Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Azirafel

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 4:44 am Заглавие: Среднощен ретуш :) |
|
|
Една приятелка. Само ретушче. Кадъра не е мой, но скоро съм си я заплюл за снимане. :P Невероятно излъчване. :in love:
Изграждал съм липсващата част на лицето от другата половина + друг кадър. Ще съм благодарен на мения как може да стане по-добре. Искам да се получи възможно най-доброто от изходния материал.
Original:
color:
bw:
П.С. Странно... Много е различен ретуша, когото работиш по снимка на близък човек. Някак си крайния резултат идва много естествено. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 11:46 am Заглавие: |
|
|
трябва да имаш добър "суров материал", за да си доволен от крайния резултат - в противен случай можеш да си доволен само от чувъркните и бъзикните във PS. Така ги виждам аз нещата :) ама то и ти го знаеш :))
модела е чаровен, но снимката не е добра... от там ретуша не помага, а прави всичко самоцелнооо. Не звучи добре, но ако бъдеш по-самокритичен, само ще спечелиш. _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
komrade

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 1:54 pm Заглавие: |
|
|
Нима? Я покажи някои от плодовете на твоята самокритичност тогава? Такива не-конструктивни елитистични коментари доста дразнят...
Според мен ретуша изглежда доста прилично - лично на мен ми харесва.
Откъм уловен момент и излъчване на модела има какво да се желае, но в този случай това изобщо не е фокус, така че...
Относно детайлите да се изкажат специалистите :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 3:01 pm Заглавие: |
|
|
komrade, :)
като ти харесва ОК... да си върна думите назад ааааа _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
komrade

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 3:04 pm Заглавие: |
|
|
M0, _)_
stiga spam, ako nqmash kakvo da kajesh konstruktivno davai na lichni a ne v temata na choveka |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 3:22 pm Заглавие: |
|
|
В интерес на истината в съм силно съгласен с МО. Но щом нещата са опрели до там и имаме само такъв суров материал - мисля си прекалил с контарста и ситурацията на кожата, също така замазването в косите далеч не прилича на естествен ДОФ, а фона стои неестествено притъмнен като изваден от автоматичен HDR филтър - за мен това са кусурите.
А иначе - снимай го ти това момиче, ще се справиш по-добре ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 3:37 pm Заглавие: |
|
|
Тай... ретуша не е добре, дори с тоя начален материал.
Кожата е на петна, трябва да я уравновесиш малко като тонове.
Порите на лицето на места са твърде контрастни.
Бялото на очите сега ти е зелено и мътно. Изцкълил си прекалено много
горните клепачи и миглите. Дофа-а можеше да е по-сполучлив и да
затъмниш фона, за да се акцентира оше повече на погледа.
За кадъра.. ако носа не и беше наврян в обектива, щеше да е далеч по-приятно. :))) _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rostislav

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 8:55 pm Заглавие: |
|
|
Те другите ти казаха, аз само ще кажа, че супер много ми е неприятно като се махнат бенги и др. нормални човешки белези! _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Azirafel

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 12:16 am Заглавие: |
|
|
Благодаря много за мненията. Сега, когато се посъвзех от чара на модела, си виждам грешките по-добре. Съгласен съм с повечето критики :) Ще опитам пак.
Но както споменах, изходния материал не е сниман от мен и се базира основно на лошо кадрираната 1-ва снимка.
И още един въпрос - добре ли съм се справил с изграждането на липсващата част от лицето, или има какво още да се желае?
И да - скоро ще се заема да поснимам аз, че в последно време нещо съм се разпуснал. Но май този модел ще ми върне желанието за снимане. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 3:13 pm Заглавие: |
|
|
Azirafel написа: | И още един въпрос - добре ли съм се справил с изграждането на липсващата част от лицето, или има какво още да се желае? |
Личи си мястото на съединяване... като форма обаче е уцелено. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Azirafel

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 3:27 pm Заглавие: |
|
|
10x. Сега го видях. :) |
|
Върнете се в началото |