Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
EROGANCE

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 12:54 pm Заглавие: Лого за GPS |
|
|
Здравейте,
За втори път ми се налага да се объщам към вас за помощ и не зная дали това е точното място, но нямам достъп до специализирания форум за изработка на лого. Моля админа ако може да премести темата там за да стане достояние на колегите.
Та по темата:
Мой клиент иска да му се изработи лого. Както винаги не е наясно какво точно иска (нещо често срещано ;)) и трябва да му се предствят варианти. Бизнеса му е свързан с GPS и проследяване (например както проследяват TIR-вете когато са на път или нещо подобно)
Очаквам предложения на емайл erogance@gmail.com
Благодаря за разбирането _________________ www.erogance.eu
"Светските новини от утрешните вестници" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 12:58 pm Заглавие: |
|
|
Искаш някой да ти свърши работата ли..........? Не разбирам.... _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EROGANCE

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:03 pm Заглавие: |
|
|
dreamer написа: | Искаш някой да ти свърши работата ли..........? Не разбирам.... |
Колега, всеки се труди според това, което може най-добре. Аз се занимавам с рекламна фотография и уебдизайн, а не с изрботване на лога и дизайн. Не че не съм го правил, но във фотографията съм един от водещите имена и не бих искал да се правя й на график както много хора се опитват да правят всичко. Клиента миси иска лого и си плаща за това. Никъде не съм написал, че искам някой да ми го подари защото всеки оценява труда си и получава толкова, колкото успее да вземе от клиента преборвайки се с конкуренцията.
Мисля че достатъчно ясно се изразих, не все пак да повторя за някой не разбра - клиента ми иска да си плати изработката на лого! _________________ www.erogance.eu
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:04 pm Заглавие: |
|
|
dreamer написа: | Искаш някой да ти свърши работата ли..........? Не разбирам.... |
и аз това разбрах :) _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:09 pm Заглавие: |
|
|
Колега, по нищо не се разбра от поста ти че става дума за сериозна поръчка...... ще ме прощаваш ;)))
Ако е така свържи си клиента с някой десигнер, който си избереш и действайте по същество ;)) Така в момента на мейла няма да получиш нещо, което да струва повече от 8 стотинки ;))
Сериозните неща се правят по сериозен начин ;)
Успех на теб и на този дето избереш ;)))) _________________ .
Dreamerworx.com
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ani
|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:10 pm Заглавие: |
|
|
аз съм от най-неподходящите избирани за работа с хора, камо ли клиенти, а лично аз не бих била клиент if I can avoid it, обаче смятам че важното е да Им се предоставят много варианти, т.е., например, ако имате една седмица за работа, значи 40 на ден по 5 дни, значи = на 200 варианта с различна композиция, цветова гама, шрифтове, елементи, правени от 5 човека по 40 всеки, ако фирмата има толкова хора, а по-принцип се намират и хора да работят безплатно, но аз не бих се възполвала от тази възможност. -> след това, една добра презентация в джоб папки, вариантите разпечатани -> в една от тези папки от офис 1 ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:12 pm Заглавие: |
|
|
Ани, прости ми за директния въпрос..... Ти нормална ли си.......? :РР Хахаха _________________ .
Dreamerworx.com
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EROGANCE

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:13 pm Заглавие: |
|
|
dreamer написа: | Колега, по нищо не се разбра от поста ти че става дума за сериозна поръчка...... ще ме прощаваш ;)))
Ако е така свържи си клиента с някой десигнер, който си избереш и действайте по същество ;)) Така в момента на мейла няма да получиш нещо, което да струва повече от 8 стотинки ;))
Сериозните неща се правят по сериозен начин ;)
Успех на теб и на този дето избереш ;)))) |
Ако беше за нещо елементарно можех и сам да го направя. Казах, че съм се занимавал и с дизайн преди време. Не искам да се занимавам с аматьори и затова се обръщам към вас като професионалисти. Работата е сериозна и мисля, че няма смисъл да пълним форма с писаници. _________________ www.erogance.eu
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:16 pm Заглавие: |
|
|
Ако очакваш да ти залеят пощата с варианти, няма да се случи...нали се сещаш. Никой не е луд да праща варианти на лога по мейли и после да чака да го потърсиш за пари... _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EROGANCE

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 1:20 pm Заглавие: |
|
|
ani написа: | ... и ако се откажат ... наново 200 варианта, но на CD, което да ви върнат, и да се презаписва, за да може да се правят по още двеста ... и когато след една година пак не ги харесат ... може да ги отпишете , тъй като явно не им трябват, а и е трябвало сами да си ги направят от самото начало :-) |
Професиналистите разработват няколко примерни варианта и ги представят пред клиента лично. Разбира се че не му ги дават. След това се изработва самото лого в краен вариант на базата на проектите защото винаги има някакви забележки.
Извинявай, но само един аматьор би написал по-горното за 200-те варианта и след това нови 200 (не искам да те обидя, но така ми звучи написаното). Самият аз съм професионалист в моята област и съм наясно с капризите на клиентите.
Затова мисля да престанем с коментарите и който иска нека да заточва молива или компютърната мишка _________________ www.erogance.eu
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 2:24 pm Заглавие: |
|
|
Що не си остана с фотографията. Ако искаш сериозно отношение това не е нито това е начина, ното формата на запитване. Иначе майлове ще получиш, но се съмнявам съдържанието им да те удовлетвори.
Ani - хоспитализация за теб... няма ли кой да те въдвори? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 2:26 pm Заглавие: |
|
|
Лично мнение.
Логото е част от корпоративната идентичност.
Сериозна работа. Седи на върха на пирамидата на графичния дизайн заедно с фонт дизайна.
Клиента има право да е идиот. Винаги.
Дизайнера има право да постави условията.
Ако на клента не му отърва, да накара секретарката да му направи 200 варианта за една седмица.
Много рядко изпада клиент които има идея как да получи качество.
Сериозните клиенти плащат за лого дизайн над 3000 лева.
Който няма този кеш, да ходи на пазара Кирков:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2007 4:11 pm Заглавие: |
|
|
"не е наясно какво точно иска"
ми 'се няк'ва идея трябва да има, нали. те и най-чалнатите клиенти казват "искам тук да има един изправен лъв с ееей такива нокти", поне нещо такова, нали.
+ тва никой няма да работи с посредник. _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|