Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mucho

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2003 6:27 pm Заглавие: majko mila |
|
|
Цитат: | Имам аз една снимка която е под 100 пиксела и искам да я уголемя до 1024х760 и качеството да не се променя, да е така както преди да я уголемя | ...
... da be6e 6.30 AM da se 4udq na o4ite si ma sega e 6.30 PM .... i twa det 4eta me fyrlq v tihiq mrak ... da ne bi da sym propusnal promociqta na nowata super, mega, ultra, hiper, turbo, 4x4, giga, tera qkata programa deto gi prawi tiq ne6ta :)))))))) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bass

|
Пуснато на: Чет Май 22, 2003 6:55 pm Заглавие: khm... |
|
|
И аз имам чувството, че съм изпуснал нещо от прогреса :-\\
Ей този софтуер за сканиране с немалки претенции ме убеждава, че lpi вече е същото като dpi... па и на кого му пука, ние тука работим в милиметри :-\\
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2003 11:57 am Заглавие: |
|
|
ma vuovbshte ne se 4udete, sutrinta edna klientka mi poru4a da i pravia bilbord 5/3 m ot kareto i za vestnik. obiasniavam 4e ne stava, a tia - abe viz tam shte napravish neshto s tvoite raboti deto gi pravish ....
ot tam edni lekcii se po4naha za pixeli, dpi i razmeri, edni sporove .... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2003 12:14 pm Заглавие: |
|
|
abe morty :) aj ni sy izlagaj we "wkarwa6 go v kompjuturu i gotoo" :)))))))) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Май 23, 2003 12:42 pm Заглавие: |
|
|
Какво се оплаквате - гледах тия дни един филм
Пича местеше мадами от една снимка на друга само с едно кликане
И от 5на 5 пиксела вадеше ясна снимка на лицето с напъпила брада чак;-)
Нищо не знаете за новите технологии;-))
Аз вече писах писмо до филмовата компания
Сега чакам да ми кажат какъв е софта;-)
Искам го тоя софт, искам го;-)) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wakeop
|
Пуснато на: Пет Май 23, 2003 2:05 pm Заглавие: хм |
|
|
аз очите си искам да сменя, не софтуера. Да мога някак си поне в CMYK да гледам...
Значи... лого, извадено от сканирана карта за предплатен достъп. Сканирана е през полиетиленовата опаковка, че да не стане непродаваема след операцията.
Клиентът ми (търговец на едро) иска на стикера, представящ съответната карта, логото да е с оригиналните си цветове.
Репликата беше: "Оправяй се някак си, ама не искам проблеми с фирмата, те си държат на цветовете... Не, няма да дадат оригиналния файл, не щат и да чуят за това..."
Аре, ако някой знае начин как да се "оправя" в тва да ме светне, че явно нещо ми е дефектно зрението. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2003 2:13 pm Заглавие: |
|
|
v sluchaia prosto opit ti e nujen _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Май 23, 2003 2:16 pm Заглавие: |
|
|
Аз нещо не разбирам!!!
Имаш логото, имаш CMYK скалата - слагаш ги едно до друго и виждаш какъв е цвета
Така поне правя аз и досега не е имало проблеми _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Пет Май 23, 2003 2:20 pm Заглавие: |
|
|
ето и друго решение
щом го имаш в електронен формат слагаш си пикера от ПС отгоре, гледаш инфото и там си пише CMYK-formulata. _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wakeop
|
Пуснато на: Пет Май 23, 2003 3:19 pm Заглавие: |
|
|
Абе тоя, дето го е сканирал си е оставил ръцете :( Като погледнах снощи CD-то с картинките и ми прилоша. Кво да мериш бе Коце, то е мега неточно вече... сканирано през найлон на не знам какъв скенер с не знам какви настройки. Поне оригиналната карта да имах в ръцете си.
Последния път, като направих така на око се оказа, че цвета бил HKS 39N, а не cmyk-a дето го бях измерила, та пак ядох бой.
Че нямам опит - нямам. Иначе нямаше да хленча :)) Ама и чак толкова просто не е де :)) И децата се сещат да измерят цвета с нещо, дето им напомня пипетка, айде сега :)
По-хитро решение ми дадоха току що :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|