Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RiN

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:19 pm Заглавие: |
|
|
epixs написа: | 1. несръчен опит за калиграфия в заглавието - тази гарнитура стои доста ялова за предназначението си в момента - неподходяща е, неуместно е и да се адаптира с разни калиграфски декорации, на всичкото отгоре зле изпълнени - заглавието мен ме нервира най-много... направено е така, че хем да прилича на нещо, хем на нищо не прилича поради невъзможността на автора да се пребори с проблема калиграфия - ЗЛЕ!
2. лъвче с бира - трогателно, но няма как - там си е традиция. толкова не можаха ли да стилизират един лъв и една халба като хората и тогава да тръгнат с милионите за реклама. котенцето е толкова омазано, че все едно е минало 20-ти поред гаражен trace - ЗЛЕ!
3. флагчето - кому беше нужно на такава къса основа да прави вълнички, че и да ги следват с неква неясно наклонена прееексплоатирана антиква за важния надпис 1882!!! кому беше нужно да правят толкова анемични отклонениеата на опашките на опашките на флага по вертикалата - размини ги като хората, поне да е ясно кво си направил - ЗЛЕ!
4. класовете иди ела - там се разсейваме - хубаво/лошо - минават си така....
5. PREMIUM БЕЕР - долу - отново ЗЛЕ!!! всъщност - не!!! не съм прав - недомислицата в тъпографския карашик на premium беер превъзходно се вписва в недомислицата в тъпографията на заглавието - този етикет на ниво шрифт няма никаква стилова и времева идентичност - пълно омъжване и непознаване на материята - ЗЛЕ!
6. формата е разтърсваща!!! почти сам готов да я приема на фона на останалите недомислици..... или по скоро не ми остава въздух да я изкритикувам както си му е редът.
7. опасващият етикет на гърлото - независимо, че е откровен продукт на така обсадената недомислица, смятам, че все пак той стои доста приемливо на фона на основния етикет - поне някои някакси е достигнал до хоризонталното му разделяне на две части - слава богу червената е отгоре!!! very WELL!!!
8. да не забравя да споделя очарованието на релефния надпис ШУМЕНСКО под основния етикет - няма нищо по-хубаво от това да затвърдиш ефекта на калпавия надпис от това да дадеш няколко десетки хиляди евро за нова матрица.
9. Ресюме - несръчен опит за етикет, с претенция да наподобява осъвремен роднина на западноевропейското бирено родословие в етикетите.
|
интересен анализ. с някои части от него съм съгласен /типографската/, с други определено - не /стилизацията на лъвчето си е идеалка/. като плюс искам да добавя, че е очевидна еволюцията от предишната бутилка. като минус - на мен лично ми дребнее самият етикет на спрямо големината на бутилката.
не мисля, че българското студио се е справило чаааак толкова зле колкото го изкарваш. за справка виж новата бутилка на Загорка дето са го правили яки експерти по пакиджинк. да не би тя да е по добра?
На мен лично контура на бутилката на Загорка ми е по-приятен в долната част, но екикета си е направо трагичен. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:32 pm Заглавие: |
|
|
загорка не е обект на този разговор - обсъждаме шуменско и паралелът със загорка е неуместен.
котенцето - ако на това му викаш ок, мисля, че ще имаме, меко казано, непреодолими различия по въпроса и за да не излагам подробности, които със сигурност никак няма да ти харесат, ще се спра още сега. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:38 pm Заглавие: |
|
|
това за бутилката, което си написал - споделям 100%, дори ме доядя, че не съм го написал аз........ за другото обаче - посягам към кобура! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:41 pm Заглавие: |
|
|
Сега да се върнем на бирата,
Данчо е направил някакъв анализ на сегашния вид... но ако го отнесем към предишната визия на пивото не можем да скрием, че е крачка напред (макар и малка)...
За логото ШУМЕНСКО, калиграфия с опити за скрипт, верно недодялано и като от раз направено но явно запазват традицията на логото без да го променят тотално. Няма нужда повтарям казаното преди мен.
За знамето съм напълно съгласен.
Самия надпис Beer, e едно от най-недомислените неща в дизайна на лейбъла. Тенденциозното влизане в крайния контур е меко казано грозно! Какво е можело да се направи е ясно...
Един наистина факт който не бива да се пренебрегва е, че етикета е малък спрямо силуета на бутилката ...може би за да не попадне в/у релефните надписи за които мога да кажа, че са кич в цялостната визия. Колкото и ергономично да е тяхното предназначение.
Другото нещо е, че можеше да има малко повече червено във фронталния етикет. Но това е мое виждане.
Формата на бутиката не ме дразни, изглежда приятно така или иначе няма да я употребявам :)
От косуматорска гледна точка мисля, че ще се радват на новата опаковка с нейния дизайн. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 1:43 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | ... непреодолими различия по въпроса и за да не излагам подробности, които със сигурност никак няма да ти харесат, ще се спра още сега. |
искаше диалог давай на всички предполагам ще ние интересно
*така на БГ е друго, отебавах да ти чета коментарите които са интересни понякога когат не се заяждаш :) с хората _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 2:03 pm Заглавие: |
|
|
epixs написа: | загорка не е обект на този разговор - обсъждаме шуменско и паралелът със загорка е неуместен.
котенцето - ако на това му викаш ок, мисля, че ще имаме, меко казано, непреодолими различия по въпроса и за да не излагам подробности, които със сигурност никак няма да ти харесат, ще се спра още сега. |
е не спирай де - нали за тва е дискусия - изложи подробности. дай примери за по-добри лъвчета на бирен етикет. аз лично от тези етикети които познавам съдя, че тази стилизация си е иделака за целта. има леко "ретро" елемент в нея, но лично на мен ми е симпатичен и уместен за бира която говори за "125 г традиция".
колкото до паралела със Загорка мисля, че най-малкото е любопитно да се използва и сравнение когато се говори за продукти с подобно позициониране, които почти едновременно се редизайнват. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 3:04 pm Заглавие: ! |
|
|
Можеха просто да продължат "Юбилейното"* и да махнат изцяло етикета!
П. П.
Както каза Дебелия, Карлсберг.бг са най-добре с опаковките в бранша.
А който е виждал новата бутилка на Загорка, е видял, че са пари на вятъра.
* Бг проект, Браво! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chocho

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 3:06 pm Заглавие: |
|
|
Аз си се кефя на малките дупенца на Шуменско! :)))) Без етикет!
Ай Даньо, сипи по едно! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 3:14 pm Заглавие: |
|
|
ако стилистиката на котенцето не те смущава - напротив, намираш я за уместна - просто нямам какво да ти кажа, не говорим на един език - няма коментар, няма пример, няма диалог.
в това, естествено, няма нищо лошо - просто такива са фактите:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cmotan
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 5:17 pm Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 5:44 pm Заглавие: |
|
|
epixs написа: | ако стилистиката на котенцето не те смущава - напротив, намираш я за уместна - просто нямам какво да ти кажа, не говорим на един език - няма коментар, няма пример, няма диалог.
в това, естествено, няма нищо лошо - просто такива са фактите:-) |
ок :) берекет версън. щом такива са фактите :) _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 7:26 pm Заглавие: |
|
|
абе то и орела на герба на Полша прилича на проскубано пиле.. ама ходи обясни на поляците, че трябва да си направят лифтинг на държавната индентичност... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 7:40 pm Заглавие: |
|
|
/off
еле пък тоя на Кентърбъри от 1619
и даже UK Royal Coat of Arms /Боже опази :) /
кат сме тръгнали, бая вековна хералдика ще требе да сменим :)
/off _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 8:58 am Заглавие: |
|
|
мнееееее
... никъде не е казано, че любимата бира на поколения българи трябва да има такова сладникаво лъвче
за да си коректен, показвай и другата страна на монетата - но може да наринеш една кочина и да кажеш "светът е кочина". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 9:56 am Заглавие: |
|
|
а тоя надпис Шуменско просто лази по нервите!!!
дори и аз мога да го направя по-хубав.
абстрахирайте се от всичко останало, което си пишем и си помислете какъв възпитателен ефект има подобна визуална концепция върху обикновени консуматори на продукта - хората започват да бъдат възпитавани, че това е ниво, че това е хубаво, издържано и т.н.
едва ли не, че така се прави - ако има нещо, което е истински обезпокоително, това е възпитателниа ефект от подобна дейност...
но за това май никой не иска да мисли още от време |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 10:53 am Заглавие: |
|
|
това че на теб ти прави впечатление дизайна, да не мислиш че на консуматора му дреме от ква бутилка и какъв етикет му се излива бирата, много малка част от БГ консуматорите разчитата на визията за да си купуват бирата _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 10:54 am Заглавие: |
|
|
кой бърза :)
пък камоли по тозиначин и да ги възпитаваш, таргета е много огромен _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 11:01 am Заглавие: |
|
|
epixs написа: | но за това май никой не иска да мисли още от време |
TchudO, ако и ти така мислиш, бъди сигурен, че си общото мазало - в това, естествено, няма нищо лошо - просто такива са фактите:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TchudO

|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 11:07 am Заглавие: |
|
|
фана ме по бели гащи, майка :) да се еба в невежата _________________ Кой е най-високо летящия бозайник?
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
Пуснато на: Пет Апр 11, 2008 11:10 am Заглавие: |
|
|
TchudO написа: | фана ме по бели гащи, майка :) да се еба в невежата |
хайде по темата и без простотии - вземи пример от мен - минах на кирилица. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|