Graphilla.com :: Преглед на тема - EOS 350D vs. 400D - KIT vs. друго... чудене и питане.

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

EOS 350D vs. 400D - KIT vs. друго... чудене и питане.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда, на човек, дето не снима с тая марка и няма такива проблеми няма как да му стане ясно и да се разберем. В случая иде реч конкретно за фототехника и нещата стоят така - лошо сервизно обслужване. Ти си пазаруваш принт-техника и там нещата за ваш късмет стоят по друг начин.

Ако имаше читаво сервизно обслужане за фототехника, то и аз, и някои уважавани тук снимащи с Канон хора нямаше да имаме нищо против да плащаме цените, които се определят от въпросното представителство.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bulLET

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 8:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да кажа и аз нещо за фотопавильона - кефът ме:)
оригинална канонска батерия ВР-511А в електрон.бг я продават за 220 лв., във фотопавильона ни я продадоха за 105 лв.;
и още един пример: комплекта 5Д + 24-105Л + 100 макро + 430 ЕХ ни го продадоха с близо 1400 лв. под техните (на фотопавильона) цени.

с гаранцията - ше видиме...
iDesign-er

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 9:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, и аз все чувам лоши неща за Питър Пан и затова гледам да ги избегна. :) Слава Богу, че моя Canon (малкия) си бачка.

При положение, че ФотоПавилион работят със Зентекс, това е много добре. Не го знаех. И то излиза, че хем сервизът им е по-добър, хем цените по-ниски, хем има 2 годинки гаранция, хем и избор, хем готини магазинчета, хем готин сайт, хем магазинът в Пловдив е на удобно за мен място... Остава да го хвана работещ и да имат в наличност 400Д и ще стане всичко супер. :)

bulLET, за цените няма спор, че са най-добрите, които срещнах. Надявам се да не се налага да ползваш/ползваме гаранция, но все пак е добре, че не разчитат на Пан или нещо по-лошо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Пон Юни 04, 2007 10:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Винаги, през всеки един миг от моя живот съм искал да виждам точно това - мир и щастие за всички хора по земята! :)))))))))))))

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
iDesign-er

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 12:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хвърлил съм око на този обектив http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&product=563&show=additional#slides-pane-0, като за 400D, пейзаж нямам претенции за особено теле, но макрото ми се ще да е на поне някакво прилично ниво. Дали имате наблюдения над него?

Също така нямам никакъв опит с филтрите, а един поляризационен ще си е задължителен. Гледах аз няколко и така и не разбрах кой е по-добрия. :( Като марка се насочих към Hoya, че са ми по-познати, но може и Bower... С една-две думи, кой бихте ми препоръчали?

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=20&cat=53&product=167&show=additional#slides-pane-0
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=20&cat=53&product=1957&show=additional#slides-pane-0
http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=20&cat=53&product=176&show=additional#slides-pane-0

Най-често ще снимам на дневна светлина, луминисцентна и tungsten, ако е от значение.

Чакам доставка на EOS, че за малко го изтървах. :(

П.С. Ако искате да ми помогнете малко, можете да пуснете един глас тук http://www.bankazaidei.com/?p=ideas&id=738 Ще съм благодарен. :) Да взема и аз един хубав обектив да купя. :)
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 7:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Офф:
Гледах преди време едни снимки които ми отрязаха главата.
Човека е фоторепортер и снима с най-проста лайка (се пак) с филм.
Ненам за мен целия тоя технологичен турбо хип отделя фотографите от красотата и я заменя с позлваемост:)))
Естествено ми е ясно че има снимки и снимки ма да си кажа:))
Върнете се в началото
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 8:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:

...най-проста лайка...

те най простите лайки, и в частност най-простите стъкла на лайките се отличават с едно изключително високо качество, мдаа..
че в момента сапунерка на лайка ти струва колкото 30D тяло =))
iDesign-er

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 10:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nub, възможно е. Лично за мен пък технологичната част е също толкова интересна и удовлетворяваща, колкото и художествената. Самата идея да тестваш и разучаваш нови обективи, техника, софтуер... Е, разбира се, и да ги ползваш добре. :)
Върнете се в началото
Candelero

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 27, 2007 1:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@ iDesign-er

Мнение на пълен лайк като мен.

Преди 2 месеца ходих на едно малко пътуване за 1 седмица и бях с 350D. Направих към 3К снимки. Размазах се от кеф, беше просто върха.
Абе ЯКО.

От 2 седмици имам 30D. Още го разучавам кое как. Само, ще ти кажа, добре че нямам жена - щеше да ме обвини в изневяра. А собственика на 350D-то каза: .... ЕБАСИ !
Chef

МнениеПуснато на: Сря Юни 27, 2007 2:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

...бахти драмата
Върнете се в началото
iDesign-er

МнениеПуснато на: Сря Юни 27, 2007 3:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

PASTA написа:
...бахти драмата

Ахахахахахахахахахахахахха :D

Candelero, мерси за коментара. Аз се насочих към 400Д с обектив Canon 50 mm Compact Macro, както и ми препоръчаха.

Уф, този Nikon D80 как ме дразни нещо. :( И все пак не съм свикнал с Никон, а и техните обективи са... със странни наименования. Само ще се омотая. :)

Реално този Никон е по-добър с 11 точковия автофокус и спотовото мерене. Друго значително нещо не съм усетил да има...
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Сря Юни 27, 2007 5:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Gledaiki kolko vreme se protochi procesa shte ti kaja edno - ostavi kakvo si govorim tuk, mojem da obsajdame predimstva i nedostataci na dadeno tialo/obektiv do bezkrai, kakto i postoianno shte izlizizat novi neshta, no vinagi e po-dobre da imash neshto, koeto da ti varshi rabota, otkolkoto masa vreme da stoish bez tehnika, da ne snimash i da si vikash "ei tva staklo tuka v toia magazin kolko e dobro", niama smisal. Kupuvai za kakvoto imash pari, pochvai da snimash i ne izpuskai ot oudovolstvieto - liato e... Uspeh ;)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
iDesign-er

МнениеПуснато на: Сря Юни 27, 2007 5:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper, само да знаеше... Аз така се чудя още когато 300Д беше по пазара. :) Смятай. :Р Преди причината беше, че съм новак, но вече натрупах някъде две години опит и определено имам нужда от ъпгрейд.

Та ще взимам, че един потребител от форума ме заплаши по ICQ-то с физическа саморазправа, ако продължа така с умуването. :) Той ще се сети кой е, нали така, Валентине?! :Р

Отново благодаря на всички, които отделиха време на темата. Тъкмо Фотопавилион има докарани ЕОС-чета, ще се уреди въпроса и после започвам на ръчкам.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети