Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
clams
Регистриран на: 04 Мар 2007 Мнения: 36 Местожителство: Bulgaria, Gabrovo
|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 11:13 am Заглавие: Представяне: Корпоративна идентичност [clams] |
|
|
Представям част от идентичността на горе-долу новооткрита фирма. Всичко е мое дело :) ...всички критики и хвалби за супер полезни, материята ми е малко чужда все още. Но работя по въпроса :)
Папка + бланка (А4) + пощенски плик + визитка
Настолен бележник - размери 290х140 мм
Бележник
Хартиен плик - размери 450х320 мм
Билборд - размер 4х3 м
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 12:22 pm Заглавие: |
|
|
Така направен тефтера очаквам големи проблеми с него.
Когато се прави проект за тефтер, обикновено е по-голям с поне 1см от разгърнатия му размер. Прави се така, че фона да продължава дори и там където няма да се вижда в сгънато състояние.
Причината за това е, че след като се отпечата лицето то се слага върху тефтера и често това слагане търпи отместване.
Така че когато направиш проект който разчита на точно центриране на белия правоъгълник и оставянето на точна рамка, вероятно ще се опитат да го спазят, но всички други елементи (гръбче и задна част на корицата) ще се паднат както дойде.
За съжаление това не е точна наука и с подобни подготовки само се закопаваш.
Отделно това редуване на големи ималки букви ми се струва ненужно. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
clams
|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 4:58 pm Заглавие: |
|
|
Недей така :) пуснал съм ги за печат вече...стискай ми палци. Инъче...да, знам че има аванс който се подгава. Затова си исках формата от печатницата и силно се надявам да се получи както е проекта. А ето и в разгънат вид как изглежда всъщност:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 5:35 pm Заглавие: |
|
|
абе доста сурови цветове, аз за нещо такова с по пастелни бих подходил.
за дизайна нямам какво да кажа, вървял си по утъпканите пътеки:) съгласен с Михалич за тази комбинаця големи МАЛКИ букви:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
clams
|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 6:34 pm Заглавие: |
|
|
съгласих се и аз:) Но все пак трябва първо да се мине по отъпканите пътеки преди да кривнеш от тях:) А за цветовете, клиента каза...синьо задулжително, и понеже все пак съм служител в фирмата, и шефката ми отговори "клиента е цар" :))) Но и това са ясни пътища, през които ми се иска да мина.
Благодаря ви за съветите!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 11:48 pm Заглавие: |
|
|
Kaто се почне от "логото", което е абсурдно (фабрика за евродом..) минем през демоде червено/синьо и се спрем на изключително баналните композиций (за стейшънърито) бих казал - Незадоволително! Има обаче няколко елемента с които нещата могат да изглеждат доста по различно и на съвсем друго ниво.
Единият е самата текстура на пенобетона (която ползваш за плика) , а другият е 3Д уаер-а на самите блокове (тухли).
Като цяло работата е изчистена,... но е такава и от към визуална идея. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Paranoia
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 1:52 am Заглавие: |
|
|
хубава си е изчистената идея за рекламни материали, предвидени за фабрика за пенобетон и тухли.
добре се чете името 'евродом', сайта...-това ми е достатъчно инфо.
просто ще цъкна на сайта и ще видя, ако примерно ме интересува.
но, действително при условие, че идеята е за яснота и точно послание, без много подробности и ненужни детайли, защо тогава е това нагъчкване и усложняване чрез ползване на малките и големите букви, контрастните два цвята red & blue?
1. ок, да кажем -ей така, защото искам да бие на очи това, че е фабрика, пенобетон, тухли -да се запомни. ама на плика вече направо изглежда като грешка..
2. използването на контраста 'синьо - червено' още повече дразни и усложнява нещата. ок, клиента казал синьо- ми само в синьо да е. по-чисто, по-точно и толкова. край. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Paranoia
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 1:59 am Заглавие: |
|
|
а логото и аз не го разбирам..
по-добре даже: фабрика ЕВРОДОМ пенобетон и тухли
поне 'за' да го нямаше или да беше по-различно разположението на думите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
clams
|
Пуснато на: Сря Дек 12, 2007 12:25 pm Заглавие: |
|
|
логото не е добре...и с това се съгласих. Но това беше варианта който можах да измисля, че и клиента го хареса от раз. Искаше да има няк'во покривче, а на мен не ми се искаше да е стандартното "покрив и името под него". Като конструкжия смятам, че е добре, но ДА...на опсисателните надписи едва ли им е там мястото, но там го намерих :)) И защо пък да е демоде червено+синьо ? не мисля че има мода :))) отделен е въпроса, че не е направено както трябва:) имам да уча доста неща, и ви благодаря за критиките...от полза са ми :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
clams
|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 7:07 pm Заглавие: |
|
|
Нещата излязоха от печат...доста добре са се получили. Всичко си е напасното както трябва. Торбите и 2-та вида бележници цепят просто :))) Лично аз се гордея с нещата, колкото и косура да имат..все пак са си мой:) И смея да твърдя, че са едни от малкото неща, който са харесали на клиента и на мен. И да се изтъкна...собственикът е останал мноого доволен! - това за каквито и да било коментари след този:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
жапанкъ
|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2007 7:20 am Заглавие: |
|
|
еми... щом клиента е доволен - значи си си свършил добре работата. само ще добавя - дано не разчиташ да се учиш от клиентите си. шото, понякога те се кефят на неща, дето не са за пред хората.. _________________ www.grozen.com
grozen ent. fb page |
|
Върнете се в началото |
|
 |
clams
|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2007 12:02 pm Заглавие: |
|
|
хахахаха....жапанкъ, прав си, да :) за кво мислиш че не съм пускам неща досега...защото не ми се искаше. Ама можело, смях да става. Баят печетни издания съм издал...еее, добре де, не са чак толкова, но не смятам че са за пред хора който си имат на идея за какво става въпрос. И виждам на какво се кефят клиентите, че чак ме е срам че съм го направил аз:)) Но момента в който съм предложил нещо по-добро от крайния избор и резултат на клиента, ми дава сили за напред...и не се дразня вече чак толкова. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
manolchev

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2007 2:18 pm Заглавие: |
|
|
Абе само на мен ли диалoга в порлседните няколко поста ми се струва абсурден, или съм станал в друго измерение тая сутрин ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2007 5:37 pm Заглавие: |
|
|
manolchev написа: | Абе само на мен ли диалoга в порлседните няколко поста ми се струва абсурден, или съм станал в друго измерение тая сутрин ? |
Не, ама другите си мълчаха досега, за да не развалят магията. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
clams
|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2007 5:45 pm Заглавие: |
|
|
бамммм...развалихте я вече, край :)) |
|