Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Grotesq

Регистриран на: 12 Мар 2005 Мнения: 442 Местожителство: Булгаристан
|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 7:32 pm Заглавие: edna glava |
|
|
ami pravq edna glava za da si treniram texturiraneto i tova e rezultata :)
 _________________ My Linkedin profile
My art prints |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 9:16 pm Заглавие: |
|
|
Много добре изглежда.
Ако търсиш критика:
Бих обърнал внимание на носа. Отворите отдолу изглеждат доста остри.
Другото нещо са ушите. Липсат детайли(може би нарочно не си ги довършил).
Също така долната устна. Обикновенно в краищата си не е толкова заострена. Просто леко се заобля и преминава под горната. Погледни се в огледалото и ще видиш какво имам в предвид.
Приеми ми критиките положително. Специално за моите неща най съм обичал когато някой ми каже че не ми харесва работата но и да се уточни и да ми каже защо. Много е полезно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Grotesq

|
Пуснато на: Сря Авг 22, 2007 9:57 pm Заглавие: |
|
|
10x man razbira se 4e priemam kritika po na4ina po koito ti q dava6 v tozi slu4ai ,basi izlezna mi slava 4e sam nekav lo6 :D
10x pak 6e gi imam predvid tezi ne6ta RESPECT :) _________________ My Linkedin profile
My art prints |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silvi~e.

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 11:07 am Заглавие: |
|
|
Na men mi se struva che kato cialo proporciite na glavata ne sa mnogo pravilini!
Eto dano tova ti pomogne.
Tova e ot anatomiata na Bridgman, men lichno tia mi dopada nai-mnogo:)
[/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 11:36 am Заглавие: |
|
|
искаш да кажеш че главата "трябва" да е правилна за да е вярна? хахаха... :) нищо лично Silvi ама тва е ученически коментар. Юли Попов учеше навремето учениците си че щриха "трябва" да е под ъгъл 30 градуса, тва е несериозно. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silvi~e.

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 11:40 am Заглавие: |
|
|
Bio написа: | искаш да кажеш че главата "трябва" да е правилна за да е вярна? хахаха... :) нищо лично Silvi ама тва е ученически коментар. Юли Попов учеше навремето учениците си че щриха "трябва" да е под ъгъл 30 градуса, тва е несериозно. |
... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 11:49 am Заглавие: |
|
|
@ Gtotesq
vratnite jili sa mnogo zaostreni otpred sedi stranno tva, drugoto ot men e tam pri slyznia kanal gornia klepacha prodaljava mnogo stranno kum ochnata orbita. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silvi~e.

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 11:54 am Заглавие: |
|
|
Bio tuka komentirame rabotata na choveka a ne moia "uchenicheski" komentar!!!
I bez znachenie kakuv e ne mislish li che e po polezen ot tvoito izkazvane v sluchaia!!!
Ne iskam da se zaiajdam obache spored men chovek moje da nauchi neshto vajno za rabotata si ot absolutno vsiakakuv vid komentar ...
Az i bez tva ne se obajdam a sega puk veche savsem :(
I molia vi predi da pishete neshto se zamisliaite zashto go pishete shtoto poniakoga se izlagate mnogo !!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silvi~e.

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:02 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | @ Gtotesq
vratnite jili sa mnogo zaostreni otpred sedi stranno tva, drugoto ot men e tam pri slyznia kanal gornia klepacha prodaljava mnogo stranno kum ochnata orbita. |
Tova veche e drugo!!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Grotesq

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:08 pm Заглавие: |
|
|
mda vseki komentar moje da byde polezen :) oba4e nqkoi osobennosti na proporciite mogat da oidat i ot kamerata kakto e v tozi slu4ai za6toto tova e ortografska kamera i ima nqkoi problemi v neq a po otno6enie na slyzniq kanal da znam blagodarq i az si misleh 4e e ne e nared i utre drugi den 6e poopravq i drugi ne6ta koito ne mi haresvat a i smqtam da promenq i haraktera na ne6toto kato cqlo :)
Blagodarq za nasokite vzimam si belejka a tova e ot v4era o6te malko pipane po svetlinata i texturata:
My art prints |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:12 pm Заглавие: |
|
|
az lichno ti preporachvam da ostavish tekstura pone za malko nastrana. obarni vnimanie na shadera, kak tochno pada svetlinata i kak se popiva ot kojata. v protiven sluchay riskuvash da pravish teksturi do bezkray i vse da ne si dovolen ot rezultata. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Grotesq

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:22 pm Заглавие: |
|
|
heh ami ima edno malko naivno ne6to deoto mi se varti iz glagata, zna4i ne iskam da polzvam SSS iskam da stigna dobar rezultat samo s texturi kato ideqta mi ne e da napravq ultra realisti4nata glava :D a po skoro ne6to s tvor4eska stoinost a i da napredna v texturiraneto 4e mi e slabo mqsto za sega, a svetlinata e edna druga bira 6e ima qko experimenti tam a i krainata cel e nqkakva po cqlostna scena a ne samo glava :) _________________ My Linkedin profile
My art prints |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:34 pm Заглавие: |
|
|
ne e naivno, shtom si reshil da zadylbaesh v texturite tva si e konkretna zadacha veche, no vse pak mislia che e hubavo da pusnesh pone malko poveche svetlina. koja se teksturira nay-dobre silno osvetena, sled tova i da namalish osvetlenieto ili pri animacia kogat obekta popadne v razlicha sreda vinagi sedi dobre. obratnoto ako e tymno dokato teksturirash, posle kato osvetish ima nepriatni iznenadi. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Grotesq

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Grotesq

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 1:42 am Заглавие: |
|
|
Послушах BIO и в първия свободен момент реших да си направя shader за VRAY и това е то за сега без хубав Diffuse но се надявам да съм хванал property-тата на кожата :)
My art prints |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vlad74
|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 8:15 pm Заглавие: |
|
|
Кефи особено дясната(знам че е една и съща). Единственото което не ми харесва са ушите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 9:41 pm Заглавие: |
|
|
определено почва да става яко.
за повече реализъм виж в реалността как всяка зона на главата има отделен локален тон. собствен подцвят в основния тон на кожата. например под очите където кожата е по-тънка и се виждат повече капилярите съответно кожата е по-тъмна, по-лилавееща. при челото също се различава, кожата е много близо до костта. където е зоната на окосмяването съответно повече синее/сивее поради поради леката прозрачност на кожата под която се виждат корените на космите.
хубав референс е да вземеш добра равномерно осветена снимка на човешко лице. у шопа я блърни значително и виж петната на съответните зони как имат собствен локален тон. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Grotesq

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ALFRED HITCHCOCK

Регистриран на: 06 Юли 2004 Мнения: 603 Местожителство: с. Косталево /Врачанско/
|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 1:39 am Заглавие: |
|
|
супер става адаш. само да добавя , че е добре да направиш и разли4на материалност .. смсъл устните, спекуар на места повече на други по - малко сега малко изглежда като един материал цялото някакси по-матов да е знам ли и аз не ме слушай ;) _________________ A mad farmer falls in love with his pig and has mutant piglets with it. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hicks

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2007 7:07 pm Заглавие: |
|
|
>>> я, тоя е имал близка среща с Xorro :P
>>> P.S. пусни един профил плззз, само последния линк се вижда при мен..
>>> P.S.S яка тиква! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|