Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Viktor
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 1:44 pm Заглавие: za modernoto i retrogradnoto /posveteno na LoveHate/ |
|
|
Mnogo blagodarja na administratora na sajta, za tova 4e me vklu4i v tazi grupa. Mislja 4e tova e mjasto, v koeto sa sybrani hora s dosta interesni idei i poznanija, koito gi pravjat vode6ti v dadeni oblasti. Re6ih da se vklu4a tuk za6toto mislja 4e moga da raznoobrazja ina4e interesnite, no njakak tvyrde ednoploskostni diskusii s mnenija, koito njama da 4uete ot drugade. Iskam da prepory4am na adminiskratorite da razvivat sajta kakto kato tehnologia, taka i kato nivo na forumite, t.e. da provokirat po-intelektualni takiva, za6toto tova opredeleno lipsva. Znaete - ve4e nikoj ne hodi na izlojbi i edinstvenija na4in njakoj da se dokosne do izkustvoto e dizajna.
Sled kato cjala ve4er se zabavljavah s mnenieto na LoveHate za rabotite mi, kato iskam da mu kaja, 4e v momenta se zanimavam s project, kojto prednamereno e ultra retrograden/ blagodarja za mnenieto mu - vseki ima pravo na takova, no to predizvika v men interesni razmisli, a i ne znaeh to4no kak da nareka ne6tata si, a tova 4e ne mu haresvat si e negov problem/ re6ih da predizvikam diskusia otnosno modernostta i retrogradnoto v izkustvoto. Iskam pyrvo da se predstavja - kazvam se Viktor Ankov, zanimavam se s klasi4esko risuvane i relklama, minal sym prez vsi4ki krygove na ada na obrazovanieto po izja6tni izkustva v Bulgaria, otkydeto 4ovek moje da si izleze napravo invalid /ne6to kato operacia ot apandisit, pri kojato poradi gre6ka ti rejat levia krak naprimer/, specializacia v oblastta na prostranstvenite izmerenija v izkustvoto. Oopredeleno imam samo4uvstvie na 4ovek, kojto raboti sam, njama 6ef nad glavata sii za njakolkoto meseca ot koito go e napravil e spe4elil vsi4ki klienti ot edin bran6 na industriata v Bulgaria. Sy6to taka ot men njama da 4uete da upotrebjavam izrazi kato “mani go tva” “fyrgaj bob” "smetam" "nekav" i t.n. - vypros na mantalitet verojatno.
Mislja 4e modernoto kato model na povedenie I podhod e ekvivalentno na dvijenieto po koordinatna sistema - t.e. umerenite I ultramodernite sa ednakvo otdale4eni ot kraja na modernostta tyj kakto vsjako 4islo ot 4islovata redica e ednakvo ot dale4eno it bezkrajnostta, o6te pove4e 4e tova koeto tuk e moderno ve4e e retro drugade, ili ot tam nakydeto otiva modernoto tuk, v Evropa ve4e se vry6tat. Mislja, 4e povedenieto na 4ovek, kojto se stremi da byde moderen e kato strelata ot aporiata na Zenon, t.e. vsy6tnost ne se dviji. V kraja na krai6tata I Dali e bil izklu4en ot grupata na surrealistite samo za6toto e iskal da risuva kato Rafaell, 4etja6t Frojd. Mislja, 4e dnes njama kriterii za modernost - tova, 4e njakoj vektorizira njakakva karinka vzeta ot njakyde I posle 4ertae petna I linii I gi kompozira s tehno- ili MTV-zvu4ene I s tova se stremi da e aktualen si e negov problem. Ob6to vzeto jiveem /vse o6te/ v epohata na post-modernizma, t.e. vreme v koeto ne moje da se o4ertae njakakyv stil ili izkustvo kato abangardni I naj-dobroto, koeto moje da se napravi e da se osmisljat predi6nite takiva, kato se tyrsjat vryzkite mejdu tjah. V kraja na krai6tata ne zabravjajte, 4e o6te jiveem v epohata na Borges I Umberto Eko. Taka e, za6toto izkustvoto se zavry6ta kym elitarnostta izostavjajki avangardnoto za6toto se e okazalo izprevareno ot samoto sebe si. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 1:58 pm Заглавие: |
|
|
te tva mai ne beshe tochno za tuka... shto ne mu napisa msg? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 2:08 pm Заглавие: Малеееееееееееее... |
|
|
Колко сложни думи, за да не кажеш нищо.
Едва ли с тези писания ще предизвикаш дискусия!
За себе си разбирам думите на LH така - ретрограден ти е дизайна, не подхода за визуализиране на идеите.
Та така - Ретрограден и ретро не са тъждествени!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Viktor
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 2:10 pm Заглавие: |
|
|
za6toto mislja 4e za tezi ne6ta trjabva da se diskutira, a v momenta sa mnogo malko forumite, na koito moje da se napravi tova. I mislja 4e e interesno da se napravi tova s hora, 4iito raboti v pove4eto slu4ai sa naistina interesni i koito taka ili ina4e opredeljat kulturata na plasti4noto mislene na masite v momenta. Zatova povdignah vyprosa. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 2:12 pm Заглавие: Бе човекоооооооооооооо, бееееееееееееееее... |
|
|
Кви маси, бееееееееееееееееееееееееееее?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Сега кажи и хората и ша дойда лично да те убия!!!!!!!!!!!!!!!!!
Честно! :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 2:35 pm Заглавие: |
|
|
Viktore.. vij sia, nema da se izviniavam ni za ezika si ni za mnenieto si.
Kato kaja "ultra retrograden" imam predvid, che polzvash stilistika i tehniki ot predi 10 godini, koiato na vsichkuto otgore i togava ne haresvah. Da bydesh retro e drugo, ti si prosto retrograden.
Pak da kaja, tva si e moe mnenie, ne angajiram nikoi s nego, no i ne smetam da go promeniam.
Welcome... tva az da te haresvam ne e uslovie ot koeto da zavisi prisastvieto ti.
P.S. Eeee, nema se vazdarja..... na niakoi hora prosto trebe da im zabraniat plug-ins kam PHS... oshte parvia pat kato vidiah kataloga na STIND mi se iskashe da go kaja tva na chuveka deto e otkril "neogranichenite vazmojnosti" na Eye Candy i se e unesal s upotrebata im :))))))) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 3:54 pm Заглавие: |
|
|
viktore... az sia pak she zema otnoshenie...
oshte na predstavianeto ti stiah da ti udaria edna goliama ama mnooo goliama tesla.. az i na LH stiah da mu kazvam che si mnooo zle ma...ta da se vurna na dumata, tfa tfoito ne e stil daje psevdo stil ne e, i rabotite ne sa ultra retrogradni mi sa hiper-ultra retrogradni!!! mnooo slabo pich, ma kato te gledam se i hvalish che si niamal shef nad glavata mi koi shte naeme tebe be ne skiash li kolko si daleche?.. napravo vzemi hvani se neshto drugo da bachkash... ma gledam i mnooo slojni dumichki vkarvash tc tc tc.. kfo sia izchel si dve spisania razgledal si 5 saita i - "ae az sum mr. designer, kade ste huknali znam i imena" i bla bla... ooo da nezabravia i zaigravkata s taka lubimite ti filtri v PS e kak bez tiah ...? ma ti si zavurshil be zabraih..ti gi znaesh tia raboti.. kakto e moderno - na tebe ne ti trebe joker! ma az she ti dam edin (obadi se na priatel) poogledai se i osuznai che tova s koeto si se zahvanal e poslednoto neshto s koeto triabva da se zanimavash! i sega da ne vzemesh da stanesh hirurg? sakun! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
graphic
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 4:23 pm Заглавие: |
|
|
Колеги за пореден път доказахте максимата "От мен по-велик нема"! Погледах нещата на Viktor - и си мисля че не толкова нещата му Ви дразнят, колкото начина по който се опитва да се впише във форума -вгледайте се има някой не толкова лоши попадения - може и случайни да са. Като цяло наистина има един повей от "Аз завърших ХГ 1985г и от тогава не мърдам...." , обаче да кажеш "Пич ти не ставаш за тази работа..."- много крайно ми звучи... и още нещо... щом има клиенти като "Сторко" и т.н., значи момъка най-малкото може да убеждава да му дават работа. Това е! Всеки си има мнение - ама като вземете да заклеймявате и да плюете - равни нямате.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 4:32 pm Заглавие: |
|
|
Devoiko, ti pak se nauchi edin pat za vinagi da ne obobshtavash.
Tuk ima dva individa /Love Hate i implant/ koito kazvat sobstvenoto si mnenie.
Implant smeta che triabvalo da se smeni rabutata, ama da ne staval hirurg, tova si e negovo mnenie.
Az kazvam, che e retrograden i ne go haresvam, dai sia za da sam toleranten i ti da si dovolna da mu kaja : "bravu pich, mnou sa kefia na ogancheta ot eye candy i iako bevels, mnouu veliko", tva li iskash ? _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
graphic
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 5:16 pm Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | Devoiko, ti pak se nauchi edin pat za vinagi da ne obobshtavash.
Tuk ima dva individa /Love Hate i implant/ koito kazvat sobstvenoto si mnenie.
Implant smeta che triabvalo da se smeni rabutata, ama da ne staval hirurg, tova si e negovo mnenie.
Az kazvam, che e retrograden i ne go haresvam, dai sia za da sam toleranten i ti da si dovolna da mu kaja : "bravu pich, mnou sa kefia na ogancheta ot eye candy i iako bevels, mnouu veliko", tva li iskash ? |
Нямам нищо против мнението ти, то си е твойто. И аз не съм фен на "всички ефекти на куп", но като "devojka" се опитвам да съм малко по-толернтна. Смяташ, че другите не си казват мнението ли? Аре остави........мислех доста неща да ти кажа - ама ми се отщя. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 5:27 pm Заглавие: |
|
|
Pak pochva da stava oftopik polojenieto.....
Viktore, shte se radvam da izbersh koia da e tvoia rabuta i da mi obiasnish zashto si ia designiral po tozi nachin, az pak ot svoia strana ti obeshtavam, che shte ti kaja zashto sletam, che ne trebva da e taka. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 8:24 pm Заглавие: |
|
|
zna4i kolkotopowe4e kopam tolkowa powe4e razbiram 4e ima 2wida designeri. Ednite zadooliawat izcialo zelanieto na klienta, kakto w slu4aia si predstawiam stastliwite klienti na wiktor.A drugia wid sa tezi koito riskuwat da wlezat w konfrontacia s klienta s cel ne samo da priberat parite a i da go izwedat kra4ka napred wuw wizualnata mu kultura. winagi sam riskuwal i sam dowolen kogato sam uspial da predpazaia klienta ot omazwane na ideiata . a na skoro klient uspia da oceni towa. Garantiram ti viktore, 4e towa nesto ste stane tendencia. Klienta nima da e we4no s nizka wizualna kultura. I da wrzwa na nomera s NIE PRAIM SI4KO KWOT NI KAZETE za ei teia drebni stinki.//a ako ne sa drebni stinki,zal mie za klientite ti:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
klown_der
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 11:15 pm Заглавие: |
|
|
Нуби,
нали знаеш как в агенция трябва да се хванеш за палците, иначе изхвърчаш? Клиентите май никога няма да се навият на това, което има предлагаме - или поне не докато не омажат идеята. И тогава се напиваш с ром и правиш всичко както го искат, щото ти се иска да ти се махне кирливата задача от главата, а след това не казваш никъде, че това е твоя работа :)
Всичко е заради парите - кой прави дизайн в днешно време за удоволствие? И логото го правиш на половин страница, и всички видове боички мешаш, и шрифт Betina Script слагаш... получава се боза, и тва е. А ако успееш клиента да го убедиш да не ти пипа работата - значи наистина си добър :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 11:29 pm Заглавие: |
|
|
мда, отношенията с клиентите винаги са важни...моето мнение е че той трябва винаги да се насочва, има си начини, а и ако не можеш да го убедиш че еди кво си е по-хубаво от неговата версия...ами тогава и ти не знаеш защо тя е по-хубава... пък от тва следва че нещо куца... в края на краищата, дизайнера е специалиста, и той решава кое как е най-добре... тва все едно да влее някой в една компютърна фирма и да иска да му сглобят Интелски компютър, ама с процесор на Мак, и да е мноо ефтин и мноо мощен... И кво ша му кажат? да не са надупят да му го правят пък? така е и с дизайна, ако клиента ти е невеж в тва отношение, по-добре го образовай малко, отдели му време, докато схване кое как е, а после и ти ша си горд с това, което си напрайл.
та така... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 12:32 am Заглавие: |
|
|
Абе Вичо, не е баш така. Сега няма да седна да превключвам на образователна програма при всеки клиент. Те всички си имат идеи, виждания и най-често мостри по темата "най-върховен дизайн".
Преценяваш го колко тежи и му правиш това, което иска или му показваш вратата. Сега да ги правим всички клиенти колеги ... няма начин. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 12:32 am Заглавие: |
|
|
graphic ... kaji sega kakvo te muchi? moeto samochustvie? moeto antilicemerno mnenie? otnoshenieto mi kum viktor? vuzgledite mi? netolerantnoto mi povedenie? tova che otnovo ne dokazvam nishto?
..hodih, daaa hodih i izdurjah tochno 10min. s rabotite mu..vglejdah se, ...popadenia ne vidiah, padenia mmm everything... nishto lichno kum viktor ne go poznavam moje da e svesten pich - prosto rabotite ne mi haresvat i sum kraen v mnenieto si za tiah ne obicham da uvartam! no na teb ti dopadat nali graphic? ti si tolerantna... dobrichka...kompetentna "ima niakoi ne tolkova loshi" a drugite kakvi sa loshi??? e tova ne go haresvam az predpochitam da mi go kajat napravo, "skii pich mnooo e zle cialata rabota deto si napravil, nestava."... a ne, "abe ne e zle ma..." nadiavam se razbirash razlikata veche. nikoga niama da skria kogato neshto mi haresva..(to naskoro imashe edni zaiajdanki po tooia povod) no i nikoga nima da se umilkvam ako neshto ne mi haresva!!!!
i drug put pravi si izvodite naum koi kfo iskal da dokaje (molia te nai-uchtivo). _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JackVincent

|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 10:19 am Заглавие: |
|
|
Toia post na Viktor triabva da se boldne, da se hakne edno cherveno i da se chete ot pokoleniata napred i napred. Onia den si vzeh edna knijka za PostModernizma da se poobrazovam i az s taia materia i si priznavam ne e lesno, preprochita se tuk tam dokato svetne za kakvo se govori, ma pich s toia post napravo me izpoti, zabrai mai da vkluchish Marks i Papata v nego... imash jelanie za diskusia po tia problemi, no edva li shte spoluchish, a i neznam dali imash sobstveno mnenie po tia vaprosi ili si gi chel iz knijkite iz obuchenieto ti i sega kazvash elate vijte kolko sam chel. No tova e predpolojenie, ako barkam me izvini, no prosto toia rechnik e kato mozachen mixer - pone za men.... a i tova vsichkoto ne e za tuk
p.s Za offtopica za klientite sam saglasen s nubizus... _________________ you'll never know what hail |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LMNT
|
Пуснато на: Вто Май 20, 2003 6:59 pm Заглавие: |
|
|
Neka i as sega malo da si pochesha ezika za stylovete...
Цитат: | Ob6to vzeto jiveem /vse o6te/ v epohata na post-modernizma, t.e. vreme v koeto ne moje da se o4ertae njakakyv stil ili izkustvo kato abangardni I naj-dobroto, koeto moje da se napravi e da se osmisljat predi6nite takiva, kato se tyrsjat vryzkite mejdu tjah. |
Nabljudavajki sabitijata i tendentsiite v moja si djal ot design-a,a i ne samo v moja...stigam do izvoda,che njama takova njashto kato "post-modernism". Vsichko tova e ala-bala-portokala.
Tova,koeto ti narichash POST-MODERN si e vsushtnost edno nishto i nikaqvo LATE MODERN, tochno taka kakto njama Post-gothic, Post-romanic ili Post-renaissance, naprimer.I taka kakto Late Gothic si e dorazvita Gothica,no vsse pak gothica,taka i P.-M. si e Modern. Dnes predstavata ni za style ne e tova,koeto beshe. Bjal qvadrat na bjal fon,narissuvani na canvas prez XX-vek, ne e ravno na bjal qvadrat na bjal fon vov Photoshop dnes,vupreki che i dvete sigurno che ti izglezhdat ednaqvi. Poznaj zashto e taka. Ami,zashtoto informatijata,kojato se sadurzha v dvete "proizvedenija" ne e eqvivalentna i supostavima.
Цитат: | o6te pove4e 4e tova koeto tuk e moderno ve4e e retro drugade, ili ot tam nakydeto otiva modernoto tuk, v Evropa ve4e se vry6tat... |
Nikoj ot nikade ne se vrushta. Prosto se zadava nov style, nova epocha...ne,ne e post-post-modernism ,a tova,koeto veche se naricha INFORMATION AGE.
Цитат: | 4e njakoj vektorizira njakakva karinka vzeta ot njakyde I posle 4ertae petna I linii I gi kompozira s tehno- ili MTV-zvu4ene I s tova se stremi da e aktualen si e negov problem |
I characterno za Information Age e ili shte bide,verojatno, nachina po kojto se boravi s informatiata. Ne e vazhno dali kartinkata e vzeta ot njakade;possle izrjazana,trasirana...vazhno e kak e preosmisslena & razshirena informatiata,kojato tja e sadurzhala, predi tja otnovo da se vlee v informationnoto more...
Цитат: | Mislja, 4e dnes njama kriterii za modernost |
Umeloto ili po-skoro neumeloto boravene s informationnata kasha i technologia e kriterii za "modernost".
Izpolzvaneto na default-nite PS filters/bevels "a la prima" govori za nerazbirane na smissla na technologijata. _________________ На экзаменах в разведшколу абитуриент Петр Семенов не ответил ни на один вопрос, в результате чего был принят сразу на второй курс |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aD

|
Пуснато на: Сря Май 21, 2003 12:41 pm Заглавие: |
|
|
Амин !!
Викторе, вземи го принтни тва мнение на Елемент-а и си го сложи на стената или си направи screenshot и си го сложи на десктопа, абе най-малкото прочети го добре и следващия път помисли добре преди да подходиш към следващия пост-модернистичен, ултра ретрогарден дизайн, който започнеш да правиш и вземи постни после да видим дали нещо изобщо си възприел от това което ти се казва. _________________ art can not be kept in chains |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Snaker Toxic Snake
|
Пуснато на: Чет Май 22, 2003 5:37 pm Заглавие: |
|
|
HAH !!!
E tuka misleh che e ebati legena s dupka toq forum :))
obache havata ne bila takavaaaa ...
vii ste si razkazali igrata be ... :))
chak ne sfanah za kvo e posta !!! :))
ima nekva vrutka tuka ama ... azi ne q sfashtam ... ima nekva kombinatsiq i insinuatsiq ama ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|