Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Dash
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 5:48 pm Заглавие: Последният... =( |
|
|
Днес, на 95-годишна възраст почина Оли Джонстън - последният от легендарните "Nine Old Men", превърнали филмите на Дисни в еквивалент на думата "анимация" по целия свят. Оли, заедно с Лес Кларк, Волфганг Райтерман, Джон Лаунсбъри, Ерик Ларсън, Уорд Кимбъл, Милт Кал, Марк Дейвис и разбира се Франк Томас (с който докрая остават най-големи приятели) са всъщност хората, благодарение на чиято работа, анимацията от "cartoon" става форма на изкуството, способна не само да разсмива, но също така да разплаква и образова хората, независимо от тяхната възраст. Знам, че за повечето хора, които приемат нещата такива кавито са, този факт е без значение, но аз самият съм убеден, че днес нямаше да съм същия човек, без филмите, които оставиха след себе си тези 9 души, и именно заради това реших, че трябва да го отбележа...
Ето само някои от героите, които светът винаги ще помни, и на които именно Оли е бил "supervising animator":
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 9:44 pm Заглавие: |
|
|
rip |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 11:08 pm Заглавие: |
|
|
rip
Нали знаеш, че когато човек е оставил такива неща след себе си... физическият край е просто фактология. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 11:49 pm Заглавие: |
|
|
Абсолютно!
М/у другото, следващия път когато гледате The Incredibles, обърнете внимание на този кратичък кадър към края на филма --
Това са Франк Томас и Оли Джонстън, озвучени от самите тях. Двете реплики които си разменят казват повече от всичко онова, което може да бъде изписано в случая... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|