Graphilla.com :: Преглед на тема - Art Academy Plovdiv

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Art Academy Plovdiv

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dreado

МнениеПуснато на: Нед Авг 12, 2007 6:27 pm    Заглавие: Art Academy Plovdiv Отговорете с цитат

имам въпросче отностно тазгодишната специалност която са открили там-"графичен дизайн и фотография"

на сайта пише така

Цитат:
"І ЕТАП
Създаване на графичен проект по жребийно изтеглена тема от областта на:
плаката,
опаковката,
корицата на книжно тяло,
запазения знак и шрифта.
Изпълнява се върху каширан картон с размери 50/70 см. с темперни бои, като могат да се използват и помощни средства, необходими за ръчната реализация на изображението. Времетраене: 8 часа.
Забележка:
Картоните се осигуряват от АМТИИ.

ІІ ЕТАП
Реализиране на фотографска композиция от цветни обекти с фотографска техника на кандидата. Времетраене (за създаване на композицията и нейното заснемане): 30 минути.
Забележки:
Всеки кандидат може да използва и допълнителна собствена фотографска техника, която по негова преценка би могла да му е необходима по време на изпита.
Всеки кандидат може да осъществи неограничен брой снимки, измежду които трябва да избере една, с която да участва в конкурсния изпит.
Изпълнението на конкурсната снимка се осъществява при техническото съдействие на АМТИИ в размер 15/20 см.

ІІІ ЕТАП
Представяне от кандидата на портфолио от най-малко пет графични проекта и десет фотографии с различна тематика, респективно - жанр, последвано от коментар върху тях и събеседване с цел изясняване на общата и специална култура на кандидата."

ама тъй като съм още аджемия не са ми съвсем ясни тия условия, та всякъв вид информационна помощ ще е от полза.

освен, че няма да има фотошоп на изпита др почти не ми е ясно (:
ще се отблагодаря както мога на тези които дадат акъл на версия
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Авг 12, 2007 7:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ма как само удобно са ги съчетали две в едно, учиш един път, а излизаш с две професии :)

кое по точно не ти е ясно - те много добре са си го описали - ще мацаш върху картон, ще ти дадат няколко обекта да те видят как ще ги аранжираш, осветиш и заснемеш и накрая ще те видят досега какво си правил.
нещо такова беше идеята и на моя изпит в нбу преди 7 години, но в краина сметка си беше една малка пародия - вместо рисунки почти всички носеха фотографии, на фотошоп теста трябваше да преместя облаче използвайки селекция, а дигитално портфолио почти никой не носеше. в момента най вероятно е по високо нивото - не знам
като се има предвид че тази специалност е за първа година най вероятно входно ниво ще е доста ниско.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dreado

МнениеПуснато на: Нед Авг 12, 2007 8:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и мен това ме озадачи бат стефане, как ще се явя аз на тоя изпит кат нито във фотографията нито в дизайна съм факир (: едното да беше само барем искараме няква 3ка хахае

сега сериозно.
как ще го "създавам" този графичен проект,това не ми е ясно , примерно пада ми се задание за опаковка на нов сок с вкус вишни и някво лого, после какво правим ? (: нема корел нема адобе, какво ще рече мацаш в/у картон ? аз в Пловдив наред с работата искарах и един двугодишен колеж с тази специалност, ама такива работи не сме правили,освен малко упражнения по създаване на шрифт. то и там беше пародия де, и бях решил да не уча повече ама като видях наскоро тази специялност в амти си помислих, че може би ще има повече файда да продължа там

друг е въпроса, че нямам достатъчно опит в ръчното изпълнение на такива задачи, та затова се допитвам тука, ако може някой да ми избистри визията
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dreado

МнениеПуснато на: Пон Авг 13, 2007 7:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

днеска отивам, хайваните почиват, в цялата академия джан джук човек да питаш няма

щели да се явят към началото на идния месец, малко преди изпити и прочие (:
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети