Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 7:10 pm Заглавие: от 5 до 11 ноември... поглед назад... |
|
|
даш мъ инспириръ да пусна тази тема... дано не ми се сърдите...
от понеделник до неделя \от 5 до 11 ноември\ предлагам да трае ретро-седмицата на рисунките ни от гимназия и академия, с които не се срамуваме да се похвалим... поразровете се малко и снимайте всичко, което ви се стори ценно... после, дайте да скиф в тази темичкъ. нека са все неща правени на ръка - моливни и живописни етюди, скици, композиции, графики, натюрморти, не-дигитални снимки, виражи, плакати, скулптури, дърворезба и пр. - това, което смятате за подходящо да покажете... _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 7:18 pm Заглавие: |
|
|
Сега много хора тук ще се обидят и ще почнат с това че образование не е нужно и че тази тема е дискриминационна. Предлагам за тях темата да рисънки от първите уроци или пък от първите туториъли.
Ма СИБ да каже. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 7:31 pm Заглавие: |
|
|
ами, нека всеки си прецени самичък кое е подходящо...
аз например, ше поровя да си намеря снимки на скулптурите, ша си снимам от папката с етюдите разни пипъл дето съм рисувала в гимназията, някоя и друга графика.... е такива нища.. ако мерна хубава скица от вечерен акт да речем - може и нея да плесна...
в общи линии... поглед назад...
това за мен е доста назад. все пак, бях в гимназия преди 7 години последно.. ако за други, `назад` означава първите уроци или първите рисунки въобще - давайте... сега ви е паднало! мда...  _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 7:36 pm Заглавие: |
|
|
На мене всичко от училище и т.н. ми е в мазята в Кюстендил, така че няма шанс. Имам един молив от 2003, стига да не ме мързи много ще го снимам после :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
drazen депутат

Регистриран на: 18 Фев 2005 Мнения: 726 Местожителство: a special place inside my head, they give free drinks there :)
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 7:36 pm Заглавие: |
|
|
и аз 6е постна мои от гимназията :D :D :D :D :D _________________ Sticking feathers up your butt DOES NOT make you a chicken! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 7:45 pm Заглавие: |
|
|
аз пък няма да се излагам :Р _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Ное 02, 2007 8:31 pm Заглавие: |
|
|
колкото по-зле са ти нещата били тогава, толкова по-добре за теб.
може да звучи странно, но като се вземат под предвид сегашните ти неща, видиш напредъка си преди примерно 5 г. можеш да видиш колко много напред ще си като продължиш "графиката" на развитието. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 8:56 pm Заглавие: |
|
|
ми, вие не поствате, ама аз снощи се фанах най-сетне и си снимах старите нещица от даскалото.. някои са бая размазани... сори, за което...
и само да уточня... никъде, по рисунките не са барали учители - твърдо се противопоставях на това още от осми клас... според мен, това е основна грешка на преподавателите...
ъммм... ето, две скици...
т`ва екруше(или екурше, не помня) беше скулптура... когато го сложиха да го рисуваме го почнах от задника и го цъках с верзентил 05 отначало до край, разраствайки рисунката по посока на крайниците...
.
това са етюдите ми, рисувани по натура, от десети до дванайсти клас в художествената гимназия за изящни изкуства в софия.. завърших като скулптур дванайсти клас.
ет, т`ва е една от дипломните ми скулптури.. интересното при нея е, че ми я донесоха на парчета в хартиен чувал в деня на дипломирането ми... беше се пръснала при печенето... първо се разплаках, но после някой донесе лепило и гипс - и заедно я залепихме.. посадих едно цвете вътре в нея и я представих... стана суперска. в момента цветята вътре са увехнали... имаше и други скулптури - саксии, но не са ми под ръка...
колкото до етюдите отдолу - в десети правихме глава, в единайсти 3\4 фигура, в дванайсти клас беше цяла фигура... бях мнол хаотичен и агресивен рисувач и пречернях яко, та ми беше забранено да бачкам с молив по-твърд от F...
помня, че си поставях задача всеки път, когато кацнеше модел за драскане отпред... всми, дал шъ го изграждам като светлина, дали като сянка, какво искам да покажа от него.. много ми беше важно да нарисувам човека, който седи пред мен, а не негови роднини до девето коляно разни, така че гарантирам, че си приличат с моделите...
а това е една баба-клошарка, на име мериен. срещнах я на улицата пред гимназията един ден, в който не беше дошъл модела ни за рисуване... тя хапваше вафла, когато я помолих да доде да я порисуваме. и тя доде.. после започна да позира и в академията и в гимназията... мнол яка женица.. живееше в приют, щото децата и бяха свили жилището.
а тези са от кандидат-студентската ми подготовка за специалност графика за художествената академия, при катя костова... където не ме приеха, щото беше ясно, че не ми се рисува в стила на семейство костови. влязох метал обаче, но тъй като влязох и анимационна режисура в натфиз си се записах там... и в момента се очертава някакву дипломиране в края на учебната 2008, седмата ми поред година в натфиш... та, ето ги и етюдите.. честно казано, наложи ми се изцяло да си сменям стила на рисуване и буквално със сълзи на очи рисувах с тия завъртулки.. ама от един момент нататък му фанах цаката... и го ударих на гавър... както си личи де...
някои са рисувани с туш и перо, други са с молиф.
дано не ви е било досадно да зяпате... пуснете т`ва- онова и вие, мнол мола...
на мен ми е мнол любопитно да скиф нещичку.  _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ma4u4a

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 9:04 pm Заглавие: |
|
|
я, си признай като са раздавали таланта колко пъти се нареди на опашката, а? а?
прииска ми се да срещна мериен _________________ Без паника!
Всичко излиза извън контрол по реда си!
бу. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
maiski

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 9:47 pm Заглавие: |
|
|
супер добри са Сибилище!!!
уникална си !!!
...с риск да се повторя /защото ти го казах днес/ ме удиви как можеш да работиш и като график и като етюд-мейкър :D /......
тия дни ще пробвам да смимам-обещах ти.....и ще уважа темата ..... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
D3im05

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 10:18 pm Заглавие: |
|
|
аз тука няма да поствам срам ма е :х _________________ Metro 2033 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chocho

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 10:29 pm Заглавие: |
|
|
Сиб, страшно се изкефих, да знаеш! Върна ме в едни романтични времена :))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 11:24 am Заглавие: |
|
|
Супер! Аз бях несериозен в училище, наблягах на алкохола, тревата и космонавтиката... ;))) ама ще изровя нещо... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
high crime

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 2:14 pm Заглавие: |
|
|
сибила дзвер дзвер!!....
ако не забравя и аз ще изровя нещичко като се прибирам към вкъщи |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chernat
|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 3:16 pm Заглавие: |
|
|
MHoгo CTaбилHo |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2007 3:31 pm Заглавие: |
|
|
Циган, къртиш... Мериен е,... защо ме караш да се натъжавам..? _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Evil_flower

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 10:13 pm Заглавие: |
|
|
Браво, Сибил! страхотна рисунка,особено ме впечатляват главите.Освен че са много пипнати,има силно концентриран характер в лицата,просто чудесни.Уважавам _________________ http://milvani.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 10:45 pm Заглавие: |
|
|
сибила е сила ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |