вътрешната страна, където си изброявал разни неща, и за булети си сложил парченца от звездата... стои ми някак дразнещо. А комбинацията от цветове е хубава, ама дали ще успееш да изкараш такова бистро синъо от печат :)
... а, да - джоба ти не е ли много плитък? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivgin

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 6:39 pm Заглавие: |
|
|
Да, за булетите си го мислех, че седят ръбато ;) Сега вече го знам :)
А някой с повече опит може ли да ми каже колко трябва да е висок джобът, за да не съ обръщат листовете?
Цветовете... не знам, ще се боря с рекламната агенция, която ще го печата, те ги могат тези неща според мен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
klown_der
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 6:44 pm Заглавие: |
|
|
Ми аз работя в рекламна агенция - вервай ми, не го можем :)) Майтап - всичко зависи от печатарите, а тееееее... ъъъъ...
Но по принцип това нещо като се конвертира в CMYK, заминава направо. Освен ако не печатиш с някакви Pantone - тогава може и да стане.
А джоба - ти решаваш колко искаш да е дълбок - направи си едно макетче 1:1, и пробвай как ти стоят листата - изпадат ли, клюмват ли ти... ей такива неща. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 6:45 pm Заглавие: |
|
|
И на мен ми харесва, но се опасявам от "натискане" на синьото на корицата за цвят, в следстви е на което звездата да се изрвни с фона
малко повече разлика няма да е зле
БТВ това пантони или CMYK ще бъде _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 6:46 pm Заглавие: |
|
|
ivgin написа: | Да, за булетите си го мислех, че седят ръбато ;) Сега вече го знам :)
А някой с повече опит може ли да ми каже колко трябва да е висок джобът, за да не съ обръщат листовете?
Цветовете... не знам, ще се боря с рекламната агенция, която ще го печата, те ги могат тези неща според мен. |
Tе тази рекламна агенциа или там който е изпълнителя на папката няма ли си някоя готова щанц-форма за папката та питаш колко да е голям джоба!?!
Има мноо фирми които имат вече форми и има различни джобове. _________________ jiv i div
Последната промяна е направена от koceto на Пон Май 19, 2003 6:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivgin

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 6:52 pm Заглавие: |
|
|
Така... работих го в CMYK mode в Илюстратора, не е ли достатъчно? След като ми показва там цветовете, значи е ОК, не е ли така?
А за готовата щанца, да, имат. Само че не знам каква форма е. Трябва ми нещо с много ъгловато, без извити линии, за да се връзва с логото. Ще ги проверя пак...
А ValBo, обясни ми го това пак - имаш предвид да има повече контраст между различните сини форми, така ли? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
klown_der
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 6:58 pm Заглавие: |
|
|
Само още едно нещо - не искаш ли малко да направиш формата на джоба така, че да се връзва с щанцата за визитката? Или обратното? В смисъл - не те ли дразни малко това, че имаш много различни ъгли на щанцата...? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ivgin

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 7:09 pm Заглавие: |
|
|
Добре, ще се сменя джобът, разбра се :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 7:19 pm Заглавие: |
|
|
1. viz dali shte se pravi nova shtanca ili shte rabotish po gotova takava
a/ ako se pravi nova - pravish 4ertez i po nego dizain
b/ ako e po gotova ve4e shtanca NEPREMENNO iziskai 4ertez na zhtancata
2. v CMYK rabotish
3. v suotvetnata rezolucia
4. cvetovete - ako minavate prez reklamna agencia, uto4ni gi s 4oveka, koito shte pravi prepress na papkata
5. napravete si cvetna proba /obiknovenno niama vreme za tova de/
moze bi, nai-dobre e, kogato si gotov da izpratish AI faila na niakoi koito e v 4as s pe4ata za da go proveri _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 7:25 pm Заглавие: |
|
|
Не е достатъчно само да е в CMYK, Има и калибрации и пр подробности
По големия проблем е ако засилят циана или намалят магентата за да постигнат хубав син цвят, а не лилав!
Тогава може да изчене разликата между звездата и фона
За това ти препоръчвам по голяма разлика и по добра печатница;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Май 20, 2003 10:40 am Заглавие: |
|
|
Daaa, pak utplesane po tehnicheskata chast, ma tia vse pak si e chast ot foruma:)
Az shti otpravia edna chisto kompozicionna zabelejka: Teia neshta v gornata chast na fron-ta ne ta li drazniat ? Ne smetash li, che taka celata "geometria" otiva po diavolite ? Principno pri web-a takiva neshta se opravdavat s nujdata ot navigacia, ama tva ne e web i prosto ne im e tam miastoto. Otdelno probva li da gi razpechatash, da vidish kolko shte sa golemi, shtoto tai kato gi gledam nakraia prosto shte otvlekat vnimanieto ot osnovnoto - logoto.
Moia savet e da gi namalish dosta, da im potarsish po interesno miasto i nai veche da gi preresuvash, che taka sa dosta postni.
Drugoto si e OK siakash, makar, che az ne bih riskuval s gradienti ot cinio kam podobno sinio, ama tva shtoto paren kasha duha:)))) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Май 20, 2003 11:03 am Заглавие: |
|
|
m LH ma e izprevaril s kritikata :( _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |